Google ICT Champion Award: zie onder

9:00-9:50 in Aula: Keynotes

Twee keynotes met een sterke visie op digitalisering in onze maatschappij openen de ICT-praktijkdag tussen 9:10 en 9:50.
Einde stipt om 9:50. Er blijft na de keynotes voldoende tijd om naar de sessies te gaan.

De keynotes kunnen ook synchroon gevolgd worden van thuis uit via dit Youtubekanaal van UCLL en zijn achteraf te herbekijken via deze pagina. 

 

Eerdere edities: Peter Hinssen (Technologieondermer en auteur), Koen Timmers (Global Teacher Prize, docent en auteur), Ben Weyts (Minister van Onderwijs en Vorming), Bertien Boon (ICT-coördinator vh Jaar), Katja Schipperheijn (Onderwijsondernemer en auteur), Evy Raes (fotografe), Carl Boel (VR Expert), Steven Ronsijn (Directeur SO), Tom Vandries (Onderzoeker), Marijke Schroos (General Manager Microsoft België Luxemburg).

Deze keer: 

Thierry Geerts Myriam Broeders
Thierry Geerts
Country Director bij Google België-Luxemburg
Myriam Broeders
Chief Technology Officer bij Microsoft België-Luxemburg
   
Hans De Four Presentator Wim Van den Brulle
Hans De Four
Oprichter KlasCement ICTdag Classy Fyxxi ...
Wim Van den Brulle
Coördinator Sint-Lukas Basisschool Brussel

 

 

 

13:00-13:20 Extra keynote Signpost

 

 
Roeland Van Kerckhove
Microsoft lead voor de Signpost Group
 

 

Agenda

9:00  Opening en verwelkoming

   

Terug naar boven

 

9:10 Thierry Geerts 

   

Terug naar boven

Thierry Geerts

Google 

Linkedin

Hoe digitalisering ons meer mens maakt

Thierry Geerts staat sinds 2011 aan het hoofd van Google België-Luxemburg, het bedrijf dat intussen veel meer is dan alleen een zoekmachine. Daarnaast is hij auteur van de boeken Homo Digitalis en Digitalis.

In Homo Digitalis kijkt Thierry Geerts naar de gevaren én de kansen van de digitale revolutie. Zonder taboes en met de blik vooruit geeft hij talloze prikkelende voorbeelden van hoe de digitalisering ons als mens en samenleving beïnvloedt. Zijn conclusie is helder: de technologie is neutraal, het is aan de mens om er bewust en zelfzeker mee om te gaan. Doen we dat, dan zal de digitalisering ons gelukkiger maken, met meer tijd voor creativiteit, diepgang, zorg en de zaken die er écht toe doen. Dan worden we meer mens. Dan ontpopt de homo sapiens zich als homo digitalis.

In deze keynote past Thierry dit toe specifiek op het onderwijs.

 

9:25 Myriam Broeders 

   

Terug naar boven

Myriam Broeders

Microsoft

Linkedin

AI in onderwijs: balanceren tussen innovatie en verantwoordelijkheid.

Myriam Broeders is Chief Technology Officer bij Microsoft België-Luxemburg. Met de snelle technologische ontwikkelingen van vandaag de dag is het een uitdaging om bij te blijven en te weten welke technologische koers je moet varen en wat je ervan kunt verwachten. Het is de missie van Myriam om, samen met haar team van technologieadviseurs, advies te geven over Microsofttechnologie en de visie op digitale transformatie werkelijkheid te laten worden.
Het is haar passie om mensen en organisaties in staat te stellen meer te bereiken. Ze is coach, InspiringFifty 2022 award winnaar en keynote spreker, sprekend over AI, Empowerment, Digitalisering, Duurzaamheid en Diversiteit en Inclusie. Ze maakt gebruik van een carrière van 25 jaar in de IT, waarbij ze teams en organisaties beïnvloedde op het gebied van technologie en oplossingen.

 

9:40 Hans De Four

Terug naar boven

Hans De Four

Impact Connecting

Twitter

Linkedin

ORGANISATOR

Hans zal stelt de activiteiten op de 37ste ICT-praktijkdag voor, met ICT-beurs en middagpresentaties en belangrijke last-minute updates in het programma.

Bio
Master in Wiskunde & Informatica @ Universiteit Gent - België
Leerkracht Wiskunde & Informatica 1994-2002

Door te werken aan innovatie in onderwijs via concrete, verbindende projecten die leraren professionaliseren, willen we onze kinderen en jongeren optimaal voorbereiden op de maatschappij waarin ze leven en helpen we hen een betere toekomst uit te bouwen.
Oprichter van verschillende bottom-up initiatieven die onderwijs innoveren en leerkrachten inspireren, voor en door het onderwijs:

1998: KlasCement.net - 2001: ICT-praktijkdag - 2005: Classy - 2011: HuurHardware - 2014: Fyxxilab - 2019: Eduzine - 2020: ESPAI.GENT, 'A place for people to meet' - 2021: Start Online EdTech Events zoals ICT-onderwijsmarkt, ICT-praktijkweek en ICT Connect. - 2022: Impact Connecting, dé organisatie die het Vlaamse onderwijs verbindt met impact op vlak van educatieve technologie, kennisdeling en professionalisering. - 2023: Onderwijs met Games en fraAidee - 2024: Digitelle  

   
 
 
 

13:00 Roeland Van Kerckhove

   

Terug naar boven

Signpost

Linkedin

Go Digital, stay Human: waarom digitalisering vooral mensenwerk is.

Roeland Van Kerckhove: Roeland stond meer dan 22 jaar in het onderwijs, waarvan meer dan de helft in beleidsfuncties (als directeur en pedagogisch begeleider). Als opleidings- en onderwijswetenschapper heeft hij zich gespecialiseerd in het versterken van organisaties door IT en Human capital te aligneren. Momenteel rondt hij de MC Digital Transformation: Strategy & Leadership af aan de Antwerp Management School (AMS).
Roeland is als expert/trainer verbonden aan CNO (UA) en Leon (Thomas More), maar is in eerste plaats Microsoft Lead voor de Signpost Group.

 
 

Wim Van den Brulle

   

Terug naar boven

Presentator Wim Van den Brulle

Sint-Lukasbasisschool Brussel

PRESENTATOR

Wim stelt je graag alle keynotes kort even voor en maakt er een heel entertainend uurtje van.

Bio
Wim Van den Brulle is medeoprichter en coördinator van Sint-Lukas Basisschool in de Noordwijk in Brussel.

Daarvoor werkte hij jaren als leerkracht, ICT-coördinator en KlasCementmedewerker.

Na lesgever te zijn op de ICT-praktijkdag, neemt hij nu de presentatie voor zijn rekening.

Je kon hem in oktober 2019 en februari 2022 ook op het podium zien van de SETT GENT AWARDS.

   

Google ICT Champion Award

Google for Education gaat op zoek naar dé ICT Champion uit jouw school.

 

Neemt een collega een heel duidelijke voortrekkersrol op vlak van digitaal? Nomineer hem/haar dan snel!

Dit is de persoon die boordevol energie ICT-projecten in goede banen leidt of hier heel hard toe bijdraagt. Daarenboven motiveert deze persoon dan ook nog eens iedereen om net die stap verder te gaan met het digitaliseringsproject van de school.

De ICT Champion wordt bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op de 37ste ICT-praktijkdag en gaat naar huis met de ICT Champion Award en een mooie prijs.

STEM NU