Middagpresentaties

Tijdens de lunchpauze worden er verschillende informatieve presentaties gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisselingen, voorstelling nieuwe producten, ... Wie liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

Geef vooraf vrijblijvend je interesse aan.

 

13:00-13:20
1. 75.000 EUR voor jouw innovatief idee? (Smart Education @ Schools)

Gegeven door: Astrid Monteyne

Lokaal: C001

Smart Education at Schools is een jaarlijkse projectoproep die innovatieve ideeën van leerkrachten uit het basisonderwijs, secundair onderwijs en volwassenenonderwijs verzamelt. Het doel? Didactische uitdagingen aanpakken met educatieve technologie.

Geselecteerde projecten ontvangen een max. subsidie van € 75.000 en 1 jaar de tijd om het idee te realiseren.

Tijdens deze sessie kom je alles te weten over het programma én maak je kennis met enkele (gratis) tools die via ons werden ontwikkeld. 

2. Budget- en tijdwinst van IT middelen met behulp van Google for Education (Google for Education)

Gegeven door: Bart Moorees en Louise Van Lint

Lokaal: C002

IT teams op school moeten met beperkte middelen ontzettend veel taken volbrengen. In deze sessie bekijken we verschillende manieren waarop je met Chromebooks en Google Workspace for Education zowel je budget als je tijdsindeling nog efficiënter kan inzetten. Deze sessie is geschikt voor ICT-coördinatoren, centrale IT teams en directies die benieuwd zijn hoe deze producten budget en tijdwinst kunnen opleveren en is ook geschikt voor scholen die de Google omgeving nog niet kennen.

3. Diode-lasersnijders: eenvoudig en betaalbaar (RATO Education BV)

Gegeven door: Jeroen Cuypers

Lokaal: C003

Enkele jaren geleden deden lasersnijders hun intrede in de het onderwijs. Deze technologie evolueert echter snel, wordt steeds gebruiksvriendelijker en goedkoper.

In deze sessie bespreken we kort de toepassingen van een lasersnijder op school, de werking en de veiligheidsaspecten. Uiteraard voorzien we ook één of meerdere demotoestellen.

4. XR-applicaties voor onderwijs eindelijk eenvoudig, flexibel en betaalbaar met Dexr (Dexr)

Gegeven door: Carl Boel

Lokaal: C004

XR-applicaties voor onderwijs eindelijk eenvoudig, flexibel en betaalbaar! Op maat gemaakte applicaties in XR (AR, VR, MR) zijn vaak duur en passen niet altijd bij wat je als leerkracht precies nodig hebt. Met onze Stage webtool maak je eenvoudig je eigen XR-applicatie, zonder ook maar één regel code te schrijven. Bouw een XR-applicatie precies zoals jij dat wil. Je kan je ontwerp trouwens eindeloos aanpassen. We ondersteunen alle platformen en alle toestellen!

5. Go Digital, stay Human: waarom digitalisering vooral mensenwerk is (Signpost Group)

Gegeven door: Roeland Van Kerckhove

Lokaal: Aula

80% van de opgestarte digitale transformatietrajecten mislukt. Het onderwijs heeft een opmerkelijke metamorfose ondergaan, aangedreven door de digitale revolutie. Tijdens deze keynote wordt belicht hoe onderwijsprofessionals de drijvende kracht zijn achter het succes van de (r)evolutie van het onderwijs en welke cruciale rol de leidinggevende daarin speelt. Daarbij staan we expliciet stil bij de kracht van netwerk en samenwerking.

6. Prowise GO: de online leeromgeving die je ontzorgt (Prowise)

Gegeven door: Olivier Menten

Lokaal: C005

Prowise GO is veel meer dan een startportaal.

Jullie dag start bij Prowise GO. In je dashboard staat alles immers al klaar: de nodige weblinks, koppelingen naar onderwijssoftware als Prowise Learn en Prowise Presenter. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een succesvolle, zorgeloze dag op school:

  • Netwerkbeheer, devicebeheer en klassenmanagement
  • Koppeling met Google Workspace en Microsoft 365
  • Gratis Prowise Learn- en Prowise Presenter-account voor elke gebruiker

Meld je nu aan voor deze sessie!


13:30-13:50
1. Chromebooks en digitaal examineren (Cloudwise BE)

Gegeven door: Nicolas Van Massenhove

Lokaal: C001

Ontdek tijdens deze informatieve sessie de optimale mogelijkheden van Chromebooks voor het afnemen van examens. Dankzij de samenwerking met COOL Check garanderen we een veilige examenomgeving, waarin leerlingen moeiteloos en zonder enige vorm van spieken hun digitale toetsen kunnen afleggen.

Tijdens deze sessie zullen we stap voor stap een examen creëren in COOL Check met behulp van Google Forms, waarbij we gebruikmaken van diverse informatiebronnen. 

2. Omgaan met hedendaagse uitdagingen van toegangsbeheer in het onderwijs. (SimonsVoss / Allegion)

Gegeven door: Wim Seeuws

Lokaal: C002

Ontdek tijdens deze middagsessie wat de valkuilen zijn voor een onderwijsorganisatie betreffende toegangsbeheer. Hoe ga je als organisatie om met flexibele toegangen en wat zijn de verschillende facetten hiervan.

Wim neemt je mee in de wondere wereld van toegangsbeheer, hij zal met zijn jarenlange ervaring in de security sector je wijzen op de do's en don'ts van het toegangsbeheer.

3. Beter lezen, spellen & rekenen? Lexima biedt leerkansen voor iedereen. (Lexima)

Gegeven door: Sofia Boone

Lokaal: C003

Gelijke leerkansen voor iedereen, dat is de missie van Lexima. We nemen je in vogelvlucht mee in onze oplossingen voor beter lezen, spellen & rekenen. Preventief leesproblemen aanpakken loont ; compenserende software is er voor die leerlingen met hardnekkige leerproblemen. Kom onze doorgaande leerlijn ontdekken!

4. Dactylo op school. Hoe begin je eraan? (Tyyp)

Gegeven door: Ken De Pooter

Lokaal: C004

Met Tyyp was dactylo op school nog nooit zo leuk! Vlot typen kan leerlingen helpen om ideeën efficiënt uit te schrijven en ergonomischer te studeren. Voor maar € 7,99 per jaar kan jouw leerling in de klas en ook thuis aan de slag.

Schrijf je in voor deze sessie en ontdek:

  • de Tyyp methode

  • het handige dashboard om ieders voortgang te volgen

  • hoe gamification en badges leren leuker maken

  • alle instellingen voor toegankelijkheid

  • hoe je zelf oefeningen en games toevoegt

  • hoe je op jouw school de lessen kan indelen

5. Kami: dé tool voor annotatie, tijdwinst en minder papier (Kami)

Gegeven door: Wendy Peskett

Lokaal: Aula

Waarom wordt Kami steeds populairder in diverse scholen?

Ambassadeur en leerkracht Wendy Peskett (UK) komt het jou zelf vertellen. Een eer en heel uniek om haar erbij te hebben op de ICT-praktijkdag. Kom dus naar deze middagpresentatie en laat je overdonderen door haar ervaring in haar klas met deze toepassing.

Je zal de kracht en veelzijdigheid van Kami als leerkracht ontdekken. We bekijken hoe we Kami kunnen integreren in verschillende onderwijsmethodologieën. Leer tips en technieken om Kami te gebruiken om de betrokkenheid van studenten en samenwerkend leren te verbeteren, maar ook bij de ondersteuning van opdrachten, het geven van feedback en beoordelingen van werken van leerlingen.

Bezoek de stand van Kami voor een gratis proeflicentie.

LET OP: Deze presentatie is in het Engels. Op de stand staan Vlaamse ambassadeurs Francis Van Hecke en Kevin Bostoen je in het Nederlands te woord.

6. Cybersecurity in onderwijs: van plan naar actie (Kenniscentrum Digisprong)

Gegeven door: Toon Beens - medewerker Kenniscentrum Digisprong

Lokaal: C005

Hoe kan je niet alleen voldoen aan basisvereisten voor veilige onderwijstools, maar ook een cultuur ontwikkelen van cybersecuritybewustzijn en -responsiviteit? Aan de hand van zeven kernpunten van het nieuwe masterplan cybersecurity brengt Kenniscentrum Digisprong essentiële inzichten in het implementeren van effectieve cybersecuritystrategieën in onderwijs, gericht op het beschermen van zowel leerlingen als leerkrachten tegen de steeds veranderende cyberdreigingen.

7. Als leerkracht naar Flanders Technology & Innovation In Kortrijk (EdTech Station)

Gegeven door: Astrid Monteyne en Thomas Van Cauwenberghe

Lokaal: C011

Tijdens FTI is er heel wat te doen rond technologie voor jong en oud. FTI Kortrijk is dé place to be voor alles rond Educatieve Technologie, meerbepaald in de deelevents FuturED, een interactieve expo rond het onderwijs van de toekomst en Learning Bytes Festival

Breng een georganiseerd bezoek aan FuturED met je klas en/of leer bij tijdens Learning Bytes Festival. Ontdek tijdens deze sessie wat FTI Kortrijk voor jou en je klas te bieden heeft. Ook de rol van edtech/station en digiwijs wordt toegelicht.