66. Take Control: Afstandsleren in secundair onderwijs

Deze sessie is geannuleerd.

Hoe afstandsonderwijs performant en didactisch correct organiseren?

Inhoud

Inleiding

Nu het afstandsleren in secundair onderwijs zijn plaats kan veroveren in het curriculum worden we uitgedaagd om dat ook goed te gaan doen. In deze sessie doen we dan aan de hand van vier uitdagingen. 

Inhoud
 1. Flexibiliteit: Hoe gaan we om met de autonomie die de leerlingen plots krijgen; Kunnen we die reguleren en/of structureren?!? 
 2. Interactie: Hoe gaan we de interactie aan met leerlingen die veelal in afstand gezet worden. Moet dat dan in een synchrone (alle leerlingen tegelijk) of een asynchrone (alle leerlingen apart) setting. 
 3. Leerproces: Hoe boksen we dat leerproces in elkaar. Hoe plannen en organiseren we dat? Kunnen we performant en adequaat evalueren? Hebben we wel handen genoeg om dat te monitoren? 
 4. Affectief: Ik hoef jullie gelukkig niet meer te zien! Of werkt het zo niet? Moeten we de leerlingen misschien nog meer motiveren dan voorheen? En hoe intens moet het contact nog zijn? Want het is toch 'afstandsleren', niet?

Deze vragen worden allemaal beantwoord in de sessie. We nemen jullie mee langsheen de evidence-based en -informed handvaten en kunstgrepen voor het organiseren van afstandsleren in secundair onderwijs.

Resultaat

Na deze sessie zal je heel wat meer houvast hebben om afstandsleren te organiseren voor jouw vak, of bij uitbreiding, jouw school. We leveren heel wat ingrepen en interventies die afstandsleren heel wat meer glans geven dan simpelweg opdrachten posten of online les geven voor je camera. 

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Interessant voor

 • Leerkracht - Docent
 • Directie - Administratie
 • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
 • Secundair/Voortgezet onderwijs

Thema's

 • Secundair onderwijs
 • ICT-beleid
 • Afstandsleren

Tijdstip

Voormiddag (10:00 - 12:30)
Er kan niet ingeschreven worden voor deze sessie omdat ze geannuleerd is.

Vorm

Presentatie

Lesgever

Vincent Vanrusselt
Lees meer over de expertise van Vincent.


Korte titel : Take Control: Afstandsleren SO

Deze pagina werd al 338 keer bekeken