65. Jouw school als digitale leerhub, o.a. over hybride leren

De impact van digitalisering op je schoolstructuur

Inhoud

Inleiding

Van je school een leerhub maken, betekent dat je de mogelijkheid exploreert om andere structuren te hanteren, waarbij digitalisering een katalysator kan zijn.

Inhoud

Je school als leerhub fungeert als ankerpunt in een lerende gemeenschap met verschillende leerplekken waar jongeren zich kunnen ontwikkelen. Daarbij is de school misschien niet langer de enige plek waar geleerd wordt, maar wél de regisseur van het lerend netwerk waarin jongeren zich bewegen.

Dat heeft impact op je structuur, op je schoolcultuur, op de systemen die je hanteert én op de rol van de verschillende onderwijsprofessionals op school.

In deze sessie krijg je inzicht in mogelijke structuren waarin hybride onderwijs echt kan floreren.Ook krijg je inzicht in wat het voor jouw school, jouw leraren en jouw leerlingen kan betekenen om deel uit te maken van dergelijk lerend netwerk.

Resultaat

Na deze sessie zal je inzicht krijgen in een aantal andere structuren die je als school kan invoeren, welke structuren en systemen daartoe bijdragen, welke mogelijkheden en kansen er zijn.

Je kan evidence informed aan de slag en zelf bepalen of je voor jouw school stappen wil zetten en welke kansen het de school en het team kan bieden.  

 

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
  • Secundair/Voortgezet onderwijs

Thema's

  • Secundair onderwijs
  • ICT-beleid
  • Afstandsleren

Tijdstip

Voormiddag (10:00 - 12:30)
Lokaal: C002
Er zijn 40 plaatsen waarvan er 7 bezet zijn.

Vorm

Presentatie

Lesgever

Mariet Vrancken
Lees meer over de expertise van Mariet.


Korte titel : Je school als hybride leerhub

Deze pagina werd al 396 keer bekeken