157. Inrichten van een digitaal klaslokaal

Deze sessie is geannuleerd.

Basistools: Teams - OneNote - Lernova

Inhoud

Inleiding

In je klaslokaal nemen de computer en digitale tools een steeds belangrijker plaats in.  De implementatie van deze media in het lesverloop vragen vooraf heel wat denkwerk.  “Hoe kan ik de tools die ik gebruik overzichtelijk ordenen voor de leerling?  In een digitaal klaslokaal!”. Tijdens deze sessie toon ik heel concreet hoe ik reeds een 3-tal jaar werk met een digitaal klaslokaal voor de vakken Frans en TalenT.  Samen zullen we een digitaal klaslokaal uitwerken en inrichten. 

Inhoud

Ik vertrek vanuit Teams en koppel daaraan OneNote en Lernova.  Na een korte demonstratie zoomen we dieper in op deze tools.  We leggen de focus op hoe deze tools 1 geheel vormen en ervoor zorgen dat de leerlingen duidelijk het overzicht kunnen bewaren.  We overlopen de verschillende functies en we staan stil bij situaties waarin deze tools een meerwaarde bieden voor het activeren van de leerling en het ondersteunen van leren. 

Vooraleer we concreet aan de slag gaan staan we stil bij de invloed van digitaal werken op het klasmanagement.  Daarna gaan we meteen aan het werk en bouwen we stap voor stap onze digitale klas op.  Je zal tijdens deze sessie verschillende tips en tricks leren die onmiddellijk toepasbaar zijn in je lessen.

Personaliseer je klaslokaal op Teams, orden je cursus in OneNote, gebruik de ondersteunende tools van Microsoft voor inclusiever onderwijs, haal het maximum uit Digitale Methode om de leerlingen zoveel mogelijk te activeren en op te volgen.  Werk je niet met een digitaal handboek?  Geen probleem! We trekken een parallel tussen een papieren handboek in combinatie met een digitale klas.  We stellen ons vragen bij het evenwicht.  Het zijn maar enkele topics die we tijdens deze workshop uitvoerig bespreken.

Resultaat

Na deze sessie zal je in staat zijn een digitale klas in te richten en te personaliseren met Teams en OneNote in combinatie met een papieren of digitaal handboek (bv Digitale Methode).  Je zal weten welke Microsoft tools jouw leerlingen kunnen ondersteunen bij het leren.  Je zal weten wanneer je digitale toepassingen kan inzetten om leerlingen extra te motiveren.  We ontwerpen een eenvoudige digitale klas die je onmiddellijk kan integreren in je lessen. Na deze sessie kan je probleemloos zelf aan de slag.

Voorkennis

Verplichte kennis

- Basisvaardigheden computergebruik. 

- Het volstaat indien je Teams en OneNote kan openen.

- Deze sessie is niet voor jou indien je reeds meerdere jaren intensief aan de slag bent met Microsoft Teams en OneNote.   

Meegenomen kennis

Het is meegenomen indien je af en toe je lessen reeds verrijkt met interactieve tools.

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Suggesties voor tools om je les te verrijken.

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
  • Secundair/Voortgezet onderwijs

Thema's

  • Microsoft
  • Secundair onderwijs
  • ELO
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Namiddag (14:00 - 16:30)
Er kan niet ingeschreven worden voor deze sessie omdat ze geannuleerd is.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Vanaf deze editie verplichten we om je eigen laptop mee te brengen. Zo haal je het meest uit de workshop. Het werkt vlotter en alles wat je inoefende, neem je mee naar huis.

Zorg ervoor dat Teams en OneNote al geactiveerd zijn op je laptop!!

Breng ook nog oortjes of een hoofdtelefoon mee. 

Lesgever

Christel Savat
Lees meer over de expertise van Christel.


Korte titel : Teams OneNote Digitale Methode

Deze pagina werd al 335 keer bekeken