127. Maak kennis met Kodu: GameDesign in de lagere school

Programmeer 3D-games met je leerlingen

Inhoud

Inleiding

Tijdens deze sessie leren we alle verschillende tools gebruiken die Kodu Game Lab ons aanbiedt en overlopen we hoe wij deze workshops aanpakken bij kinderen van 6 tot 9 jaar.

Inhoud

We beginnen bij de basis bv. Hoe maak je een wereld in Kodu Game Lab, hoe pas je deze wereld aan, welke mogelijkheden tot creativiteit zijn er, …

Eens onze wereld in orde is gaan we de instellingen van ons spel aanpassen. Misschien willen de kinderen een duistere wereld met gigantische golven, een zonnig strand met een kalme oceaan of misschien wel een gigantische vulkaan die een bloedrode lucht creëert.

Nadat we de tools gebruikt hebben om een wereld te maken gaan we dieper in op het programmeren van de verschillende personages, structuren en objecten in onze wereld. We leren om personages te programmeren die we zelf kunnen besturen, maar ook hoe we personages kunnen toevoegen die door de computer “bestuurd” zullen worden. Dit kan gaan van bewakers die één route blijven volgen tot een boot die automatisch de oceaan in je spel bevaart.

Tot slot is er nog tijd om eventuele vragen te stellen en tips & tricks mee te geven.

Resultaat

Na deze sessie kun je kinderen van 6 tot 9 (of ouder) zelf hun eigen 3D videogame laten maken. Ze kunnen de wereld vormgeven, programmeren verschillende personages en passen de instelling aan.
Je leert hoe je alle tools in Kodu Game Lab kunt gebruiken en toepassen om de kinderen een laagdrempelige, maar toch uitdagende programmeerervaring te geven.
Ze kunnen een wereld maken die zo makkelijk of moeilijk is als ze zelf willen, het enige wat hun tegenhoudt is hun creativiteit.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Verplichte kennis

Basisvaardigheden computergebruik
 

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
  • Lager/Primair onderwijs groep 3-8

Thema's

  • Lager onderwijs
  • Microsoft
  • (Serious) gaming
  • Programmeren

Tijdstip

Namiddag (14:00 - 16:30)
Lokaal: C201
Er zijn 21 plaatsen waarvan er 20 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Vanaf deze editie verplichten we om je eigen laptop mee te brengen. Zo haal je het meest uit de workshop. Het werkt vlotter en alles wat je inoefende, neem je mee naar huis.

We raden heel sterk aan om je eigen WINDOWSlaptop mee te brengen omdat je die best kent. Dat werkt vlotter.

Installeer ZEKER op voorhand Kodu Game Lab op je Windowslaptop. Dat kan even duren en er is geen tijd voor tijdens de sessie. Bedankt!

 

Lesgever

Olivier Breugelmans
Lees meer over de expertise van Olivier.


Korte titel : Game-ontwerp met Kodu

Deze pagina werd al 947 keer bekeken