55. Sensei Studieapp: Datagedreven, geautomatiseerd, gepersonaliseerd

Deze sessie is geannuleerd.

Slimme assistent die lerenden helpt bij studie- en examenplanning

Inhoud

Inleiding

SENSEI is een slimme assistent die lerenden helpt bij het opstellen en het uitvoeren van een SMART studie- en examenplanning door middel van datagedreven, gepersonaliseerde en geautomatiseerde motiverende feedback.

Inhoud

In een immer evoluerende en steeds meer digitaliserende wereld is er binnen het leerproces van de lerende veel veranderd. Toch is ‘studeren’ min of meer een constante gebleven. Weliswaar zijn de leerinhoud en de leermiddelen grondig gewijzigd, diverser geworden en in omvang toegenomen. Daarenboven zijn de dragers van de leermiddelen nu ook vaak (digitale) bron van afleiding of van overaanbod van informatie en prikkels. Binnen onze scholen (Sint-Lievenscollege Gent) zetten we daarom in op een aangepaste benadering van de studie organisatie, de studieplanning en ten derde de studiemethode. Leren leren, leren studeren is (nog steeds) niet zomaar een talent waarmee iedereen geboren wordt. Hoe kunnen we door middel van intelligente technologie onze leerlingen deze vaardigheid en bijhorende attitudes aanleren of hen hierin beter begeleiden?

Kortom, je krijgt een overzicht van hoe de app Sensei bovenstaande problemen aanpakt om zo tot een persoonlijke begeleiding te komen van de lerenden.

Resultaat

Na deze sessie zal je de nieuwe technologie - applicatie Sensei - die we ontwikkelen, ontdekt hebben en zo een preview krijgen van hoe studeren er in de toekomst zal uitzien.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Sites

Sensei app

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
  • Secundair/Voortgezet onderwijs
  • Hoger onderwijs
  • Volwasseneneducatie

Thema's

  • Secundair onderwijs
  • Leren op maat

Tijdstip

VM 2 (11:50 - 12:30)
Lokaal: I004
Er kan niet ingeschreven worden voor deze sessie omdat ze geannuleerd is.

Vorm

Presentatie
Voorzieningen
Klaslokaal

Lesgever

Michiel Curvers
Lees meer over de expertise van Michiel.


Korte titel : Sensei

Deze pagina werd al 701 keer bekeken