32. Een stapje verder met de apps van G Suite

Deze sessie is volzet.

Breid je G Suite uit met extra apps, extensies en add-ons

Inhoud

Inleiding

Je werkt al een tijdje in je school met G Suite (of je gebruikt al een tijdje Google apps zoals drive, docs/spreadsheets/presentatie/agenda/keep/...).

Je hebt het gevoel dat je de basis onder de knie hebt (zoals je drive organiseren, bestanden aanmaken een agenda-afspraak maken, ...)

Maar ... je wil nu een stapje verder zetten en je basiskennis uitbreiden met extra mogelijkheden die de Google omgeving biedt

Inhoud

In deze wokshop gaan we hands-on aan het werk binnen de Google opgeving. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar via een bevraging van de deelnemers zullen we de inhoud van deze workshop afstemmen op de noden. Bedoeling is om te focussen op zaken die net een stapje verder gaan zoals minder gekende mogelijkheden en het leren gebruiken van enkele te koppelen apps, add-ons en extensies. 

Resultaat

Na deze sessie zal je o.a.:

  • je Google Drive kunnen uitbreiden met extra applicaties om bvb. foto's te bewerken, aantrekkelijke brochures te maken, PDF's te bewerken, bestanden te unzippen, geluidsbestanden op te nemen en te bewerken, ...
  • enkele gevorderde mogelijkheden van de standaard G Suite apps leren kennen en deze apps leren uitbreiden via (voor onderwijs) interessante add-ons en extensies zodat je de mogelijkheden er enorm kunt van vergroten. 

Voorkennis

Verplichte kennis

G Suite is niet nieuw voor jou. Je kan je plan trekken binnen de Google-omgeving van je school (of je gebruikt het thuis).

Concreet betekent dit: je kan werken met Gmail, gebruikt de basis van Google docs, agenda, presentaties, een heel klein beetje Google spreadsheets. 

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Sites

StrictoMento

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Administratief
  • Google

Tijdstip

VM 1 + VM 2 (10:00 - 12:30)
Lokaal: C011
Er zijn 22 plaatsen waarvan er 22 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

We raden heel sterk aan om je eigen laptop of Chromebook mee te brengen. We gebruiken Google Chrome (installeer deze browser) en de online G Suite apps.

Voor wie geen eigen toestel kan meebrengen, zal het nodige materiaal klaarstaan. In sommige sessies werk je dan per twee aan één toestel, al proberen we dat te vermijden. 

Lesgever

Ghislain De Bondt
Lees meer over de expertise van Ghislain.


Korte titel : G Suite Apps Add-ons

Deze pagina werd al 1598 keer bekeken