137. Voting systems: Verhoog de interactiviteit van je les

Leerlingparticipatie: Mentimeter Kahoot VoxVote Plickers Socrative

Inhoud

Inleiding

Voting of digitaal stemmen wordt gebruikt in het onderwijs met als doel de interactiviteit tussen leerlingen en leraren tijdens de les te verhogen. In deze vorming worden diverse (digitale) stemsystemen vergeleken en uitgetest.

In het eerste deel van de vorming wordt er een antwoord geformuleerd op vragen zoals “Wanneer pas je een (digitaal) stemsysteem toe in de klaspraktijk?” of “Waarom wordt tijdens een bepaalde leeractiviteit een stemsysteem toegepast?”.

In het tweede deel worden er diverse tools op een interactieve manier gedemonstreerd aan de deelnemers. Zo kan men deze effectief meenemen naar de klaspraktijk. Komen aan bod: Mentimeter, Kahoot, VoxVote, Plickers en Socrative.

Inhoud

Het eerste deel van de vorming bestaat uit een inhoudelijke verkenning van voting in het onderwijs (vergelijkbaar met een hoorcollege). 

In het tweede – meest uitgebreide – deel worden diverse tools aangereikt om deze op een zinvolle manier te integreren in hun klaspraktijk. Na de demonstratie van deze tools krijgen de deelnemers de kans om zelf actief aan de slag te gaan om activiteiten te maken voor hun eigen klaspraktijk.

Resultaat

De deelnemers zijn na deze vorming expert in het managen van digitale stemsystemen. Men kan zelfstandig een keuze maken uit de verschillende systemen en een eigen stemsysteem opzetten.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Verplichte kennis

Basisvaardigheden vereist:

  • computergebruik (kopiëren/plakken, opslaan, bestandsbeheer, ...);
  • internet (surfen, formulieren invullen, downloaden, ...).

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
  • Lager/Primair onderwijs groep 3-8
  • Secundair/Voortgezet onderwijs

Thema's

  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Vorm

Workshop
Voorzieningen
Lokaal met één pc per deelnemer
Mee te brengen

We raden heel sterk aan om je eigen laptop mee te brengen omdat je die best kent. Dat werkt vlotter. Een browser volstaat, bij voorkeur Chrome.

Breng zeker ook eigen cursusmateriaal mee! Op deze manier kan je ter plekke nuttig en doelgericht materiaal aanmaken, dat je nadien meteen kan gebruiken in je eigen klaspraktijk.

Lesgever


Korte titel : Voting systems

Deze pagina werd al 200 keer bekeken