100. ICT en STEAM bij kleuters en in buitengewoon lager onderwijs

LEGO DUPLO : LEGO Education STEAM Park en Coding Express

Inhoud

Inleiding

In deze workshop krijg je een overzicht van de verschillende mogelijkheden die LEGO Education biedt om met kleuters en kinderen van het buitengewoon onderwijs aan de slag te gaan met ICT en STEAM. 

Inhoud

STEAM Park

Dit gloednieuw LEGO pretpark is een topper. Bij elk bezoek aan het STEAM Park gebruiken kinderen hun aangeboren instinct om te verkennen, experimenteren, observeren en spelen terwijl ze attracties, spelletjes en scènes bedenken en bouwen.

Alle onderdelen van het STEAM park zijn uitgewerkt met praktische oefeningen om leerkrachten te ondersteunen en de interesse van kinderen te wekken terwijl ze samen de spannende STEAM-wereld ontdekken.

Coding Express

De Coding Express maakt gebruik van actiestenen, waarbij elke steen een ander effect heeft: de trein laten stoppen, van richting laten veranderen of een signaal geven. Door de volgorde van de stenen telkens weer te veranderen leren kleuters over oorzaken en gevolgen, en over programmeerconcepten als herhalingen en voorwaarden. Allemaal digitale vaardigheden die in de 21ste eeuw heel belangrijk zijn.

Creative LEGO Duplo

Laat de creativiteit de vrije loop met deze fantasierijke LEGO DUPLO bouwset. De set brengt niet enkel inspiratie voor grote ideeën in jonge geesten, maar ze draagt bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek wanneer ze bouwen, afbreken en opnieuw opbouwen.

Ook hier bieden de bouwkaarten steun en inspiratie, eindeloos bouwplezier!

De workshop wordt gegeven door het Fyxxilab, dat dagelijks ervaring heeft in het begeleiden van klasworkshops rond STEM en programmeren en met allerlei tools werkt. In deze sessie focussen we op wat LEGO te beiden heeft.

We danken RATO Education om extra materiaal te voorzien voor deze workshop, zodat we de hele tijd praktisch aan de slag kunnen.

Resultaat

Na deze workshop heb je de verschillende mogelijkheden onder de knie die LEGO Education biedt om met kleuters en kinderen van het buitengewoon onderwijs aan de slag te gaan met ICT en STEAM. 

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Verplichte kennis

Basisvaardigheden:

 • tabletgebruik;
 • internet.

Meegenomen kennis

 

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Sites

Fyxxi

Interessant voor

 • Leerkracht - Docent
 • Pedagogische ICT-coördinator
 • Pedagogisch begeleider
Uit:
 • Kleuteronderwijs/Primair onderwijs groep 1-2
 • Buitengewoon lager/Speciaal primair onderwijs

Thema's

 • Buitengewoon ond.
 • Kleuteronderwijs
 • Programmeren
 • STE(A)M

Tijdstip

NM 1 + NM 2 (14:00 - 16:30)
Lokaal: C101
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 7 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Lesgever

Kevin Bostoen
Lees meer over de expertise van Kevin .


Korte titel : ICT Kleuter BuLO

Deze pagina werd al 1355 keer bekeken