Persbericht

Hogeschool UCLL ontvangt meer dan 1000 enthousiaste onderwijsmensen voor 37e ICT-praktijkdag

Leerkrachten gaan aan de slag met artificiële intelligentie, elektronische bouwdozen, VR-toepassingen …

Op 5 februari verwelkomt UCLL’s Campus Proximus meer dan 1000 directies, leerkrachten en ICT-coördinatoren voor de 37e editie van de ICT-praktijkdag. Ze zakken uit heel Vlaanderen af naar Haasrode om aan de slag te gaan met de nieuwste technologieën. 

Wat staat er te gebeuren?

Het aanbod is enorm groot, met meer dan 100 opleidingen en workshops over het gebruik van ICT in de klas en een keuze uit onderwerpen zoals VR, STE(A)M, mediawijsheid, programmeren, ICT-beheer en -beleid, afstandsleren, praktische toepassingen voor allerhande onderwijssoftware,…
Dit jaar zetten we cyberveiligheid extra in de kijker.

De sprekers, die de workshops leiden, zijn vaak zelf onderwijsmensen en brengen hun boodschap helemaal op maat van hun collega’s.

De deelnemers brengen hun eigen laptop mee voor de workshops die heel praktijkgericht zijn.

Deze aanpak maakt de ICT-praktijkdag een uniek event in Europa, met een mooie historiek.

Een educatieve ICT-beurs met meer dan 35 standhouders die 's middags ook presentaties geven, flankeren het hele gebeuren.

Praktisch

Contact

Hans De Four, algemene organisatie ICT-praktijkdag

Kristel Van Mierlo, Perscommunicatie, UC Leuven-Limburg

 

Over hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL biedt 19 graduaten, 21 professionele bacheloropleidingen en meer dan 50 bachelor-na-bachelor opleidingen en postgraduaten aan op 8 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met meer dan 15.500 studenten en 1.750 medewerkers is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt.

Mensen en ideeën in beweging brengen door ruimte te geven aan innovatief denken en samenwerken, dat is de visie van de hogeschool, dat is Moving Minds. De naam UCLL toont de internationale ambitie: UCLL, voluit University Colleges Leuven-Limburg, wil solide opleidingen aanbieden, georiënteerd op kwaliteit en met de blik naar buiten gericht, op de Euregio en verder. UCLL behoort tot de Associatie KU Leuven. Meer info op  www.ucll.be

Meer info op www.ucll.be.

Videovoorstelling 2023

 

Videovoorstelling 2020

 

Videovoorstelling 2019

Bekijk ook het 
beeldmateriaal van
vorige ICT-praktijkdagen