Exposanten

Openingsuren

Van Tot  
8:00 10:00 ICT-beurs + koffie/thee + ontbijtkoek
12:15 14:00 ICT-beurs + lunch + middagpresentaties
16:15 17:45 ICT-beurs + receptie

Je aanbod voorstellen
op de ICT-praktijkdag?

Lees alle info en vul het formulier in ...

Plan ICT-beurs EDITIE 37

Klik op de afbeelding voor een grotere versie ...

Komt in januari 2024 online.

Standhouders

Hoofdsponsor

Google Education

 

Microsoft

Microsoft is de ideale partner voor onderwijs. Wil je een overzicht krijgen van hoe je met Microsoft aan de slag kan in je school, kom dan zeker even langs op de stand. 

Wist je dat Teams als digitaal klaslokaal en digitale lerarenkamer alle nodige eigenschappen bezit om het leren op school te ondersteunen?
Wist je dat er een nieuwe versie van Windows bestaat voor lager onderwijs? Speciaal gemaakt om op goedkope toestellen een inclusie leerervaring te geven. 
Wist je dat Sociaal Emotioneel Leren en digitale inclusie onze focus zijn en gelukkig ook meteen ingebouwd zijn in al onze tools?

Neen?
Kom dan zeker eens langs op de Microsoft stand. 

 

Exposanten

Assistu

 

Assistu

 

Cloudwise BE

Bij Cloudwise bieden we een software pakket aan gericht op het basisonderwijs of het secundair onderwijs. 

Het COOL portaal zorgt ervoor dat je de toestellen van de leerlingen in de klas perfect kunt beheren en controleren. Dit zorgt voor een vlotte en efficiënte digitale les.

Met COOL Check bieden we een ultra veilige digitale examenomgeving. 

 

Daarnaast brengen we bij Cloudwise ook heel wat interessante opleidingen naar de scholen.

 

Dia.be

Diabe maakt leren zichtbaar!

Het Dia-LVS bestaat uit digitale methodeonafhankelijke en diagnostische volgtoetsen voor taal en wiskunde in het basis- en het secundair onderwijs. Je kunt deze toetsen gebruiken als uitgangspunt voor gericht didactisch handelen. Zo zet je de toetsen formatief in om de ontwikkeling van je leerlingen te monitoren en te stimuleren. Als aanvulling bieden we ook leermiddelen Route, Groei en Diaplus Tekstenlab. Op die manier kun je al je leerlingen laten groeien.

 

die Keure Educatief

De digitale toolbox Kabas bevat al het nodige methodemateriaal om als leerkracht te onderwijzen, samen op pad te gaan en je leerlingen voor te bereiden op een veranderende toekomst. Leerlingen ontdekken de leerstof, oefenen en passen ze toe in een nieuwe context.
Met Kabas focus je op leerlingspecifiek lesgeven, dat betekent:

  • Automatisch gedifferentieerde taken
  • Unieke, gepersonaliseerde trajecten van oefeningen en instructies met co-teacher Kai
  • Leerplannen volgen en realiseren

Leerstof, tools en inzichten zorgen voor leermotivatie. Ontdek alle voordelen op kabas.diekeure.be        

 

 


 

Econocom
  • iPads laptops, Chromebooks en Microsoft Surface hardware
  • Duurzaam digitaal
  • Aankoop/huurformules
  • Terugname oud IT materiaal
  • Opleidingen en workshops
  • Pedagogische en technische ondersteuning
  • Innoveren met Apple in het onderwijs

Via onze partner Citymesh (4e telecomspeler) ondersteunen we scholen eveneens bij het installeren, onderhouden en uitbreiden van draadloze netwerkenHet is ons doel om scholen volledig te ontzorgen en 24/7 ondersteuning te bieden, ofwel op afstand ofwel ter plaatse.

 

Ecophon

 

Edu-Tech

Naast ons licentie aanbod lanceert Edu-Tech CloudClass op de ICTPraktijkdag. Cloudclass is de nieuwe manier om uw schoolagenda en doelstellingsgericht evalueren naar een hoger niveau te tillen.

Ook als je het beu bent om een oplossing uit verschillende platformen samen te stellen, kan CloudClass jou helpen.

We bieden een met Microsoft Geïntegreerde tool tegen een betaalbare prijs. Zo start je al gratis!

Kom op onze stand een demo bekijken en start samen met ons je eigen schoolplatform in de cloud op.

 

FabLab Factory

FabLab Factory helpt u bij het integreren van een zinvol STE(A)M-beleid in uw school.  Dat betekent naast een aanbod van infrastructuur (3D printers, lasercutters, robots, elektronica, ..) ook een didactische ondersteuning door een uitgebreid gamma aan workshops.  Bovendien verzorgen wij ook service en onderhoud van toestellen.

 

FTRPRF

FTRPRF staat voor fenomenaal digitaal lesmateriaal. Daarom ontwikkelden we een gebruiksvriendelijk leerplatform boordevol kant-en-klare lespakketten:

Ons IT&ME-pakket biedt een totaaloplossing voor het aanleren van de ICT-basisvaardigheden en ‘computationeel denken’ in de 1ste en 2de graad. Meer weten? Klik hier.

Met WIJS! bieden we eigentijds en activerend lesmateriaal aan dat uitermate geschikt is voor het vak Mens & Samenleving/Actief Burgerschap in de 1ste en 2de graad. Meer weten? Klik hier.
 

 

 

 

 

 

 

 

Gynzy

Digitaal lesgeven? Gynzy!

Gynzy maakt onderwijs makkelijker én leuker, al sinds de eerste digibord-stekker in het stopcontact ging. 

Wij geloven namelijk dat jij als leerkracht het allerbelangrijkst bent om kinderen goed te laten leren.

Met Gynzy bespaar je tijd waarin jij kunt doen waar je goed in bent. Tijd om les te geven.

In Gynzy vind je alles om interactief les te geven en laat je leerlingen eindeloos oefenen op hun eigen niveau en volgens jouw leerplan!

 

Het Archief voor Onderwijs

Ontdek dé audiovisuele beeldbank voor onderwijs in Vlaanderen

Ben je op zoek naar beeld en geluid om je lessen te verrijken? Op gratis onderwijsbeeldbank Het Archief voor Onderwijs vind je meer dan 26.000 filmpjes en audiofragmenten van meer dan 60 partners zoals VRT, geselecteerd door en voor leerkrachten. Zoek beeld en geluid voor jouw les, deel met leerlingen secundair, en bespaar tijd door samen te werken met collega's. Of ontdek kant-en-klare lesinspiratie, rond thema's zoals mediawijsheid.

 

Lexima

De educatieve programma's van Lexima ondersteunen op het gebied van lezen, schrijven en rekenen. Methode-onafhankelijk en naast elke lesmethode te gebruiken. Ze volgen een doorlopende leerlijn, want voor elke fase in de schoolloopbaan zijn oplossingen beschikbaar die passen bij de ondersteuningsbehoefte van de leerling. Maak snel kennis met Bouw!, BLOON, Rekenheld, Lezergame, Boekies, Alinea Suite & Kurzweil Suite!

 

Oracle Academy

Het Oracle Academy programma betreft een gratis programma voor het onderwijs, met een breed scala aan Oracle (software) producten. We helpen zo inmiddels al miljoenen studenten om hands-on kennis te vergaren in allerlei technologieën en zich zo klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.

Wij leveren hierbij zeer uitgebreid lesmateriaal, en dragen hiermee bij aan IT ontwikkeling van jongeren.

Bezoek onze stand voor meer informatie!

 

 

Prowise

Prowise "Laat onderwijs spreken"

Prowise maakt digitaal onderwijs voor iedereen toegankelijk. Als betrouwbare en innovatieve partner presenteren we met trots alle digitale leeroplossingen om leren en samenwerken eenvoudiger, effectiever en leuker te maken.

Interactie in het klaslokaal
Onze Prowise-producten openen een wereld aan unieke onderwijsmogelijkheden. 

Afgestemd op onderwijs
Een derde van onze collega’s is afkomstig uit het onderwijs. Hierdoor zijn onze producten, service en garantievoorwaarden volledig afgestemd op de behoeften van de school.

 

RATO Education BV

Bij ons kan je terecht voor allerlei leuke hands-on STEM-toepassingen voor kleuters tot studenten hoger onderwijs. We zijn Belgisch verdeler van LEGO Education, Makeblock Education, Arduino Education en partner voor micro:bit. Ben je opzoek naar een opleiding voor één van onze producten, neem dan zeker een kijkje op onze website of nodig één van onze trainers uit op jouw school voor een opleiding op maat.

 

SETT Vlaanderen

Ontdek het programma van Sett Mechelen, hét event rond onderwijstransformatie en -technologie. Noteer alvast 28 & 29 februari in je agenda, en kom naar Sett in de Nekkerhal in Mechelen voor 2 dagen vol lezingen, workshops (in samenwerking met de ICT-praktijkdag) en een interactieve belevingsbeurs met meer dan 100 exposanten.

 

Signpost Group

Signpost begeleidt scholen, leerkrachten en leerlingen bij de digitalisering in het onderwijs. Naast connectiviteit, kwalitatieve hardware en up-to-date software bieden wij ook digitale leermethodes aan voor het secundair onderwijs. Tenslotte verdelen we ook AssessmentQ in het onderwijs.

We begeleiden scholen in het volledige traject: startend vanaf de connectiviteit tot en met de opleiding van leerkrachten en medewerkers via Signpost Academy.

 

SimonsVoss / Allegion

SimonsVoss is de specialist in draadloze toegangscontrole en/of sleutelbeheer.
Kom langs en ontdek hoe SimonsVoss uw organisatie kan ontlasten en verbeteren door eenvoudig en flexibel beheer van de toegangen.Dit met producten die weinig onderhoud vergen en robuust van opbouw zijn.

 

Smartschool

Smartschool is de perfecte tool voor je school. Ze zorgt ervoor dat iedereen vlot kan samenwerken binnen één veilige omgeving. De kracht van Smartschool is de eenvoud en toegankelijkheid.

Meer info vind je op onze website.

 

The Network Factory

WiFi - switchen - firewalls - netwerken - Wyebot

TNF biedt ICT-oplossingen voor de educatieve sector. De focus ligt op connectiviteit en veiligheid. Denk dan aan switchen, firewalls, en WiFi-netwerken in het bijzonder.

Maar ook support is belangrijk. Kom op de stand zeker Wyebot ontdekken,  een hulpmiddel dat een must is om professionele support te leveren op WiFi en netwerken in het algemeen.

 

Uitgeverij Die Keure

Website: www.diekeure.be