35. 5 belangrijkste security instellingen in de Google Admin Console

Voor technische ICT-coördinatoren en Google Admins

Inhoud

Inleiding

In een tijdperk waarin digitale technologieën een integraal onderdeel zijn geworden van het onderwijslandschap, is het waarborgen van de privacy en beveiliging van leerlingen, docenten en onderwijsgegevens van het grootste belang. In deze sessie zullen we dieper ingaan op de specifieke beveiligingsmaatregelen en instellingen die scholen in Vlaanderen kunnen implementeren om een veilige, vertrouwde online leeromgeving te creëren. We zullen de belangrijkste stappen bespreken die u kunt nemen om gegevens te beschermen, risico's te minimaliseren en te voldoen aan de geldende regelgeving, zodat u met vertrouwen kunt blijven profiteren van de voordelen van technologie in het onderwijs. Laten we aan de slag gaan met de vijf sleutelfactoren die de digitale veiligheid van uw onderwijsinstelling kunnen versterken.

Inhoud

Deze sessie is gebaseerd op de inhoud van het K-12 Cybersecurity Guide van Google en zal u voorzien van praktische inzichten om de digitale beveiliging van uw onderwijsinstelling in Vlaanderen te versterken. Enkele punten die aan bod zullen komen:

 1. We zullen bespreken hoe u de verplichte herinschrijving kunt instellen om de beveiliging van gebruikersaccounts te versterken.

 2. Ontdek hoe u de semi-automatische invoer van het domein kunt configureren om tijd te besparen en fouten te minimaliseren.

 3. Leer hoe u regels voor wachtwoorden kunt toepassen en controleren om de toegangsbeveiliging te verhogen.

 4. We bespreken het instellen van wachtwoordherstelopties voor gebruikers, zodat ze snel en veilig toegang kunnen krijgen tot hun accounts.

 5. Ontdek hoe u de toegang tot Google-services kunt beheren op basis van leeftijdsbeperkingen, in overeenstemming met de vereisten voor leerlingen.

 6. We zullen ingaan op het beheren van de toegang tot de Gastmodus om ongeautoriseerd gebruik te voorkomen.

 7. Leer hoe u veilig browsen in Chrome kunt instellen om schadelijke websites te blokkeren en te beschermen tegen cyberbedreigingen.

 8. Ontdek hoe u privébrowsen in Chrome kunt beheren en controleren om de privacy van gebruikers te waarborgen.

 9. Tot slot, bespreken we het instellen van een proxyserver voor extra beveiliging en toegangscontrole.

En uiteraard nog veel meer en ruimte voor vragen

Resultaat

Na deze sessie zal je ... een aantal zaken kunnen implementeren om een veilige, vertrouwde online leeromgeving te creëren.

Voorkennis

Meegenomen kennis

Dat je al eens inlogde in de Google Admin Console.

Interessant voor

 • Pedagogische ICT-coördinator
 • Technisch ICT-coördinator
Uit:
 • Alle onderwijstypes

Thema's

 • Systeembeheer
 • Google

Tijdstip

Dag 1 Tijdsblok 2 (03.10 9:50 - 10:20)
Er zijn 100 plaatsen waarvan er 82 bezet zijn.

Vorm

Live presentatie of demo

Lesgever

Alain Leuregans
Lees meer over de expertise van Alain.


Korte titel : Google Admin Console

Deze pagina werd al 560 keer bekeken