Exposanten

Dit zijn onze virtuele standhouders of exposanten.
Wil je weten welke toepassing zij voorstellen op 3 & 5.10?
Kijk dan bij het overzicht van alle webinars.

Alles gebeurt online en is gratis te volgen.
Inschrijven is verplicht.

Standhouders

Hoofdsponsor

Microsoft

Microsoft is de ideale partner voor onderwijs. Wil je een overzicht krijgen van hoe je met Microsoft aan de slag kan in je school, kom dan zeker even langs op de stand. 

Wist je dat Teams als digitaal klaslokaal en digitale lerarenkamer alle nodige eigenschappen bezit om het leren op school te ondersteunen?
Wist je dat er een nieuwe versie van Windows bestaat voor lager onderwijs? Speciaal gemaakt om op goedkope toestellen een inclusie leerervaring te geven. 
Wist je dat Sociaal Emotioneel Leren en digitale inclusie onze focus zijn en gelukkig ook meteen ingebouwd zijn in al onze tools?

Neen?
Kom dan zeker eens langs op de Microsoft stand. 

 

Silver sponsor

Informaticalessen

Aan de slag met dé cursus informatica en ICT van Informaticalessen

Met Informaticalessen ga je als school voor een duidelijke ICT-aanpak over alle vakken heen.

Informaticalessen.be biedt online lesmateriaal aan waarmee je alle relevante aspecten van ICT functioneel leert inzetten in de klas.

Met het heldere, gestructureerde lesmateriaal ga je voor nog betere integratie van ICT met jouw vak
Aan de hand van heldere theorie, aangename, herkenbare oefeningen, visuele presentaties en verduidelijkende video's beheersen je leerlingen binnen de kortste tijd elk informaticaonderwerp!

De 126 lessen zijn bruikbaar in: A-stroom, B-stroom, Arbeidsmarkt-, Doorstroom- en Dubbele finaliteit.
Voor zowel Microsoft- als Google Workspace-tools.

Meer dan 250 scholen, zowel in België als Nederland, werken ondertussen met het educatief platform van Informaticalessen.
30.000 leerlingen behalen zo de ICT-leerplandoelen.

Benieuwd? Neem zelf een kijkje of vraag je proefaccount aan.

 

Exposanten

Alfa-Zet Systems

Alfa-Zet Systems brengt praktische innovatie in de dagdagelijkse schoolomgeving.

Hoe creëren we binnen de wereld van educatieve organisaties een cultuur van innovatie op het domein van technologische toepassingen die de dagdagelijkse interne werking optimaliseren en automatiseren?

Bestaan er voor de educatieve sector innovatieve oplossingen die werkelijk begrijpen wat deze noden inhouden en kunnen zij oplossingen aanreiken die geschikt zijn voor de middelen die binnen deze sector voorhanden zijn?

Voor het antwoord:

 

Assistu

Hoi, wij zijn Assistu, jouw creatieve IT-partner!
We zetten ideeën om in digitale realiteit en streven naar jouw succes door samen oplossingen te creëren die jouw én je onderneming naar nieuwe hoogten brengen.
Dit doen we met expertise in:

  • IT-advies
  • Business consultancy
  • [Digitale] marketing
  • Websites & e-commerce
  • Webapplicaties & mobiele apps

Samen met leerkrachten ontwikkelden we Sgoal, dé transparante en gebruiksvriendelijke evaluatietool om de voortgang van leerlingen te monitoren.

Automatisch en accuraat rapporteert de tool naar directie en onderwijsinspectie, gebaseerd op de actuele eindtermen en leerplandoelen.

Zet met Sgoal in op een positieve onderwijservaring en een stap voorwaarts in jouw onderwijsomgeving!

 

Brightbook

Brightbook maakt het eenvoudig om boeiend, interactief cursusmateriaal te creëren en te delen. Bouw en beleef een naadloze, geïntegreerde leerervaring die verlichting brengt in het leerproces.

 

Comcon

Computers, Projectoren en Interactieve schermen
Dat is kort gezegd waarvoor u bij ons terecht kan, al jarenlang.

En natuurlijk ook alle andere IT-producten zoals WiFi accesspoints, switchen, firewalls, schermen, ...

Wij antwoorden snel op uw offerte-aanvragen, wij hebben een zeer compleet aanbod, wij zorgen voor een snelle levering van bestellingen en wij geven technische support indien gewenst.

 

Dia.be

Diabe maakt leren zichtbaar!

Het Dia-LVS bestaat uit digitale methodeonafhankelijke en diagnostische volgtoetsen voor taal en wiskunde in het basis- en het secundair onderwijs. Je kunt deze toetsen gebruiken als uitgangspunt voor gericht didactisch handelen. Zo zet je de toetsen formatief in om de ontwikkeling van je leerlingen te monitoren en te stimuleren. Als aanvulling bieden we ook leermiddelen Route, Groei en Diaplus Tekstenlab. Op die manier kun je al je leerlingen laten groeien.

 

FabLab Factory

FabLab Factory helpt u bij het integreren van een zinvol STE(A)M-beleid in uw school.  Dat betekent naast een aanbod van infrastructuur (3D printers, lasercutters, robots, elektronica, ..) ook een didactische ondersteuning door een uitgebreid gamma aan workshops.  Bovendien verzorgen wij ook service en onderhoud van toestellen.

 

Game Tailors

Bij Game Tailors zijn we experts in de synergie van spel en leren. Met moderne technieken, onze creativiteit, en jouw domeinkennis creëren we bijzondere ervaringen voor een blijvend effect.

Website: http://

 

Gynzy

Digitaal lesgeven? Gynzy!

Gynzy maakt onderwijs makkelijker én leuker, al sinds de eerste digibord-stekker in het stopcontact ging. 

Wij geloven namelijk dat jij als leerkracht het allerbelangrijkst bent om kinderen goed te laten leren.

Met Gynzy bespaar je tijd waarin jij kunt doen waar je goed in bent. Tijd om les te geven.

In Gynzy vind je alles om interactief les te geven en laat je leerlingen eindeloos oefenen op hun eigen niveau en volgens jouw leerplan!

 

Het Archief voor Onderwijs

Ontdek dé audiovisuele beeldbank voor onderwijs in Vlaanderen

Ben je op zoek naar beeld en geluid om je lessen te verrijken? Op gratis onderwijsbeeldbank Het Archief voor Onderwijs vind je meer dan 26.000 filmpjes en audiofragmenten van meer dan 60 partners zoals VRT, geselecteerd door en voor leerkrachten. Zoek beeld en geluid voor jouw les, deel met leerlingen secundair, en bespaar tijd door samen te werken met collega's. Of ontdek kant-en-klare lesinspiratie, rond thema's zoals mediawijsheid.

 

Lab9 Pro | Education

Lab9 biedt oplossingen om uw school een digitale toekomst te bieden. iPads in de klas is een must geworden in de klas. Misschien denkt u er zelf ook aan? Bij Lab9 ben je aan het juist adres, ook met beheer van uw toestellen helpen je graag verder. Maar dacht u ook aan uw IT infrastructuur om dit te ondersteunen? Naast Apple toestellen, biedt Lab9 ook een betaalbare totaaloplossing voor een draadloos netwerk, op maat van uw school.

 

Lexima

De educatieve programma's van Lexima ondersteunen op het gebied van lezen, schrijven en rekenen. Methode-onafhankelijk en naast elke lesmethode bruikbaar. Ze volgen een doorlopende leerlijn, want voor elke fase in de schoolloopbaan zijn oplossingen beschikbaar die passen bij de ondersteuningsbehoefte van de leerling. Maak kennis met Bouw!, BLOON, Rekenheld, Lezergame, Boekies, Alinea & Kurzweil! Als school kun je elk programma 2 maand gratis én begeleid uitproberen.

 

Prowise

Prowise. Empowering Education.

Veilig leren, digitaal beleven.

Wij ontwikkelen digitale leermiddelen voor de leerkracht, de IT’er en de leerling om het leven in de klas leuker te maken. Van digiborden en devices tot gebruiksvriendelijke software. Zo kan iedere school kwaliteitsvol onderwijs bieden aan elke leerling.

De kwaliteit en veiligheid van onze producten is cruciaal. Daarom bedenken en ontwikkelen we onze producten zelf. Zo sluiten onze oplossingen perfect aan bij de hoeften van de scholen.

 

ReadSpeaker

ReadSpeaker biedt voorleessoftware in de cloud voor leerlingen met leesproblemen, zoals bv. dyslexie. Wegens subsidie van de Vlaamse overheid is het gratis te gebruiken voor leerlingen met een attest. 

ReadSpeaker TextAid is 100% webbased en behoeft geen installatie. Leerlingen kunnen altijd, overal en op ieder online apparaat aan de slag. In de klas, thuis, op pc, tablet, laptop, Chromebook, Macbook, iPad, etc!

Kortom, vrijheid voor de leerling én geen ICT-onderhoud meer voor de school!

 

Website: www.TextAid.be

 

Smartschool

Smartschool is de perfecte tool voor je school. Ze zorgt ervoor dat iedereen vlot kan samenwerken binnen één veilige omgeving. De kracht van Smartschool is de eenvoud en toegankelijkheid.

Meer info vind je op onze website.

 

Snappet Belgium BV

Meer Leerkracht voor de klas!
Snappet is de volledige, digitale lesmethode voor wiskunde, taal en spelling in het lager onderwijs. Met Snappet verwerken leerlingen de lesstof adaptief op hun eigen toestel.

Dit betekent dat iedere leerling continu op zijn of haar eigen niveau wordt uitgedaagd. 

Met Snappet heb je veel meer inzicht in de behoefte, groei en vaardigheid van je leerlingen. En dit allemaal zonder verbeterwerk, dus je houdt veel meer tijd over om je leerlingen de aandacht te geven die ze nodig hebben.

 

The Rent Company Belgium

The Rent Company maakt digitaal leren voor leerlingen en leerkrachten mogelijk door het laagdrempelig aanbieden van het Easy4u alles-in-één abonnement.

Met ons Easy4u-abonnement hebben leerlingen met een Chromebook of laptop van The Rent Company toegang tot de elektronische leeromgeving en digitale lesmethodes voor een beperkt maandelijks bedrag. Software, service en verzekering zijn inbegrepen in het abonnement, waardoor leerlingen, ouders en leerkrachten volledig ontzorgd worden.

 

TP-link

Omada (by TP-Link) heeft een perfecte WIFI oplossing die schaalbaar en duurzaam is voor de scholen.  Tijdens onze sessie gaan we high level de componenten behandelen die nodig zijn om een dergelijk netwerk uit te bouwen en aangeven waarom onze oplossing voor je school de beste keuze is. Uiteraard is er ook wat tijd voor Q&A

 

Typ10

Sinds 2014 leiden we met Typ10 leerkrachten en therapeuten op om kinderen op een speelse manier en zonder druk of frustratie blind te leren typen.

  • Volgens een speelse, cognitieve en onderbouwde didactische methode.
  • Rekening houdend met het individueel leervermogen en tempo van elk kind.
  • Met compleet didactisch materiaal en een aanpasbaar online platform.

Hiermee krijgt élk kind de kans om in slechts 10 lessen de basisvaardigheden van het blind typen aan te leren. Via het online platform kunnen ze zelfstandig verder oefenen.

 

Typetuin

In onze online sessie nemen we een kijkje in de online typecursus van de Typetuin. Vanuit de speelse leerlingomgeving zoomen we in op het leerkrachtengedeelte en laten wij jou zien hoe je de Typetuin in jouw onderwijs kunt integreren met een beperkte tijdsinvestering voor de leerkracht. Na deze sessie zal je in staat zijn om de online typecursus van de Typetuin te integreren in jouw onderwijs met een beperkte tijdsinvestering voor de leerkracht. 

 

Woordhelder

Woordhelder is producent en leverancier van dyslexie-hulpmiddelen en remediërende software. We zijn trots op Taalblobs en Rekenblobs en presenteren deze software graag aan u. 

Taalblobs is er voor de Nederlandse spelling. Het is een adaptief programma waarmee leerlingen al spelend leren spellen. Ook Rekenblobs is een adaptief programma. Met Rekenblobs wordt het getalbegrip verstevigd en worden getalbeelden en basissommen en de belangrijkste rekenstrategieën geautomatiseerd.