198. Haal meer uit jouw leerlingen met Microsoft Teams

Teams als efficiënte tool in de klas voor elke leerling (én leraar)

Inhoud

Inleiding

Tijdens deze training kom je te weten op welke manier Microsoft Teams kan ingezet worden als hefboom om meer uit je leerlingen te halen.

Inhoud

We richten ons op twee domeinen uit het DigcompEdu Raamwerk: domein 3: 'Lesgeven en leren' en domein 4: 'Leerlingen ondersteunen'.

We laten je zien hoe je Teams efficiënt kan inzetten om het leerproces te ondersteunen en jou als leerkracht meer tijd geeft om te doen waar het écht om draait: 'lesgeven'.

 • We beginnen concreet met het ontdekken van de structuur van een Team. We overlopen de rechten en instellingen die ervoor zorgen dat jij als leraar je team overzichtelijk houdt.
 • We integreren een aantal toepassingen (die in veel vakken gebruikt kunnen worden) en bekijken daar de mogelijkheden.
 • We leren hoe je communiceert op het kanaal Algemeen.
 • We leren hoe je een goed opgestelde opdracht aan leerlingen geeft.
 • Social emotional learning is ook een belangrijk aspect in een klasgroep. We leren hoe je dit gebruikt en inzet in Teams.
 • Teams is een Microsoft-product en bij Microsoft staat inclusiviteit heel hoog op de agenda. Ook Teams biedt hier heel wat mogelijkheden die we samen zullen ontdekken.

Daarnaast zal je workshop doorspekt worden met didactische tips in verband met het lesgeven op zich. Teams faciliteert dit op verschillende vlakken.

Deze workshop richt zich dus vooral op leraren die met leerlingen in klasverband werken. De inclusiviteitstools kunnen echter ook heel interessant zijn voor zorgleraren/zorgcoördinatoren.
Je kiest beter niet voor deze workshop als je wil weten hoe je Teams gaan aanmaken, managen en instellen op organisatorisch niveau.

Resultaat

Na deze sessie zal je de belangrijkste mogelijkheden/integraties binnen Teams ontdekt hebben en weten hoe je ze in jouw klaspraktijk kan inzetten.

Je zal ook weten dat Teams heel wat voordelen biedt, zelfs al werk je op schoolniveau niet structureel met Teams. Dat zal je niet (meer) weerhouden om Teams in je klas in te zetten!

 

Voorkennis

Verplichte kennis

- Basisvaardigheden computergebruik en internet

- Basisvaardigheden Microsoft Office 365

 

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Interessant voor

 • Leerkracht - Docent
 • Zorgcoördinator
Uit:
 • Alle onderwijstypes

Thema's

 • ICT in je klas of vak
 • Microsoft
 • Secundair onderwijs

Tijdstip

Namiddag (14:00 - 16:30)
Lokaal: D145
Er zijn 15 plaatsen waarvan er 4 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

De lesgever voorziet zelf voldoende laptops, maar je mag ook met jouw toestel werken. Om efficiënt aan de workshop te kunnen deelnemen, zorg er dan zeker voor dat:

 1. Microsoft 365 geïnstalleerd staat,
 2. Teams als desktop-app gedownload is
 3. en dat je tenminste toegang tot een team hebt waar je zelf beheerder van bent. (Kan je dit laatste niet zelf aanmaken, vraag dit dan zeker na bij je ICT-coördinator in je werkomgeving.)

Belangrijk!!

Als je bij inschrijving aanduidt dat je je eigen laptop zal meebrengen naar de workshop, gaan we ervan uit dat je op voorhand de software hebt geïnstalleerd en dat die correct werkt. We doen dit niet in de les.

Lesgever

Line Vanhauwere
Lees meer over de expertise van Line .


Korte titel : Haal meer uit je lln met Teams

Deze pagina werd al 752 keer bekeken