164. Smart Education @ Schools

Innoveren voor en door leerkrachten

Inhoud

Inleiding

Maak tijdens deze sessie kennis met het innovatieprogramma Smart Education @ Schools. Heb jij als leerkracht zelf een innovatief idee om met educatieve technologie een pedagogische nood op te lossen bij jou op school? Zoek je budget om dit idee te realiseren? Of ben je op zoek naar inspiratie? Dan biedt deze sessie je de oplossing!  

Inhoud

Kom langs om te horen hoe de open oproep van Smart Education @ Schools van imec en de Vlaamse Overheid jouw project met maximaal € 75 000 steunt. In deze sessie zal je uitleg krijgen over de open oproep voor projecten en word je geïnspireerd door de vele interessante projecten die scholen in het verleden reeds uitgevoerd hebben. De projecten variëren tussen het gebruik van AI in de klas, digitaal gepersonaliseerd leren, samenwerkend leren, het gebruik van AR/VR in de klas,... Op die manier leer je een aantal innovatieve digitale tools kennen die je kan toepassen in je eigen klaspraktijk en word je ook geïnspireerd om zelf een projectidee in te dienen.

Resultaat

Na deze sessie zal je kennis gemaakt hebben met een heleboel innovatieve digitale oplossingen voor en door leerkrachten die in je eigen klaspraktijk ingezet kunnen worden. Daarnaast heb je ook meteen de juiste handvaten om zelf ook een innovatief idee in te dienen en hier financiering voor te kunnen krijgen.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Sites

Smart Education @Schools projectoproep

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • ICT-beleid
  • VR AR XR

Tijdstip

Namiddag (14:00 - 16:30)
Lokaal: D154
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 6 bezet zijn.

Vorm

Presentatie

Lesgever

Astrid Monteyne
Lees meer over de expertise van Astrid.


Korte titel : Smart Education @ Schools

Deze pagina werd al 543 keer bekeken