438. Maak een intranet in Microsoft Teams met App Studio

Deze sessie is volzet.

Zelf apps ontwikkelen voor Teams

Inhoud

Inleiding

"Waar staat de site?" "Wat is het internetadres?" Zijn deze vragen herkenbaar? Tegenwoordig werken we veel met Microsoft Teams. Maar er staat ook een boel informatie elders op SharePoint. Dit gaan we in één keer bij elkaar brengen voor de hele organisatie. 

In Microsoft Teams werk je met afzonderlijke teams. Allemaal losse eilandjes. Mis je ook een centrale 'landingspagina' of een intranet? In deze sessie gaan we een landingspagina of intranet maken in SharePoint en deze als een app toevoegen aan de linker zijnavigatie van Microsoft Teams. Zo krijg je een centrale website in teams met informatie, mededelingen, etc. 

Inhoud

In deze workshop gaan we samen een app maken in Teams. Binnen deze app ontsluiten we een SharePoint-website die als landingspagina dient voor de hele organisatie. Zo kun je gemakkelijk en eenvoudig informatie centraal delen in Microsoft Teams. 

Een website als favoriet opslaan in je browser is niet meer nodig en dus is de pagina veel sneller te vinden!

Kijk op deze llink voor een voorbeeld.

 

Resultaat

Na deze sessie zal je in staat zijn om SharePoint-sites toe te voegen aan de zijnavigatie in Microsoft Teams. Zo worden SharePoint-Sites direct toegankelijk in Microsoft Teams en hoef je deze niet als een tab in Teams toe te voegen. 

Deze sessie is gericht op gebruikers die kennis hebben van SharePoint Online. Alhoewel je zonder veel voorkennis ook prima kunt en mag meedoen!

Voorkennis

Verplichte kennis

  • Basiskennis Microsoft Teams
  • Basiskennis SharePoint Online
  • Basiskennis Internetbrowser

Meegenomen kennis

  • Gevorderde kennis SharePoint Online

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Sites

Voorbeeld - landingspagina in Microsoft Teams

Interessant voor

  • Technisch ICT-coördinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Systeembeheer
  • Microsoft
  • Programmeren
  • Afstandsleren

Tijdstip

Dag 4 Tijdslot 3 (6 mei 13:00 - 15:00)
Kostprijs: € 39
Er zijn 22 plaatsen waarvan er 22 bezet zijn.

Vorm

Online hands-on workshop

Bereid je goed voor!

Gebruik bij voorkeur Google Chrome.
 

Herstart je computer voor je deelneemt aan de ICT-praktijkweek en werk bij voorkeur via een netwerkkabel, zo is je verbinding optimaal.

Test video en geluid. Hou je webcam open, zodat de spreker je kan zien. We streven naar optimale interactie en betrokkenheid.  

Zorg voor een groot / tweede scherm of extra laptop, zodat je in je ene browser(tabblad) het evenement kan bijwonen en de spreker kan zien, terwijl je in je andere browser(tabblad) of in een andere toepassing de instructies uitvoert tijdens deze hands-on workshop.

Veel leerplezier!

Lesgever

Wing-Kan Lai
Lees meer over de expertise van Wing-Kan.


Korte titel : App Studio for #MS Teams #TI

Deze pagina werd al 576 keer bekeken