436. Tools voor je NT2-les: Quizziz en Quizlet

We nemen twee uiterst geschikte NT2-tools onder de loep!

Inhoud

Inleiding

In deze cursus zal ik je Quizziz en Quizlet. twee zeer populaire en motiverende e-tools laten zien. Ik toon hun mogelijkheden en waarop je moet letten. Zowel woordenschat als grammatica komen aan bod, maar ook andere zaken zoals schrijf- en luistervaardigheid en spelling. Je zal ze ook kunnen inzetten live in de klas of als huiswerk. Je zal individueler kunnen zien welke cursist welke vaardigheden beheerst.

Inhoud

Eerst proef je van de tools als cursist om vervolgens zelf aan de slag te gaan. De nadruk in deze cursus ligt op het zelf actief bezig zijn met de tools. Ik ben er als begeleider en om vragen te beantwoorden. Het concrete doel is dat je al lesmateriaal maakt tijdens deze sessie.

Resultaat

Na deze sessie zal je:

  • twee leuke en activerende digitale tools grondig kennen;
  • woordenschat- en grammaticaoefeningen kunnen maken die motiverend zijn;
  • de tools live in de klas en op afstand kunnen inzetten en begrijpen hoe je ze kan gebruiken als intro-, en exitticket of remediëring.

Voorkennis

Verplichte kennis

NT2-leerkrachten richtgraad 2, maar ook richtgraad 1 komt aan bod. Deze sessie is interessant voor elke leerkracht NT2, maar wie Quizlet en Quizizz al goed kent, zal wellicht weinig nieuws in deze cursus ontdekken.

Voor deze nascholing wordt een algemene basiskennis van internetgebruik, e-mail, accounts maken… verwacht.

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Sites

Quizziz

Quizlet

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Zorgcoördinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • ICT in je klas of vak
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Dag 4 Tijdslot 3 (6 mei 13:00 - 15:00)
Kostprijs: € 39
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 6 bezet zijn.

Vorm

Online hands-on workshop

Bereid je goed voor!

Herstart je computer voor je deelneemt aan de ICT-praktijkweek en werk bij voorkeur via een netwerkkabel, zo is je verbinding optimaal.

Test video en geluid. Hou je webcam open, zodat de spreker je kan zien. We streven naar optimale interactie en betrokkenheid.  

Zorg voor een groot / tweede scherm of extra laptop, zodat je in je ene browser(tabblad) het evenement kan bijwonen en de spreker kan zien, terwijl je in je andere browser(tabblad) of in een andere toepassing de instructies uitvoert tijdens deze hands-on workshop.

Veel leerplezier!

Lesgever

Lennart Vanstaen
Lees meer over de expertise van Lennart.


Korte titel : Tools voor je NT2-les #TP

Deze pagina werd al 1055 keer bekeken