3513. Wordwall als platform om online oefeningen te maken

Deze sessie is geannuleerd.

Makkelijk speelse online oefeningen maken

Inhoud

Inleiding

Wordwall is een platform om makkelijk online oefeningen aan te maken.

Inhoud

In Vlaanderen is Bookwidgets terecht een populair platform om online oefeningen te maken. Niet elke school wil deze stap zetten. Dan is Wordwall eventueel een alternatief. We bekijken de mogelijkheden van dit nog niet zo gekend alternatief.

Resultaat

Tijdens deze sessie zie je in een eerste deel wat de mogelijkheden zijn van het platform en de verschillende oefentypes.

Daarna ga je op je eigen account stap voor stap meevolgen en doen. Zo heb je op het eind van deze workshop minstens één online oefening aangemaakt die je kan delen met je leerlingen.

Na deze sessie zal je enkele van de beschikbare oefentypes kunnen aanmaken en  die kunnen delen met je leerlingen (o.a. via Google Classroom)

Voorkennis

Verplichte kennis

Basisvaardigheden computergebruik en internet, want door de afstand is er niet even een snelle, makkelijke interventie mogelijk mocht je ergens vastlopen.

Sites

Wordwall

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
  • Lager/Primair onderwijs groep 3-8
  • Secundair/Voortgezet onderwijs

Thema's

  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Dag 3 Tijdslot 5 (5 mei 19:00 - 21:00)
Kostprijs: € 39
Er kan niet ingeschreven worden voor deze sessie omdat ze geannuleerd is.

Vorm

Online hands-on workshop

Bereid je goed voor!

Maak vooraf een account aan bij Wordwall.net.

Herstart je computer voor je deelneemt aan de ICT-praktijkweek en werk bij voorkeur via een netwerkkabel, zo is je verbinding optimaal.

Test video en geluid. Hou je webcam open, zodat de spreker je kan zien. We streven naar optimale interactie en betrokkenheid.  

Zorg voor een groot / tweede scherm of extra laptop, zodat je in je ene browser(tabblad) het evenement kan bijwonen en de spreker kan zien, terwijl je in je andere browser(tabblad) of in een andere toepassing de instructies uitvoert tijdens deze hands-on workshop.

Veel leerplezier! 

Lesgever

Erik Devlies
Lees meer over de expertise van Erik.


Korte titel : Online oefenen met Wordwall #1

Deze pagina werd al 514 keer bekeken