327. ICT, zo krijg je je team mee!

Omgaan met weerstand en collega's motiveren

Inhoud

Inleiding

Als ICT-coördinator of ICT-kartrekker binnen jouw school weet je hoe belangrijk het is om je collega’s zoveel mogelijk mee te krijgen in ICT-veranderingen. Daarnaast zie je ook dat voldoende kennis en vaardigheden bij je collega’s van groot belang zijn om ICT een zinvolle plek te geven in jullie onderwijs. Een ICT-verandering kan echter lastig zijn en veel vragen oproepen. Ook het overdragen van ICT-kennis aan onderwijscollega’s is soms een uitdaging.

Inhoud

Tijdens de sessie gaan we allereerst kijken naar het concept verandermanagement. Wat is dit en waarom is dit belangrijk. Daarbij kijken we naar de zeven onderdelen van verandermanagement en hoe je deze het beste kunt aanpakken. Ook gaat het over de meest voorkomende valkuilen bij verandermanagement en hoe je deze kunt voorkomen. Vervolgens bespreken we de verschillende stadia van betrokkenheid van de medewerkers, om inzicht te verschaffen in hoe dat proces verloopt bij een persoon die de verandering ‘ondergaat’. Er wordt kort stilgestaan bij de verschillen tussen een geleidelijke overstap en een ‘harde’ overstap en de voor- en nadelen van beide. Hierna kijken we naar ‘Weerstand’ (met een klein interactief deel) en doorlopen we de verschillende fases van weerstand en wat je als teamleider/ict-kartrekker bij elke fase kan doen. Afhankelijk van de tijd, ga ik het nog hebben over ondersteuningsvormen als coachen en begeleiden.

Je krijgt dus verschillende tips en handvatten om om te gaan met weerstand. Daarnaast geven we tools om je collega's te motiveren. Zo wordt elke (ICT-)verandering een succes!

 

 

Resultaat

Na deze sessie zal je een antwoord hebben op vragen als:

  • Hoe motiveer ik mijn collega’s om (meer) met ICT te gaan werken?
  • Welke materialen en technieken kan ik inzetten?

We delen onze kennis en ervaring om een succes te maken van jullie ICT-verandering!

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Interessant voor

  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • ICT-beleid

Tijdstip

Dag 3 Tijdslot 2 (5 mei 11:30 - 12:30)
Kostprijs: € 18
Er zijn 80 plaatsen waarvan er 72 bezet zijn.

Vorm

Live presentatie of demo

Lesgever

Cloudwise Academy
Lees meer over de expertise van Cloudwise.

Thomas Bettens
Lees meer over de expertise van Thomas.


Korte titel : Krijg jouw team mee #PI #DI

Deze pagina werd al 1159 keer bekeken