322. Een online rollenspel voor elke les met Classcraft

Een online wereld om te gebruiken in elk vak

Inhoud

Inleiding

Classcraft is een online rollenspel dat bedacht werd door Shawn Young in Canada. Het werkt in elke les en is niet vakgebonden. Leerlingen spelen het spel samen met hun leekracht in de klas gedurende een afgebakende periode of een heel schooljaar lang.

Leerlingen worden beloond in het spel als ze goed presteren en kunnen op die manier magische krachten ontgrendelen die echt werken. Zo kan een genezer in het spel een hint bij een toetsvraag vragen aan zijn leerkracht of mag een beschermer zijn taak een dag later afgeven. Doen leerlingen niet wat gevraagd wordt of wat er van hen verwacht wordt dan kunnen ze levenspunten verliezen en terecht komen in het Boek der Klaagzangen waar ze gestraft zullen worden door de Goden van Classcraft.

Het spel is helemaal aanpasbaar aan je eigen persoonlijke manier van lesgeven en is beschikbaar in verschillende talen waaronder Engels, Nederlands, Frans en Spaans. Bovendien ziet het er geweldig uit en is de basisversie volledig gratis.

Inhoud

Tijdens deze presentatie zal je de basisprincipes van Classcraft uitgelegd krijgen. Je zal leren welke personages er in het spel spelen en je zal weten hoe het spel in elkaar zit. Stap voor stap zal er overlopen worden wat er belangrijk is om te weten en hoe je het hele spel naar je hand kan zetten. Alle onderdelen van het spel zullen worden uitgelegd en er zal ook benadrukt worden op welke manier je dit spel volledig gratis kan spelen.

Resultaat

Na deze sessie zal je weten hoe het online rollenspel Classcraft werkt, hoe je alles kan aanpassen aan je persoonlijke wensen en ben je klaar om het de volgende dag in je lessen te gebruiken als je dat zou willen.

Voorkennis

Verplichte kennis

- Basisvaardigheden computergebruik en internet (Google Chrome, Safari)

GEEN basiskennis over RPG (roleplaying games) vereist!

Lesmateriaal

Alle extra hulpmiddelen zoals handouts en hulpvideo's zijn gratis te raadplegen na het aanmaken van een account in het spel.

Sites

Classcraft

Geek My Class

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Pedagogische ICT-coördinator
  • Zorgcoördinator
Uit:
  • Lager/Primair onderwijs groep 3-8
  • Secundair/Voortgezet onderwijs
  • Buitengewoon secundair/Speciaal voortgezet onderwijs

Thema's

  • (Serious) gaming

Tijdstip

Dag 3 Tijdslot 2 (5 mei 11:30 - 12:30)
Kostprijs: € 18
Er zijn 9 plaatsen waarvan er 5 bezet zijn.

Vorm

Live presentatie of demo

Lesgever

Jeroen Heremans
Lees meer over de expertise van Jeroen.


Korte titel : Online rollenspel Classcraft

Deze pagina werd al 597 keer bekeken