317. Zo coach je projectwerk, ook online! - Lager onderwijs

Hoe je ontwerpend & onderzoekend leren concreet maakt in de klas

Inhoud

Inleiding

Hoe ga je met jouw leerlingen ontwerpend en onderzoekend aan de slag? Designtools.be, een gratis verzameling van open creatieve oefeningen helpen jou op weg!

Met de Designtools methode kan je in korte tijd aan de slag om jouw leerlingen iets te laten onderzoeken, ontwerpen en maken. Liefst gebruiken we de Designtools om echte hedendaagse problemen aan te kaarten, zoals bijvoorbeeld de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties  (SDG’s). Hoe houden we onze oceaan proper? Hoe maken we de fietsrit naar school beter? De Designtools geven je kant-en-klare instructies om leerlingen zelfbedachte oplossingen te laten bouwen en delen.

Designtools werd in februari 2021 verkozen tot één van de meest inspirerende initiatieven tijdens de Design Education Summit in Singapore. 

Inhoud

In deze sessie leren we hoe je de Designtools kan inzetten in de lespraktijk. We maken tijdens de hands-on workshop gebruik van Mural.com, een interactief bord, waar we samen al doende een project al zullen uitwerken. Je krijgt ook drie kant-en-klare projecten mee om jouw reis als coach op te starten.

Extra sessie

Op 4 mei geeft Joos deze sessie ook voor Secundair onderwijs.

Resultaat

Na deze sessie zal je weten:

  • hoe Designtools jou helpen om onderzoekend en ontdekkend leren tastbaar te maken;

  • hoe je de Designtools kan inzetten om in enkele klikken een project te structureren en coachen.

Voorkennis

Meegenomen kennis

Ben jij op zoek hoe je beter projectmatig aan de slag kan gaan met jouw leerlingen? Of heb je ervaring met projectwerk?  Dan wordt deze sessie veel concreter voor jou.

Sites

Mural

Designtools

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
  • Lager/Primair onderwijs groep 3-8

Thema's

  • Lager onderwijs
  • Vaardigheden 21ste eeuw
  • Project
  • Afstandsleren

Tijdstip

Dag 3 Tijdslot 1 (5 mei 9:30 - 11:00)
Kostprijs: € 27
Er zijn 11 plaatsen waarvan er 5 bezet zijn.

Vorm

Online hands-on workshop

Bereid je goed voor!

Herstart je computer voor je deelneemt aan de ICT-praktijkweek en werk bij voorkeur via een netwerkkabel, zo is je verbinding optimaal.

Test video en geluid. Hou je webcam open, zodat de spreker je kan zien. We streven naar optimale interactie en betrokkenheid.  

Zorg voor groot / tweede scherm, zodat je in je ene browser(tabblad) het evenement kan bijwonen en de spreker kan zien, terwijl je in je andere browser(tabblad) of in een andere toepassing de instructies uitvoert tijdens deze hands-on workshop.

Veel leerplezier!

Lesgever

Joos Van Cauwenberghe
Lees meer over de expertise van Joos.


Korte titel : Hoe coach je projectwerk? #LO

Deze pagina werd al 511 keer bekeken