228. OneNote als portfolio, online leeromgeving of stagetool

Inzoomen op de vele mogelijkheden van OneNote Class Notebook

Inhoud

Inleiding

Portfolio's, stagemappen en opdrachten van leerlingen zijn niet altijd de handigste formats om snel en efficiënt feedback op te geven. Via OneNote maken we deze zaken overzichtelijk en gemakkelijk voor leraren én leerlingen.

Inhoud

Hoe kan je Microsoft OneNote gebruiken als digitale stagetool (met mogelijkheden tot opvolging van leerlingen over leraren heen), als portfoliotool of als online leeromgeving?

Didactisch vertaald naar de doelgroep SO en BaO. We kijken hier hoe je zoiets opzet en welke voordelen deze tool biedt om mee aan de slag te gaan met leerlingen. We focussen hierbij op een administratieve vereenvoudiging voor de leraar en een snellere interactie tussen leerkracht en leerling.

Resultaat

Na deze sessie zal je met jouw klas(sen) aan de slag kunnen met digitale portfolio's en stagemappen maar ook OneNote kunnen inzetten als interessante aanvulling op de huidige klaspraktijk.

Voorkennis

Verplichte kennis

Vertrouwd zijn met de basisfunctionaliteiten van O365 is een vereiste. 

Meegenomen kennis

Reeds werken met OneNote (class) Notebooks kan handig zijn om de structuur van dit programma sneller onder de knie te hebben.

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Pedagogische ICT-coördinator
  • Pedagogisch begeleider
  • Zorgcoördinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Administratie
  • Microsoft
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Dag 2 Tijdslot 2 (4 mei 11:30 - 12:30)
Kostprijs: € 18
Er zijn 45 plaatsen waarvan er 43 bezet zijn.

Vorm

Live presentatie of demo

Bereid je goed voor!

Voor deze sessie heb je toegang nodig tot een 0365 account.

Herstart je computer voor je deelneemt aan de ICT-praktijkweek en werk bij voorkeur via een netwerkkabel, zo is je verbinding optimaal.

Test video en geluid. Hou je webcam open, zodat de spreker je kan zien. We streven naar optimale interactie en betrokkenheid.  

Zorg voor groot / tweede scherm, zodat je in je ene browser(tabblad) het evenement kan bijwonen en de spreker kan zien, terwijl je in je andere browser(tabblad) of in een andere toepassing de instructies uitvoert tijdens deze hands-on workshop.

Veel leerplezier! 

Lesgever

Basiel Bonne
Lees meer over de expertise van Basiel.


Korte titel : #MS OneNote Praktijkvbn

Deze pagina werd al 909 keer bekeken