218. Maak kennis met Kodu: GameDesign in de lagere school

Programmeer 3D-games met je leerlingen

Inhoud

Inleiding

Tijdens deze sessie leren we alle verschillende tools gebruiken die Kodu Game Lab ons aanbiedt en overlopen we hoe wij deze workshops aanpakken bij kinderen van 6 tot 9 jaar.

Inhoud

We beginnen bij de basis bv. Hoe maak je een wereld in Kodu Game Lab, hoe pas je deze wereld aan, welke mogelijkheden tot creativiteit zijn er, …

Eens onze wereld in orde is gaan we de instellingen van ons spel aanpassen. Misschien willen de kinderen een duistere wereld met gigantische golven, een zonnig strand met een kalme oceaan of misschien wel een gigantische vulkaan die een bloedrode lucht creëert.

Nadat we de tools gebruikt hebben om een wereld te maken gaan we dieper in op het programmeren van de verschillende personages, structuren en objecten in onze wereld. We leren om personages te programmeren die we zelf kunnen besturen, maar ook hoe we personages kunnen toevoegen die door de computer “bestuurd” zullen worden. Dit kan gaan van bewakers die één route blijven volgen tot een boot die automatisch de oceaan in je spel bevaart.

Tot slot is er nog tijd om eventuele vragen te stellen en tips & tricks mee te geven.

Resultaat

Na deze sessie kun je kinderen van 6 tot 9 (of ouder) zelf hun eigen 3D videogame laten maken. Ze kunnen de wereld vormgeven, programmeren verschillende personages en passen de instelling aan.
Je leert hoe je alle tools in Kodu Game Lab kunt gebruiken en toepassen om de kinderen een laagdrempelige, maar toch uitdagende programmeerervaring te geven.
Ze kunnen een wereld maken die zo makkelijk of moeilijk is als ze zelf willen, het enige wat hun tegenhoudt is hun creativiteit.

Voorkennis

Verplichte kennis

Basisvaardigheden computergebruik en internet
 

Lesmateriaal

Opname live-sessie

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Pedagogische ICT-coördinator
Uit:
  • Lager/Primair onderwijs groep 3-8

Thema's

  • Lager onderwijs
  • (Serious) gaming
  • Programmeren
  • STE(A)M

Tijdstip

Dag 2 Tijdslot 1 (4 mei 9:30 - 11:00)
Kostprijs: € 27
Er zijn 22 plaatsen waarvan er 17 bezet zijn.

Vorm

Online hands-on workshop

Bereid je goed voor!

BELANGRIJK! Installeer vooraf Kodu Game Lab op je Windowscomputer. Dat duurt even en er is geen tijd voor tijdens de sessie. Dank je!

Herstart je computer voor je deelneemt aan de ICT-praktijkweek en werk bij voorkeur via een netwerkkabel, zo is je verbinding optimaal.

Test video en geluid. Hou je webcam open, zodat de spreker je kan zien. We streven naar optimale interactie en betrokkenheid.  

Zorg voor groot / tweede scherm, zodat je in je ene browser(tabblad) het evenement kan bijwonen en de spreker kan zien, terwijl je in je andere browser(tabblad) of in een andere toepassing de instructies uitvoert tijdens deze hands-on workshop.

Veel leerplezier!

Lesgever

Olivier Breugelmans
Lees meer over de expertise van Olivier.

Koen Ombelets
Lees meer over de expertise van Koen.


Korte titel : Game-ontwerp Kodu #PR #LO

Deze pagina werd al 1138 keer bekeken