217. Video bewerken: ondertitelen, knippen/plakken, geluidseffecten...

Tips, tricks, theorie en toepassing voor beginners

Inhoud

Inleiding

Heb je interessant beeldmateriaal gemaakt in de afgelopen maanden, waar je ook post-corona mee aan de slag wil gaan? Deze sessie kan je daarbij helpen.

Inhoud

We starten deze sessie met in te gaan op soorten beeldmateriaal, een kort overzicht/inzicht te geven in copyright en plaatsen mee te geven waar je rechtenvrije beelden en muziek vinden.

Daarna gaan we stap voor stap (voor beginners dus) aan de slag met OpenShot om videofragmenten te bewerken, op te leuken, overzichtelijker te maken en uiteindelijk te delen met de leerlingen. We focussen hierbij op het knippen en plakken van beelden, het bewerken van geluid, ondertitels toevoegen en delen.

Indien voldoende tijd kijken we ook naar tools om video via de smartphone te bewerken.

Resultaat

Na deze sessie zal je eigen en rechtenvrij videomateriaal basic kunnen bewerken (ondertitels toevoegen, fragmenten samen kunnen voegen, fragmenten splitsen, geluid toevoegen) via je computer en (indien voldoende tijd) via je smartphone.

Voorkennis

Verplichte kennis

Basisvaardigheden vereist:

  • computergebruik (kopiëren/plakken, opslaan, bestandsbeheer, ...).

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Lesopname van demosessie OpenShot en opname demosessie KineMaster

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Audiovisueel
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

Dag 2 Tijdslot 1 (4 mei 9:30 - 11:00)
Kostprijs: € 27
Er zijn 35 plaatsen waarvan er 33 bezet zijn.

Vorm

Online hands-on workshop

Bereid je goed voor!

Belangrijk! Installeer OpenShot vooraf.

Zet a.u.b. ook een aantal video- en geluidsfragmenten klaar. Voor wie dat niet lukt, stel ik die ook ter beschikking, maar je mag dus met je eigen materiaal werken.

Herstart je computer voor je deelneemt aan de ICT-praktijkweek en werk bij voorkeur via een netwerkkabel, zo is je verbinding optimaal.

Test video en geluid. Hou je webcam open, zodat de spreker je kan zien. We streven naar optimale interactie en betrokkenheid.  

Zorg voor groot / tweede scherm, zodat je in je ene browser(tabblad) het evenement kan bijwonen en de spreker kan zien, terwijl je in je andere browser(tabblad) of in een andere toepassing de instructies uitvoert tijdens deze hands-on workshop.

Veel leerplezier! 

Lesgever

Basiel Bonne
Lees meer over de expertise van Basiel.


Korte titel : Lesvideo's bewerken #TP #1

Deze pagina werd al 1373 keer bekeken