Middagpresentaties

Tijdens de lunchpauze worden er verschillende informatieve presentaties gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisselingen, voorstelling nieuwe producten, ... Wie echter liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

Geef je interesse aan voor één middagpresentatie door te klikken op de knop 'Ik heb interesse', na aanmelding!

13:00-13:20
1. Classie voor handige lesroosters (Classie)

Gegeven door: Duncan Krebbers en Tim Ramakers

Lokaal: Aula

Is het doorgeven van wijzigingen en afwezigheden bij jou op school ook altijd zo druk in de ochtend? Begint je hoofd al te bonzen als je aan het maken van examenroosters denkt? Met Classie wordt het gemakkelijk, snel en zelfs leuk! Met slechts een paar kliks is de hele school op de hoogte.

In onze sessie kom je meer te weten over de mogelijkheden van Classie voor dagroosters, examenroosters en het gemakkelijk bekijken van roosters in de app en op monitoren in de school.

2. eTwinning: de online community voor scholen in Europa (eTwinning)

Gegeven door: Jeroen De Keyser

Lokaal: C004

Als leerkracht kan je projecten opstarten en nascholingen volgen via het platform www.etwinning.net.

Meer dan 500 000 leerkrachten in Europa zijn lid van eTwinning. Ze wisselen nieuwe ideeën en praktijken uit en delen hun ervaringen. Jij kan ook kosteloos lid worden. En je kan in Vlaanderen workshops, conferenties en contactseminars volgen. Tijdens deze sessie vertellen we je hoe je kan starten. Bekijk ook ons aanbod op www.etwinning.be

 

3. Leren doe IXZO! (Leren doe IXZO!)

Gegeven door: Mark Willems

Lokaal: C003

IXZO!, ontwikkeld door GO!, is als digitale leeromgeving breed inzetbaar om diverse klaspraktijken te ondersteunen. Je kan er zowel innovatief als klassiek meer aan de slag.  De tool ondersteunt zo ook het schoolveranderingsproces naar meer "Gepersonaliseerd - Samen -  Leren". Team-teaching, autonomie ondersteuning, doelgericht evalueren, feedback, zelfevaluatie en curriculumvordering worden flexibel ondersteund. De planlast daalt, de gerichte ondersteuning stijgt effectief. 

Ik wil IXZO!?

4. Eset maakt je technologie veiliger! (Grafisoft bvba)

Gegeven door: An Van Dam

Lokaal: C006

Grafisoft heeft een uniek aanbod voor alle scholen!

Eset en Grafisoft slaan de handen in elkaar en bieden geavanceerde beveiliging tegen bekende & onbekende malware, met lichte impact op systemen, volledig beheerd én goedkoop! Je kan dit pakket 30 dagen testen. 

Kom alle details te weten tijdens onze middagsessie en maak kans op een gratis klaslicentie voor 1 jaar.

5. De leerkracht aan het stuur voor technologische innovatie? Dat kan met Smart Education @ Schools! (imec)

Gegeven door: Annelies Huysentruyt

Lokaal: C005

Heb jij een innovatief idee om met educatieve technologie een pedagogische nood op te lossen bij jou op school? Zoek je geld om dit idee te realiseren? Of ben je op zoek naar inspiratie? Dan biedt deze middagsessie je de oplossing!

Kom langs om te horen hoe de open oproep van Smart Education @ Schools van imec en de Vlaamse Overheid jouw project met maximaal € 75 000 steunt.

6. Signeersessie Digitale Burgertjes (Lannoo)

Gegeven door: Katja Schipperheijn

Lokaal: Ingang Aula

Katja signeert haar boek 'Digitale Burgertjes'

Digitale burgertjes helpt ouders, opvoeders en leerkrachten om die wereld beter te begrijpen. Hoe kunnen kinderen en jongeren vandaag op een inspirerende manier van technologie gebruikmaken? En welke vaardigheden hebben zowel volwassenen als kinderen nodig om mee te draaien in de digitale samenleving?

Dit boek schetst een beeld van alle voordelen die moderne technologie biedt voor de opvoeding. Boordevol concrete tips en aan de hand van een helder stappenplan zet het in op de kracht van zelfsturend online en offline leren.


13:30-13:50
1. Cloud PBX: Waarom en hoe jouw schooltelefoniecentrale in cloud steken? (Microsoft)

Gegeven door: Mike Uyttebroek

Lokaal: C005

Heb je er al eens bij stilgestaan hoe belangrijk je telefooncentrale is? 

Bij een telefooncentrale in de cloud spreken we van cloud PBX. PBX staat voor Private Branch Exchange en is dus een privé telefoonnetwerk dat binnen een school gebruikt wordt en alle telefoonverkeer stuurt. Je kan een gesprek in wacht zetten of een gesprek doorverbinden naar een intern toestel. De voicemail is geïntegreerd en kan zo ingesteld worden dat hij in bepaalde situaties in werking treedt. Een telefooncentrale in de cloud maakt een installatie van een telefooncentrale op kantoor overbodig. De telefoon wordt aangesloten op je bestaande internetaansluiting en de centrale wordt vanop afstand in de cloud geconfigreerd naar jouw behoeften.

Voordelig voor scholen met meerdere locaties. Met een cloud telefooncentrale heb je een maandelijkse kost in plaats van één grote investering. Je koopt alleen de toestellen samen met een abonnement voor de cloudinfrastructuur.

2. Digitaal leren via een abonnement op hard- en software (The Rent Company Belgium)

Gegeven door: Paul Merks

Lokaal: C007

Deze kennissessie is bedoeld om informatie met elkaar te delen over “Bring Your Own Device”. Paul Merks zal een korte presentatie geven over hoe de Rentcompany digitaal leren voor leerlingen mogelijk maakt. The Rent Company maakt digitaal onderwijs voor alle leerlingen toegankelijk, middels een laagdrempelig Easy4u full service device abonnement voor een vast bedrag per maand. Hierbij zijn contractadministratie met de ouder, imaging, service en verzekering inbegrepen.

 

 

3. SELFIE: Maakt jouw school optimaal gebruik van digitale onderwijs- en leertechnologieën?

Gegeven door: Jan De Craemer

Lokaal: C004

SELFIE is een gratis, aanpasbare en makkelijk te gebruiken tool die scholen helpt beoordelen hoe ze ervoor staan met betrekking tot leren in het digitale tijdperk.

(Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) is een tool die is ontworpen om scholen te helpen digitale technologieën te verwerken in lesgeven, leren en het beoordelen van leerlingen. De tool kan laten zien wat er goed gaat, waar verbetering nodig is en wat prioriteit moet krijgen. De tool is op dit moment beschikbaar in de 24 officiële talen van de Europese Unie, en in de loop van de tijd zullen daar meer talen bijkomen.

SELFIE verzamelt – anoniem – de meningen van leerlingen, leerkrachten en schoolleiders over hoe technologie op hun school wordt gebruikt. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van korte stellingen en vragen, waarop met behulp van een simpele schaal van 1 tot 5 kan worden geantwoord. De stellingen gaan over onderwerpen als leiderschap, infrastructuur, opleiding van leerkrachten en digitale vaardigheden van leerlingen.

4. Virtual Reality in de klas met ClassVR (Didakta)

Gegeven door: Alain Leuregans

Lokaal: Aula

Virtual Reality maakt het mogelijk om een 3D-wereld te simuleren die ons helemaal omsluit. Zo lijkt het of we ‘echt’ op een andere plek staan terwijl we daarvoor de klas niet uit hoeven.

Aanschouwelijkheid is een belangrijk principe in het onderwijs. Dingen zelf beleven helpt om leerstof te onthouden en daar zal VR zeker toe bijdragen.

In deze sessie van 20' maak je kennis met de VR-bril en de ClassVR-portal met de tal van uitgewerkte mogelijkheden voor het onderwijs.

 

5. Bewaak je privacy! (CRANIUM Belgium NV)

Gegeven door: Koen Mathijs

Lokaal: C003

Privacy en security zijn brandend actueel. Hoe maak je studenten bewust van het belang van privacy en hoe kunnen ze hun privacy beschermen? Bovendien verdienen op juridisch als technisch vlak persoonsgegevens de nodige aandacht! Hoe ga je als school om met de nieuwe wetten en regels omtrent privacy en informatieveiligheid en hoe implementeer je dit correct? CRANIUM brengt jou in 20 minuten heel wat tips en tricks en komt met to the point oplossingen.

Mis deze goed gevulde infosessie niet!

6. Benieuwd wat Octopus Accountancy Software voor u kan betekenen? (Octopus Accountancy Software)

Gegeven door: Alessandro De Amicis

Lokaal: C006

Klaar om jullie studenten onder te dompelen in het leven van een moderne boekhouder?

Octopus biedt uw studenten een professioneel boekhoudprogramma aan waar ze volgens verschillende cases kunnen ervaren hoe het eraan toe gaat in de realiteit. We werken hiervoor samen met Intersentia en Edipro.

Meer dan 125 scholen maken al reeds gratis gebruik van het intuïtieve Octopus platform voor hun lessen of miniondernemingen.

In onze presentatie maken we jullie graag duidelijk waarom!