Exposanten

Openingsuren

Van Tot  
8:00 10:00 ICT-beurs + koffie/thee + ontbijtkoek
12:30 14:00 ICT-beurs + lunch + middagpresentaties

Individueel gesprek met partners

Bezoek standhouders in de voormiddag

In de voormiddag kan je i.p.v. het volgen van een sessie ook op de beursvloer blijven en tot 6 partners ontmoeten tijdens een rustig, individueel gesprek van 15 tot 25 minuten. Meer info:

Kies beide sessies als je 6 partners wil ontmoeten.

Na 15 januari 2019 zal je kunnen doorgeven welke partners je wil spreken. Tegen dan hopen we dat de beursvloer volzet is.

 

Plan ICT-beurs EDITIE 34 (2019)

Klik op de afbeelding voor een grotere versie ...

Interesse in de ICT-beurs?

Lees alle info en vul het formulier in ...

Standhouders

Hoofdsponsor

Microsoft

Microsoft heeft heel wat te bieden voor het onderwijs. Wil je een overzicht krijgen van hoe je met Microsoft aan de slag kan in je school, kom dan zeker even langs op de stand. 

Wil je meer informatie over de licensies die Microsoft aan scholen biedt; wil je de nieuwste Windows 10-computers ontdekken; wil je eenvoudig leren coderen en programmeren met Minecraft; wil je de nieuwste onderwijstools binnen Office 365 zoals Teams, OneNote ClassNotebook, Sway, .. Kom dan zeker langs op onze stand! 

We bieden je een kans om kennis te maken met nieuwe computers onder andere HP, Acer, Dell, Lenovo en Microsoft - speciaal gericht op het onderwijs. Kom meer te weten over ons gratis aanbod van Minecraft:Education Edition en Office 365! Tevens ondersteunt Microsoft jouw school met lokale trainingen, events en nog-zo-veel-meer! Microsoft staat voor jou(w school) klaar. 

 

 

 

Signpost – AcademicShop.be

Signpost België is de one stop shop voor ICT in scholen. We hebben het volledige gamma van producten (laptops, desktops, MultiPoint, Microsoft, Adobe, antivirus, financiering,...). Dit wordt geleverd met service, service en service.

Doordat Signpost dé servicepartner is van verschillende grote leveranciers, delen wij dan ook een stand met Adobe, Microsoft, HP, Lenovo, Intel. ​​​

Signpost is in België dé expert in het uitrollen van laptop- en tabletprojecten in scholen. Want zo'n project stopt niet bij de levering van de producten. 3 jaar next business day garantie met eigen techniekers, vervangtoestellen, imaging, labelling, helpen met aanmaak image, advies rond uitrol (al dan niet in domein, welk toestel).

Kies nooit gewoon het goedkoopste toestel. Kies voor een degelijk toestel dat tegen een stootje kan, met lange garantietermijn en korte hersteltermijn bij defecten. Kies bewust je toestel en vraag advies aan Signpost.

Via www.academicshop.be kan je als leerkracht of student software en laptops aankopen voor persoonlijk gebruik, maar aan educatieve prijzen.

Via www.signpost.be vind je als school meer informatie over de producten van Signpost.

DooTAB.be is onze onderwijstablet.

Op www.academicsoftware.be/adobe vind je ons Adobe aanbod.

Vragen? Contacteer ons. Wij komen graag bij je langs om je project te bespreken. Want de juiste keuzes op voorhand maken is het belangrijkste.

 

Silver sponsor

eduCentrum vzw - Fyxxi

eduCentrum vzw! Dat is:

1. Fyxxi: STEM-ICT-kidslab
Het Fyxxilab is een unieke plek in Gent waar kinderen van 5 tot 14 jaar, zowel binnen als buiten de schooluren, aan de slag kunnen met een ruime waaier aan nieuwe STE(A)M-technologie. We gaan aan de slag rond een aantal thema's met bijbehorende 'Tools':

 • Robotica (LEGO Education WeDo & EV3, Bee-bot, ...)
 • Games (Kodu, Pixel Press Floors)
 • Wetenschappen (Vernier sensoren, LabMates en allerlei apps)
 • 3D-ontwerpen (Tinkercad, Tinkerplay, Doodle3D, ...)
 • Programmeren (Arduino, Scratch, ...)

Met het pop-up-Fyxxilab komen we ook naar je toe: bij jou op school of op je (educatief) evenement. 

Maar er is nog meer! Zo kan je ons boeken voor een verjaardagsfeestje, we organiseren kampen (neem een kijkje op www.makeit.camp) of we sensibiliseren jou en je collega's tijdens een inspirerende teambuilding.

Nog niet voldoende? Volg dan een van onze inspirerende nascholingen of huur een van onze toolboxen om zelf mee aan de slag te gaan in de klas.

Alle informatie en activiteiten op Fyxxi.be.

2. Huur iPads, laptops, multimedia ...
Je wil zelf een ICT-opleiding geven, maar hebt niet voldoende ICT-materiaal? Je organiseert een evenement en hebt nood aan extra iPadslaptops of netwerkinfrastructuur? Voor je activiteit zoek je een professionele geluidsinstallatie? Of wil je een opleiding geven rond video?
Dan is HuurHardware.be jouw vertrekpunt. We verhuren tot 25 iPads, 80 laptops, 4 XBOX Kinect, videotoestellen, ... Prijzen vanaf € 22 euro per week (voor laptops en iPads).

Meer informatie en specificaties op HuurHardware.be.

3. Didacto 
Opleidingen over diverse ICT-onderwerpen kan je ook aanvragen bij jou op school of op het werk via Didacto.be.
Je vindt er een enorm uitgebreid overzicht van ICT-opleidingen gegeven door ervaren ICT-opleiders.

 

 

 

Fourcast for Education

Google for Education: G Suite, Chromebooks, Chromebox, Chromebase, Chrome tablet, Android Apps, Classroom, Expeditions....

Op onze Fourcast for Education stand laten we je kennis maken met de mogelijkheden van Chromebooks en G Suite for Education, kan je het VR-platform Google Expeditions zelf ervaren en de enorme meerwaarde van Google Classroom ontdekken bij het digitaliseren van lessen, oefeningen, taken, testen...

Wil je je school of onderwijsinstelling digitaliseren? Laat je begeleiden door de experts van Fourcast for Education: een team van gecertificeerde onderwijs-enthousiastelingen die bakken ervaring hebben met het gebruik van Google for Education op scholen van alle onderwijsniveaus. Onze missie is om leren te verbeteren met technologie die werkt!

We kunnen helpen om je school te transformeren in een echt digitale werk- en leeromgeving. Daarbij zorgen we voor de gepaste technologie voor leerkrachten, leerlingen en ander onderwijspersoneel. Maar het gaat niet alleen om technologie: volg training bij onze experts & ga meteen productief aan de slag met de nieuwe ma

 

Rhombus

Sinds 1995 toonaangevende leverancier voor ICT- en STEM toepassingen (hardware, software, audiovisuele oplossingen, opleidingen en services voor het onderwijs. Hoofdverdeler voor:

 • 1 op 1 projecten met Chromebooks, Laptops & Tablets
 • G Suite for education, COOL portaal, ... 
 • Touchscreens : Clevertouch hoofdverdeler
 • Bordsystemen & projectie toepassingen
 • Laser/Led hybride projectoren van Casio & Vivitek
 • Wetenschappelijke en grafische rekenmachines
 • Datalogging: sensoren voor experimenten fysica, chemie of biologie.
 • Schoolsupply: online bestelplatform 

Nodig ons uit voor een gesprek

 

UC Leuven-Limburg

Hogeschool UCLL biedt 16 graduaten, 18 professionele bachelors en 13 bachelor-na-bachelors aan op 9 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met meer dan 14.500 studenten en 1.500 medewerkers is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt.
Moving Minds, mensen en ideeën in beweging brengen. Dat is de basisattitude van alle studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers aan hogeschool UCLL.

 

Exposanten

Alfa-Zet Systems

Alfa-zet brengt praktische innovatie in de dagdagelijkse schoolomgeving.

Hoe creëren we binnen de wereld van educatieve organisaties een cultuur van innovatie op het domein van technologische toepassingen die de dagdagelijkse interne werking optimaliseren en automatiseren?

Bestaan er voor de educatieve sector innovatieve oplossingen die werkelijk begrijpen wat deze noden inhouden en kunnen zij oplossingen aanreiken die geschikt zijn voor de middelen die binnen deze sector voorhanden zijn?

Voor het antwoord Alfa-zet

 

Capisj
  Capisj voor jou Capisj voor scholen Capisj in Smartschool
Bepaal zelf de structuur van je lesmateriaal X X X
Voeg alle soorten bronnen toe X X X
Op papier en digitaal X X X
(Her)gebruik materiaal van anderen X X X
Bepaal zelf de gebruiksvoorwaarden X X X
Verminder je verbeterwerk   X X
Volg resultaten op   X X
Werk samen met collega's   X X
Deel alleen binnen jouw school   X X
Gebruik klassen van Smartschool     X
Deel materiaal in Smartschool     X
Zet taken klaar in Smartschool     X
Exporteer resultaten naar Smartschool     X
  gratis € 0,1 / mnd € 1,8 / jaar

 

 

 

CaptA

CaptA is de meestbelovende opkomende ICT-partner voor het onderwijs.

Ze onderscheiden zich met hun specialisatie in hardware- en softwaretotaaloplossingen op vlak van:

 • Cloud Telefooncentrales
 • Printing (printers, kopieermachines, copyservice,...)
 • Netwerkinstallaties (bekabeld & draadloos internet)
 • Interactieve touchscreens & projectoren
 • Chromebooks & tablets

Maak een afspraak voor een demo of gesprek aan de beursstand!

 

Classie

Met Classie presenteer je je lesroosters en -wijzigingen eenvoudig in de app, in je school en op je site. Met ons online en gebruiksvriendelijk dagroosterbeheer voer je de dagelijkse wijzigingen door vanuit je luie stoel. Nieuw is onze module om examens te plannen!

We tonen je op onze stand én in onze sessie graag hoe je snel en gemakkelijk aan de slag kunt.

 

CRANIUM Belgium NV

CRANIUM is gespecialiseerd in het aanbieden van privacy en informatiebeveiligingsoplossingen en -diensten. CRANIUM maakt uw organisatie vertrouwd met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR) en ondersteunt u met het bereiken en behouden van GDPR-compliance. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning in het optimaliseren van uw informatieveiligheid, om uw organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen en andere mogelijke datalekken. 

 

Eureka Die-'s-lekti-kus

Eerste Hulp bij leerstoornissen en problemen bij het leren.

Wat vind je op onze stand:

 • Eureka ADIBib: gratis Aangepaste DIgitale Bibliotheek voor leerlingen met beperking in de schriftelijke communicatie
 • Groene werkmap 'computer, mijn surfplank bij het leren'
 • Rode map 'leerzorg'
 

 

Eurosys

EuroSys wil het scholen makkelijker maken om samen tot een competitieve en duurzame oplossing te komen op maat van uw school.
Laat u door ons inspireren met innovatieve oplossingen en wij zorgen met deze oplossingen voor betere inzichten, beslissingen en projecten. 

Omdat u bij ons als school centraal staat, zorgen wij voor de meest complete en passende ICT-oplossingen op uw maat. Van advies, implementatie en opleidingen tot onderhoud en support, wij zorgen dat u niets te kort komt. Ook niet in de toekomst. 

 

 


 

G DATA

Netwerkwoord: IT Beveiliging

Ongeëvenaard sterke aanbieding:

één school, één locatie, één prijs.

G DATA Endpoint Protection Business Schoollicentie

Voor gebruik op een onbeperkt aantal pc’s op 1 enkele locatie.

Incl. 12 maanden Premium-Support

495,-

Prijs exclusief btw.

Premium-Support-verlenging per jaar: € 295,-

Eveneens verkrijgbaar : G DATA MailSecurity : € 295,-

Multi-License G DATA Internet Security voor thuisgebruik van personeel : € 350,-

 

 

Gimme

gimme is de beste manier om ouders te bereiken.

gimme in cijfers:
- gimme heeft al 6 jaar ervaring op vlak van oudercommunicatie
- 600+ basisscholen
- 2500+ sportclubs en verenigingen
- 300.000+ ouders
- gimme stuurt elke maand ± 1,5 miljoen gerichte trigger mailtjes
- Al meer dan 1,5 miljoen foto's werden gedeeld

Bezoek onze stand voor meer uitleg.

 

 

Instruct

Instruct is een educatieve uitgeverij. De producten zijn voornamelijk bestemd voor computergebruik, ICT, taal en rekenen voor beroepsonderwijs en typevaardigheid.

Graag attenderen wij u op de onlangs verschenen methode DIGIT, dé lesmethode voor Digitale Geletterdheid.  

De methode DIGIT is een totaaloplossing voor computervaardigheid en mediawijsheid. Met DIGIT heeft u een kant-en-klaar lesprogramma voor 40 lesuren. In die tijd krijgen leerlingen een brede kijk op ICT en worden ze vaardige comp

 

 

Interoffice

Als vaste waarde in het Vlaams onderwijslandschap, neemt InterOffice u graag mee op weg om van uw klaslokaal op een eenvoudige en toegankelijke manier een interactieve omgeving te maken.

Een uitstekende SERVICE in elke fase van het proces is ons sleutelwoord! Met een persoonlijke aanpak van A tot Z gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor uw school.

Ook op andere domeinen zoals ergonomisch kantoormeubilair, werkkledij en het dagelijks schoolmateriaal fungeren wij als betrouwbare adviseur.

 

IT1 Rental Solutions

Maak kennis met de 4de en meest recente divisie van IT1: IT1 Rental Solutions! Marktleider op de Belgische ICT-verhuurmarkt met tal van referenties in verschillende sectoren!

Nood aan 1 PC, 50 notebooks, 500 tablets of een compleet serverpark?
Hiervoor kan je allemaal bij IT1 Rental Solutions terecht!

Onze troeven:

-Snelle reactie- en levertijden! Levering binnen 24u!
-Grote stock! +1600 devices!
-Enkel A-merken! HP, Apple, ..
-On-site installatie en/of permanentie!
-Optionele 24/7 helpdesk!
 

KlasCement

KlasCement is het drukst bezochte Leermiddelennetwerk in Vlaanderen. Ruim 200 000 leden delen dagelijks gratis lesmateriaal.
De website bevat meer dan 58 000 leerobjecten.

Maar KlasCement is onder andere ook:

ICT op KlasCement, de deelsite van KlasCement waar je handige apps, tools, stappenplannen en handleidingen kan ontdekken. Als ICT-coördinator vind je er ondersteuning in een netwerk van collega's.

Classy.be, de gratis 500 megabyte webruimte exclusief voor leerkrachten;

Oefen.be, een platform met duizenden online oefeningen voor je leerlingen;

WAI-NOT, een aangepaste interactieve, educatieve, recreatieve en informatieve online omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking.

Toll-net, biedt nascholingen aan via face-to-face en online modules gebaseerd op het DigCompEdu framework. Bovendien kunnen alle Vlaamse leraren online materialen ontwikkelen via de server van Toll-net in H5P en Xerte.


 

Lab9 Education

Lab9 biedt oplossingen om uw school een digitale toekomst te bieden. iPads in de klas is een must geworden in de klas. Misschien denkt u er zelf ook aan? Bij Lab9 ben je aan het juist adres, ook met beheer van uw toestellen helpen je graag verder. Maar dacht u ook aan uw IT infrastructuur om dit te ondersteunen? Naast Apple toestellen, biedt Lab9 ook een betaalbare totaaloplossing voor een draadloos netwerk, op maat van uw school. 

 

 

LEBA Innovation

Netwerkwoord: Opbergen-Opladen-Synchroniseren

Leba Innovation is DE specialist voor het collectief opbergen, vervoeren en beheren van Laptops, Chromebooks, iPads en Tablets.

Het assoritment bestaat uit verrijdbare koffers, karren en lockers. Voor iedere situatie hebben wij een oplossing in diverse prijsklassen. Tevens bieden wij speciaal voor het onderwijs unieke iPad hoezen die het apparaat goed beschermen tegen beschadiging door vallen en stoten.

Informatie:  hve@leba-innovation.com of bel 0031-641566932

 

 

Luisterpuntbibliotheek

Een luisterboek, dat spreekt voor zich!
Luisterpunt is de bibliotheek voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, fysieke beperking, afasie, dyslexie). We hebben momenteel 27.500 Daisy-luisterboeken in onze collectie, ook jeugdboeken. Verleid kinderen en jongeren met dyslexie met een tof luisterboek dat ze gemakkelijk kunnen lezen met de (gratis) Anderslezen-app. Ontdek er alles over op onze stand. Iederéén kan lezen!

 

 

 

 

 

Octopus Accountancy Software

Octopus Accountancy Software is met meer dan 35.000 bedrijven marktleider op vlak van internetboekhouden in België.

Meer dan 125 hogescholen, universiteiten, secundaire scholen en CVO's maken gratis gebruik van het intuïtieve Octopus platform voor hun lessen of miniondernemingen. Via Intersentia voorzien we een starterscase waarrond je jouw cursus kan opbouwen.

Octopus Accountancy Software biedt je per academiejaar een gratis infosessie aan.

Interesse? Bezoek onze stand op de ICT-praktijkdag!

 

Prowise

Prowise "Laat onderwijs spreken"

Prowise maakt digitaal onderwijs voor iedereen toegankelijk. Als betrouwbare en innovatieve partner presenteren we met trots alle digitale leeroplossingen om leren en samenwerken eenvoudiger, effectiever en leuker te maken.

Interactie in het klaslokaal
Onze Prowise-producten openen een wereld aan unieke onderwijsmogelijkheden. 

Afgestemd op onderwijs
Een derde van onze collega’s is afkomstig uit het onderwijs. Hierdoor zijn onze producten, service en garantievoorwaarden volledig afgestemd op de behoeften van scholen wereldwijd.

 

RATO Education cva

Rato Education is distributeur van Lego Education en andere grote merken :

Kleuteronderwijs

- STEAM Park & Programmeertrein: Eerste stappen in programmeren en STEAM.

Basisonderwijs
- Machines & Mechanisms.
- WeDo: technische en ICT-vaardigheden, met projecten over natuurkunde.


Secundair Onderwijs
SPIKE Prime: (NIEUW!): Een superleuke set voor eerste graad waarmee je razendsnel robots bouwt en programmeert.

- EV3 Mindstorms 

Daarnaast verkopen we ook Microbit, Arduino & Raspberry Pi en Makeblock.

 

 

 

ReadSpeaker

ReadSpeaker biedt voorleessoftware in de cloud voor leerlingen met leesproblemen, zoals bv. dyslexie. Wegens subsidie van de Vlaamse overheid is het gratis te gebruiken voor leerlingen met een attest. 

ReadSpeaker TextAid is 100% webbased en behoeft geen installatie. Leerlingen kunnen altijd, overal en op ieder online apparaat aan de slag. In de klas, thuis, op pc, tablet, laptop, Chromebook, Macbook, iPad, etc!

Kortom, vrijheid voor de leerling én geen ICT-onderhoud meer voor de school!

 

 

SETT Gent

Ontdek de eerste sprekers voor SETT Gent, hét event rond onderwijstransformatie en -technologie. Noteer alvast 28 & 29 oktober in je agenda, en kom naar SETT in Flanders Expo voor 2 dagen vol lezingen, workshops (in samenwerking met de ICT-praktijkdag) en een grote beurs.

 

Stikr bvba

Geef je laptop een eigen jasje

Bescherm je laptop of tablet met een gepersonaliseerde tas. We leveren trolleys, attachétassen, laptoptassen, rugzakken en tabletcases, in grote aantallen of per stuk. In ons uitgebreide assortiment vind je zeker wat je nodig hebt.

Website: http://stikr.be

 

Switch

Switch heeft een lange staat van dienst wat betreft het inzetten van Apple-technologie in de educatieve markt. De groeiende populariteit van de iPhone, iPad en Mac en de evolutie naar een digitale leeromgeving doen vragen rijzen rond beheer, gebruiksgemak, beveiliging en duurzaamheid van de IT-infrastructuur. Ons team van specialisten kan instellingen hierbij zowel pedagogisch als technisch ondersteunen.

 

 

The Rent Company

The Rent Company heeft voor de onderwijsinstellingen een speciaal Easy4u device abonnement ontwikkeld. Het is onze visie om iedereen toegang te bieden tot digitaal onderwijs, waarbij we de student, ouder en onderwijsinstelling totaal ontzorgen middels ons full service abonnement. We hebben meer dan 13 jaar ervaring en voorzien meer dan 320 schoollocaties van educatie notebooks, chromebooks en tablets met bijbehorende dienstverlening.

 

 

Uitgeverij VAN IN

Samen slimmer leren

VAN IN ontwikkelt innoverende leeroplossingen die leraren optimaal ondersteunen en inspireren, zodat hun leerlingen zich ten volle kunnen ontplooien. 

Met het online leerplatform bingel haalt de leraar meer uit elke leerling in het basisonderwijs. Bingel motiveert elke leerling om te oefenen.

In secundair onderwijs zorgt het online leerplatform diddit  voor haalbare differentiatie, inzichtelijke evaluatie & verrijking van de lessen.

 

 

 

VANERUM

VANERUM combineert interactieve componenten, audiovisuele communicatie-middelen én meubilair tot een geïntegreerde leeromgeving. Zo ervaart een kind de schoolplicht als een recht om te leren. Ook de leraar wint, want hij kan lesgeven aan gemotiveerde leerlingen in een esthetische en technisch goed uitgeruste omgeving.

staat voor interactiviteit, integratie en inspiratie.
Kortom: je voelt je goed in een i3 leeromgeving!