Persbericht

 

Thomas More verwelkomt

31e ICT-praktijkdag

Maandag 06 feb – Campus Geel – 09.00 tot 16.30 uur

 

Op maandag 06 februari verwelkomt de Geelse campus van de Thomas More hogeschool meer dan 700 mensen uit het basisonderwijs, het secundair, het volwassenen- en het hoger onderwijs voor de 31e editie van de ICT-praktijkdag. Leerkrachten en ICT-coördinatoren uit heel Vlaanderen gaan -in op maat gesneden sessies- aan de slag met de nieuwste technologie.

 

Het aanbod is groot, met 85 opleidingen en workshops over het gebruik van ICT in de klas en een keuze uit onderwerpen zoals zelf apps maken, meer uit je digibord halen, iPads ook in het kleuteronderwijs, onlinetools, praktische toepassingen voor allerhande onderwijssoftware,… Een ICT-beurs en middagsessies flankeren het hele gebeuren.

Els Van Weert, regiodirecteur van Thomas More verwelkomt de deelnemers. Vera Celis, Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Geel opent de beurs met een uiteenzetting over “Het belang van ICT en onderwijs”.

Voor elk wat wils

Een website maken met gratis CMS Drupal; online met collega’s samenwerken met Google-Drive; zelf een Sharepoint opzetten; Onenote, de krachtigste tool voor onderwijs in de 21e eeuw; techniekgames voor het basisonderwijs… Het is maar een kleine greep uit het ruime aanbod dat de deelnemers aan de ICT-praktijkdag maandag voorgeschoteld krijgen. Elke deelnemer heeft vooraf zijn keuze gemaakt en volgt twee sessies van ongeveer 2,5 uur.

Er is voor elk wat wils, voor beginners en voor gevorderden, voor ICT-coördinatoren en systeembeheerders, voor directieleden en gewone leerkrachten die ICT in hun lessen gebruiken. De sprekers, die de workshops leiden, zijn vaak zelf onderwijsmensen en brengen hun boodschap helemaal op maat van hun collega’s.

Expo

De deelnemers kunnen die dag terecht op een ICT-beurs waar meer dan 30 educatieve initiatieven en commerciële organisaties hun educatief aanbod voorstellen, vaak met speciale acties voor de ICT-praktijkdag. Standhouders en leerkrachten verzorgen informatieve middagpresentaties (13u00 tot 13u50).

Praktisch

Meer informatie?