56. Faronics Deep Freeze & Ninite PRO

Nooit meer herinstalleren, nooit meer images terugzetten!

Inhoud

Inleiding

Maar al te vaak moet een ICT coördinator zich bezighouden met het herinstalleren van computers of het oplossen van de meest uiteenlopende computerproblemen zodat er geen tijd meer overblijft om bezig te zijn met visie & beleid. Imaging technologieën zoals Ghost zijn slechts een deel van de oplossing. 

NIEUW: We werken met Deep Freeze versie 8.20 met tal van nieuwe features en belichten ook de upgrade procedure voor zij die al werken met Deep Freeze!

Inhoud

We leren hoe je met het pakket "Deep Freeze" het probleem van "configuratiedrift" oplost. Zowel de standaard versie als de enterprise (netwerk) versie komen aan bod. We gaan dieper in op data redirection zodat gegevens toch permanent kunnen bewaard worden en ook de integratie met AntiVirus software wordt onder de loep genomen.

Deep Freeze maintenance events zijn ideaal om een PC up to date te houden (Windows Update) maar nu kan je ook alle andere typische software zoals Flash, Reader, Java, Chrome, Firefox etc automatisch bijwerken naar de meest actuele versie dankzij de integratie met NinitePRO wat we ook zullen aanleren.

 

Resultaat

Na deze sessie zal je in staat zijn om de computers die je beheert op school permanent beschikbaar te maken zonder ooit nog te moeten herinstalleren of images te moeten terugzetten. Een computer zal na elke herstart steeds weer in de staat zijn zoals u hem oorspronkelijk installeerde en voorzien van de meest up-to-date software. Leerkrachten zullen ten volle gebruik kunnen maken van computers in de klas zonder enig oponthoud.

Voorkennis

Verplichte kennis

Installatie & configuratie van Microsoft Windows.

Meegenomen kennis

Kennis van imaging software (bijvoorbeeld Ghost)

Lesmateriaal

Syllabus

CD-ROM met lesmateriaal en ev. software

Sites

Nexco Youtube kanaal

Nexco

Faronics

Interessant voor

  • Technisch ICT-co√∂rdinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Partners ICTdag
  • Systeembeheer

Tijdstip

Voormiddag (10u00-12u30)
Lokaal: Echo A1.03 - C5
Er zijn 22 plaatsen waarvan er 21 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Lesgever

Frank Bevers
Lees meer over de expertise van Frank.


Korte titel : Faronics Deep Freeze

Deze pagina werd al 2070 keer bekeken