19. GenAI in het secundair onderwijs: Tool voor leraren en leerlingen

AI als tool voor beter en efficiënt onderwijs

Inhoud

Inleiding

Zit je soms vast met de vraag hoe je de nieuwste technologieën effectief in de klas kunt integreren? Vraag je je af hoe kunstmatige intelligentie, zoals ChatGPT, Copilot en DALL-E, een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop we leren en onderwijzen?

Ontdek de kracht van generatieve artificiële intelligentie in ons onderwijs tijdens een dynamische en interactieve workshop die speciaal ontworpen is voor docenten en onderwijsprofessionals in het secundair onderwijs. In deze hands-on sessie duiken we diep in de wereld van AI: we verkennen samen wat het precies is, hoe het wordt getraind, en vooral, hoe het waarde kan toevoegen aan jouw lesgeven en het leren van je studenten.

Inhoud

Tijdens deze workshop ga je hands-on aan de slag met generatieve artificiële intelligentie zoals ChatGPT, Copilot en DALL-E. We onderzoeken samen wat AI nu eigenlijk is, hoe het getraind wordt en vooral wat het nut ervan is voor beide leraren en leerlingen in het secundair onderwijs. Je krijgt good practice examples, leert hoe je goede prompts schrijft en gaat daarna zelf aan de slag met ondersteuning van de spreker. Daarnaast krijg je ook enkele handige tools aangereikt die van AI gebruik maken.

Resultaat

Na deze sessie zal je niet alleen begrijpen wat generatieve artificiële intelligentie (AI) inhoudt, maar ook hoe je deze baanbrekende technologie kunt benutten om jouw lesgeven naar een hoger niveau te tillen. Dit is je kans om deel uit te maken van een toekomst waarin onderwijs en technologie hand in hand gaan.

Je leert  hoe je AI, zoals ChatGPT, Copilot en DALL-E, effectief inzet in het secundair onderwijs. Door real-world toepassingen te onderzoeken en hands-on ervaring op te doen, krijg je niet alleen inzicht in de mechanismen achter AI, maar ook hoe je deze op een ethische en impactvolle manier kunt inzetten in je klaslokaal.

Je zult naar huis gaan met een arsenaal aan good practice examples, klaar om je eigen onderwijspraktijk te verrijken. Of je nu nieuwe, boeiende manieren zoekt om lesstof over te brengen, of manieren om creativiteit en kritisch denken bij je leerlingen te stimuleren, deze workshop biedt de kennis en tools die je nodig hebt.

Bovendien ontdek je hoe je sterke prompts schrijft die de potentie van AI maximaliseren, en krijg je toegang tot handige tools die je onderwijspraktijk kunnen transformeren. Met persoonlijke begeleiding en de mogelijkheid om vragen te stellen en direct feedback te krijgen, is dit een unieke kans om je vaardigheden te ontwikkelen en voorop te lopen in de educatieve technologierevolutie.

Schrijf je nu in en open de deur naar eindeloze mogelijkheden met AI in het onderwijs. 

Voorkennis

Verplichte kennis

Dit is een sessie voor beginners die weinig of geen kennis over artificiële intelligentie hebben.

Basisvaardigheden computergebruik en internet zijn een must

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Online voorbeelden van gesprekken met AI

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Directie - Administratie
  • Pedagogische ICT-coördinator
  • Technisch ICT-coördinator
Uit:
  • Secundair/Voortgezet onderwijs
  • Hoger onderwijs
  • Volwasseneneducatie

Thema's

  • Veilig ICT-gebruik
  • Mediawijsheid
  • Data & AI

Tijdstip

Namiddag 1 + Namiddag 2 (13:30 - 16:10)
Lokaal: Lokaal 07
Kostprijs: € 33
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 8 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Je maakt een account aan op chat.openai.com als je dat nog niet zou hebben. 

Lesgever

Lester Impens
Lees meer over de expertise van Lester.


Korte titel : GenAI in secundair onderwijs

Deze pagina werd al 212 keer bekeken