57. Lesvoorbereiding maken en remediëren met BingChat Copilot ChatGPT

AI gaat ons helpen bij lessen en remediëring / verbeterwerk

Inhoud

Inleiding

Ok je kan zelf een lesvoorbereiding maken en waarschijnlijk ook beter dan AI. Maar heb je al eens geprobeerd aan AI te vragen welke toffe instapmogelijkheden je hebt qua inleiding? Aangepast aan de leeftijdscategorie van je leerlingen? Of welke experimenten je kan doen met de klas om je instructie kracht bij te zetten? Wedden dat je nieuwe inspiratie opdoet? Toen ik ontdekte dat Microsoft Copilot en ChatGPT vrij goed zijn in lesvoorbereidingen, experimenteerde ik ook wat met remediëring. Hoe tof is het dat je een tekst van één van je leerlingen kan voeden aan de AI en dat die jou vertelt welke spellingsmoeilijkheden al goed gaan en welke nog lastig zijn? En wat als deze jou ook zou helpen om die uitdagingen aan te pakken, met tips voor sites, boeken en lesjes? Kortom, efficiëntie x ... 

Inhoud

Ik geef als inspiratie enkele voorbeelden van lesvoorbereidingen en remediëring / verbeterwerk met behulp van AI, vooral op basis van ChatGPT (meer specifiek in de Microsoft Edge Copilot-omgeving). Daarna gaan jullie zelf aan de slag met concrete vragen, waar jullie de volgende dag meteen mee aan de slag kunnen.

Resultaat

Na deze sessie zal je zelf met plezier ChatGPT of Copilot kunnen gebruiken om jouw lesvoorbereidingen efficiënter op te stellen, inspiratie op te doen voor activiteiten of instappen die erbij passen. Je zal ook de kracht van AI kunnen gebruiken om snel een tekst te verbeteren en een passende remediëring op te stellen (ook voor andere vakken dan Nederlands). 

Voorkennis

Verplichte kennis

- Basisvaardigheden computergebruik en internet

- Weten wat een AI chatbot is zoals ChatGPT, Microsoft Edge Copilot of Google Gemini

Interessant voor

 • Leerkracht - Docent
 • Pedagogische ICT-coördinator
 • Pedagogisch begeleider
 • Zorgcoördinator
Uit:
 • Alle onderwijstypes

Thema's

  Tijdstip

  Blok 57 (22-03-2024) (12:45 - 13:15)
  Er zijn 400 plaatsen waarvan er 29 bezet zijn.
  Je kan nog inschrijven voor deze workshop.

  Vorm

  Online hands-on workshop

  Bereid je goed voor!

  • Zorg dat je een toestel bij de hand hebt waarmee je kan surfen naar één van de populaire chatbots (ChatGPT, Microsoft Edge Copilot of Google Gemini). 
  • Graag één van deze sites al klaarzetten en inloggen (als het bijvoorbeeld de eerste keer is dat je ChatGPT gebruikt zal je eerst moeten aanmelden).
  • Een 'thema' of 'inhoud' voor een les in je hoofd hebben is niet vereist maar wel handig, bijvoorbeeld je weet dat je een les over het menselijk lichaam wil geven maar moet dit nog voorbereiden. Idem met een mogelijke remediëring (tekst van een leerling, een toets waar je online de resultaten van hebt,...)

  Lesgever

  Eli Van Brussel
  Lees meer over de expertise van Eli.


  Korte titel : Les met Bing Copilot ChatGPT

  Deze pagina werd al 246 keer bekeken