52. AI in fotografie en creativiteitsapps voor kinderen

Van Vroegere Vervalsingen tot AI-Wonderen: Ontdek de wereld van Foto

Inhoud

Inleiding

Welkom in een wereld waar geschiedenis en toekomst samenkomen! Fotografie, ooit begonnen als een middel om 'vals te spelen' bij het schilderen, heeft zich ontwikkeld tot een vorm van kunst die nu hand in hand gaat met de wonderen van kunstmatige intelligentie. Deze sessie neemt je mee op een intrigerende reis van de donkere kamer naar de digitale wereld, waar AI de grenzen van onze creativiteit verlegt.

Inhoud

Verwacht je aan een boeiende ontdekkingstocht waarbij we de evolutie van fotografie vanaf de vroege dagen tot het huidige AI-tijdperk verkennen. We duiken in de fascinerende wereld van AI-toepassingen in de fotografie, van het bewerken van foto's met geavanceerde apps tot het genereren van beelden die de realiteit tarten. We verkennen hoe deze technologieën niet alleen onze benadering van fotografie transformeren, maar ook hoe we deze kunnen toepassen in een educatieve context. 

Resultaat

Na deze sessie zal je een grondig begrip hebben van hoe AI de fotografie getransformeert en hoe je deze kennis kunt toepassen in je onderwijspraktijk. Je leert over de nieuwste apps en tools die gebruikmaken van AI voor fotobewerking en -generatie, en je zult in staat zijn om deze op een innovatieve manier te integreren in je lessen, waardoor je leerlingen geïnspireerd raken door de grenzeloze mogelijkheden van technologie en creativiteit.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Meegenomen kennis

Kennis van basisbegrippen in fotografie en eerdere ervaring met digitale beeldbewerking of interesse in kunstmatige intelligentie zal je ervaring verrijken, maar is niet noodzakelijk.

Interessant voor

 • Iedereen
Uit:
 • Alle onderwijstypes

Thema's

  Tijdstip

  Blok 52 (15-03-2024) (12:10 - 12:40)
  Er zijn 250 plaatsen waarvan er 214 bezet zijn.
  Je kan nog inschrijven voor deze workshop.

  Vorm

  Live presentatie of demo

  Lesgever

  Evy Raes
  Lees meer over de expertise van Evy.


  Korte titel : Fotografie en Ai

  Deze pagina werd al 95 keer bekeken