161. Google Classroom

Interactief online klaslokaal - gedaan met printen!

Inhoud

Inleiding

Ben je het ook beu dat jouw leerlingen weer eens hun cursus vergeten zijn, of ze zijn de taak kwijt die je meegaf op papier? Of ze hebben hun cursus wel bij, maar niet het juiste hoofdstuk? Of de hond heeft de taak opgegeten? 

De oplossing is er, én ze is gratis!

Inhoud

Google Classroom is te vergelijken met jouw klaslokaal, gevuld met studenten, maar dan digitaal. Je kan er effectief opdrachten "uitdelen" en laten indienen, allemaal digitaal. Jouw boekentas weegt geen ton meer met alle taken en toetsen die je opgehaald hebt. Alles staat netjes klaar, inclusief de naam van de leerling. Je kan goed opvolgen wie wat wanneer maakte en als de opdracht te laat is ingediend kan je dat heel snel zien. Automatisch beschik je over een overzichtelijk archief en er is een mooie samenwerking met Bookwidgets. 

 

Resultaat

Na deze sessie zal je voor minstens 1 klas een eigen Classroom hebben. We maken die meteen structureel op en je kan al meteen wat materiaal delen met jouw studenten. 

 

Voorkennis

Verplichte kennis

Je bent best in het bezit van een Google account. 

Meegenomen kennis

Google Drive, maar zeker geen verplichting!

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Administratie
  • Google

Tijdstip

Namiddag (13:30 - 16:00)
Lokaal: C111
Er zijn 25 plaatsen waarvan er 10 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Vanaf deze editie verplichten we om je eigen laptop mee te brengen. Zo haal je het meest uit de workshop. Het werkt vlotter en alles wat je inoefende, neem je mee naar huis.

Lesgever

Joke Vandepitte
Lees meer over de expertise van Joke .


Korte titel : Google Classroom

Deze pagina werd al 327 keer bekeken