Middagpresentaties

Tijdens de lunchpauze worden er verschillende informatieve presentaties gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisselingen, voorstelling nieuwe producten, ... Wie liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

Geef je interesse aan voor één middagpresentatie door te klikken op de knop 'Ik heb interesse', na aanmelding!

13:00-13:20
1. eTwinning: de online community voor scholen in Europa (eTwinning)

Gegeven door: Jeroen De Keyser

Lokaal: C004

Als leerkracht kan je projecten opstarten en nascholingen volgen via het platform www.etwinning.net.

Meer dan 500 000 leerkrachten in Europa zijn lid van eTwinning. Ze wisselen nieuwe ideeën en praktijken uit en delen hun ervaringen. Jij kan ook kosteloos lid worden. En je kan in Vlaanderen workshops, conferenties en contactseminaries volgen. Tijdens deze sessie vertellen we je hoe je kan starten. Bekijk ook ons aanbod op www.etwinning.be.

2. De leerkracht aan het stuur voor technologische innovatie? Dat kan! (Smart Education @ Schools)

Gegeven door: Juliet Desmet

Lokaal: C002

Heb jij een innovatief idee om met educatieve technologie een pedagogische nood op te lossen bij jou op school? Zoek je een subsidie om dit idee te realiseren? Of ben je op zoek naar inspiratie? Dan biedt deze middagpresentatie je de oplossing!

Kom langs om te horen hoe de open oproep van Smart Education @ Schools van imec en de Vlaamse Overheid jouw project met maximaal € 75 000 steunt.

3. Schoollink: Een app voor kennisdeling (Samsung Electronics Benelux)

Gegeven door: Aron Wils

Lokaal: C003

Samsung presenteert Schoollink, de app voor en door leraren.

Eén jaar lang ging Samsung samen met leraren aan de slag om een app te maken die kennisuitwisseling bevordert. De app is een platform waar leraren ‘buddies’ kunnen vinden: leraren die matchen qua vaardigheden en interesses op het gebied van technologie, didactische methodes, ....

Leraren kunnen hier terecht wanneer zij op zoek zijn naar antwoorden, innovatief lesmateriaal of zelf materiaal willen delen.

4. Cloud first kassa en registratiesysteem (MyPACR)

Gegeven door: Gery Alfarano

Lokaal: C005

Met MyPACR ontwikkelden we een kassasysteem op maat van onderwijsinstellingen.

Scholen willen een systeem dat ze zelf kunnen uitbreiden en aanpassen volgens hun noden en dat heel eenvoudig in gebruik is. Ouders en leerlingen willen een transparant, correct en efficiënt systeem. 

MyPACR biedt een antwoord op deze en andere noden: www.mypacr.be.

MyPACR is een product van NRDS bvba.

5. Digitaal toetsen met AssessmentQ (Signpost – AcademicShop.be)

Gegeven door: Annelies Volckaert

Lokaal: Aula

Signpost geeft meer inzicht en achtergrondinformatie bij dit nieuwsitem: 'Signpost en Televic gaan volop voor digitaal toetsen in het secundair onderwijs.'

Het digitaal toetsplatform AssessmentQ geeft scholen onder meer de mogelijkheid om in een gebruiksvriendelijke en veilige omgeving online toetsen op te stellen, af te nemen en automatisch te verbeteren. 


13:30-13:50
1. Benieuwd wat Octopus Accountancy Software voor u kan betekenen? (Octopus Accountancy Software)

Gegeven door: Alessandro De Amicis

Lokaal: C005

Klaar om jullie studenten onder te dompelen in het leven van een moderne boekhouder?

Octopus biedt je leerlingen een professioneel boekhoudprogramma aan waar ze volgens verschillende cases kunnen ervaren hoe het eraan toe gaat in de realiteit. We werken hiervoor samen met Intersentia en Edipro.

Al meer dan 125 scholen maken gratis gebruik van het intuïtieve Octopus platform voor hun lessen of miniondernemingen.

In onze presentatie maken we jullie graag duidelijk waarom!

2. TextAid: Ontdek de voordelen van Voorleessoftware in de Cloud (ReadSpeaker)

Gegeven door: Jarno Aantjes

Lokaal: Aula

Ervaar het gemak van ReadSpeaker TextAid in deze interactieve sessie!

Ontdek de mogelijkheden van TextAid en hoe makkelijk het kan zijn voor zowel jou als jouw leerlingen. TextAid is 100% cloud-based en wegens subsidie volledig gratis! Ontdek de SSO Drive-koppeling voor Google Chrome/Microsoft Office 365 en ervaar het gemak van het delen van huiswerk/documenten met alle leerlingen met één knop.

Geen gedoe meer met installaties. Gewoon één simpele oplossing, altijd en overal beschikbaar.

3. Prowise GO (Prowise)

Gegeven door: Olivier Menten

Lokaal: C003

Prowise GO is de complete online leeromgeving.

Voor 6 euro per leerling per jaar krijgen scholen toegang tot een unieke en complete leeromgeving met onderwijssoftware, toegang tot een portal met apps, links en onderwijssoftware, adaptieve oefenprogramma's, ...

Daarnaast verzorgt Prowise voor dit bedrag de volledige installatie, een uitgebreide kickoff-training, onsite service en het volledige ict-beheer van de school. 

Voor 't eerst te ontdekken op de ICT-praktijkdag. 

4. Succesvol beheren van al je selfserviceapparaten met één betaalplatform (inepro)

Gegeven door: Martin van den Broucke

Lokaal: C004

Gebruik jij nog muntjes voor de drankautomaat? Pinnen je leerlingen in het schoolrestaurant en wordt er een schoolpas gebruikt voor printen, kopiëren en scannen? Verzamel en stort je zelf nog contant geld? Voldoe je aan de Europese AVG/DGPR en PSD2.0-regelgeving?

Het betaalplatform KUARIO is de eerste wereldwijde cloud-oplossing voor het beheer van alle typen selfserviceapparaten en laat je leerlingen betalen met één mobiele app.

Tijdens deze sessie leggen wij uit hoe wij je compleet kunnen ontzorgen.

5. Artificiële intelligentie in de klas: droom of realiteit? (EDUTEN)

Gegeven door: Pieter Sprangers en Hugo Winnelinckx

Lokaal: C002

Met Eduten Playground brengt 'domo de refontiro' hét #1 digitaal leerplatform naar de klaspraktijk. We starten met wiskunde voor 10-15-jarigen.

Dit platform wordt ondersteund door AI en biedt meer dan 15000 oefeningen aan. Het werd ontwikkeld aan de universiteit van Turku samen met 7500 Finse leerkrachten. Ontdek de erg positieve impact op de motivatie en leerresultaten van leerlingen, een aanzienlijke werkdrukvermindering voor leerkrachten en verregaande differentiatiemogelijkheden!