Exposanten

Openingsuren

Van Tot  
8:00 10:00 ICT-beurs + koffie/thee + ontbijtkoek
12:30 14:00 ICT-beurs + lunch + middagpresentaties
16:00 17:30 ICT-beurs + lunch + middagpresentaties

Je aanbod voorstellen
op de ICT-praktijkdag?

Lees alle info en vul het formulier in ...

Plan ICT-beurs EDITIE 34 (2019)

Klik op de afbeelding voor een grotere versie ...

Standhouders

Hoofdsponsor

Microsoft

Microsoft heeft heel wat te bieden voor het onderwijs. Wil je een overzicht krijgen van hoe je met Microsoft aan de slag kan in je school, kom dan zeker even langs op de stand. 

Wil je meer informatie over de licensies die Microsoft aan scholen biedt; wil je de nieuwste Windows 10-computers ontdekken; wil je eenvoudig leren coderen en programmeren met Minecraft; wil je de nieuwste onderwijstools binnen Office 365 zoals Teams, OneNote ClassNotebook, Sway, .. Kom dan zeker langs op onze stand! 

We bieden je een kans om kennis te maken met nieuwe computers onder andere HP, Acer, Dell, Lenovo en Microsoft - speciaal gericht op het onderwijs. Kom meer te weten over ons gratis aanbod van Minecraft:Education Edition en Office 365! Tevens ondersteunt Microsoft jouw school met lokale trainingen, events en nog-zo-veel-meer! Microsoft staat voor jou(w school) klaar. 

 

 

 

Signpost – AcademicShop.be

Signpost België is de one stop shop voor ICT in scholen. We hebben het volledige gamma van producten (laptops, desktops, MultiPoint, Microsoft, Adobe, antivirus, financiering,...). Dit wordt geleverd met service, service en service.

Doordat Signpost dé servicepartner is van verschillende grote leveranciers, delen wij dan ook een stand met Adobe, Microsoft, HP, Lenovo, Intel. ​​​

Signpost is in België dé expert in het uitrollen van laptop- en tabletprojecten in scholen. Want zo'n project stopt niet bij de levering van de producten. 3 jaar next business day garantie met eigen techniekers, vervangtoestellen, imaging, labelling, helpen met aanmaak image, advies rond uitrol (al dan niet in domein, welk toestel).

Kies nooit gewoon het goedkoopste toestel. Kies voor een degelijk toestel dat tegen een stootje kan, met lange garantietermijn en korte hersteltermijn bij defecten. Kies bewust je toestel en vraag advies aan Signpost.

Via www.academicshop.be kan je als leerkracht of student software en laptops aankopen voor persoonlijk gebruik, maar aan educatieve prijzen.

Via www.signpost.be vind je als school meer informatie over de producten van Signpost.

DooTAB.be is onze onderwijstablet.

Op www.academicsoftware.be/adobe vind je ons Adobe aanbod.

Vragen? Contacteer ons. Wij komen graag bij je langs om je project te bespreken. Want de juiste keuzes op voorhand maken is het belangrijkste.

 

Silver sponsor

eduCentrum vzw - Fyxxi

eduCentrum vzw! Dat is:

1. Fyxxi: STEM-ICT-kidslab
Het Fyxxilab is een unieke plek in Gent waar kinderen van 5 tot 14 jaar, zowel binnen als buiten de schooluren, aan de slag kunnen met een ruime waaier aan nieuwe STE(A)M-technologie. We gaan aan de slag rond een aantal thema's met bijbehorende 'Tools':

 • Robotica (LEGO Education WeDo & EV3, Bee-bot, ...)
 • Games (Kodu, Pixel Press Floors)
 • Wetenschappen (Vernier sensoren, LabMates en allerlei apps)
 • 3D-ontwerpen (Tinkercad, Tinkerplay, Doodle3D, ...)
 • Programmeren (Arduino, Scratch, ...)

Met het pop-up-Fyxxilab komen we ook naar je toe: bij jou op school of op je (educatief) evenement. 

Maar er is nog meer! Zo kan je ons boeken voor een verjaardagsfeestje, we organiseren kampen (neem een kijkje op www.makeit.camp) of we sensibiliseren jou en je collega's tijdens een inspirerende teambuilding.

Nog niet voldoende? Volg dan een van onze inspirerende nascholingen of huur een van onze toolboxen om zelf mee aan de slag te gaan in de klas.

Alle informatie en activiteiten op Fyxxi.be.

2. Huur iPads, laptops, multimedia ...
Je wil zelf een ICT-opleiding geven, maar hebt niet voldoende ICT-materiaal? Je organiseert een evenement en hebt nood aan extra iPadslaptops of netwerkinfrastructuur? Voor je activiteit zoek je een professionele geluidsinstallatie? Of wil je een opleiding geven rond video?
Dan is HuurHardware.be jouw vertrekpunt. We verhuren tot 25 iPads, 80 laptops, 4 XBOX Kinect, videotoestellen, ... Prijzen vanaf € 22 euro per week (voor laptops en iPads).

Meer informatie en specificaties op HuurHardware.be.

3. Didacto 
Opleidingen over diverse ICT-onderwerpen kan je ook aanvragen bij jou op school of op het werk via Didacto.be.
Je vindt er een enorm uitgebreid overzicht van ICT-opleidingen gegeven door ervaren ICT-opleiders.

 

 

 

Fourcast for Education

Google for Education : G Suite, Chromebooks, Chromebox, Chromebase, Chrome tablet, Android Apps, Classroom, Expeditions....

Door Google for EDU hebben scholen eindelijk de kans om mee digitaal te evolueren.

Scholen in meer dan 190 landen gebruiken Google for Education als digitaal platform om ICT naadloos en efficiënt te integreren in hun onderwijs, dit resulteert in tal van voordelen voor zowel school, leerling als leerkracht.

Op onze stand laten we je kennis maken met de mogelijkheden van Chromebooks en G Suite for Edcuation, kan je het VR-platform Google Expeditions zelf ervaren en de enorme meerwaarde van Google Classroom ontdekken bij het digitaliseren van lessen, oefeningen, taken, testen...

Fourcast (Google Cloud Premier partner) biedt een totaaloplossing aan voor scholen met een ruim aanbod aan devices, Chrome licenties, services, ondersteuning en opleiding.

 

 

UC Leuven-Limburg

Hogeschool UCLL biedt 18 professionele bacheloropleidingen en 13 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 9 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met meer dan 14.500 studenten en 1.500 medewerkers is UC Leuven-Limburg één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt.

 

 

Exposanten

AXOZ

 

Brinkman Uitgeverij

 

Capisj
  Capisj voor jou Capisj voor scholen Capisj in Smartschool
Bepaal zelf de structuur van je lesmateriaal X X X
Voeg alle soorten bronnen toe X X X
Op papier en digitaal X X X
(Her)gebruik materiaal van anderen X X X
Bepaal zelf de gebruiksvoorwaarden X X X
Verminder je verbeterwerk   X X
Volg resultaten op   X X
Werk samen met collega's   X X
Deel alleen binnen jouw school   X X
Gebruik klassen van Smartschool     X
Deel materiaal in Smartschool     X
Zet taken klaar in Smartschool     X
Exporteer resultaten naar Smartschool     X
  gratis € 0,1 / mnd € 1,8 / jaar

 

 

 

De Rekenwinkel

De Rekenwinkel is dé onderwijsspecialist voor:

 • Robotica (Fable, LEGO, Bee-Bot, Osmo, SAM Labs en nog véél meer!)
 • 3D printers en 3D scanners
 • Virtual en Augmented Reality
 • Rekenmachines (HP, Texas Instruments, Casio, Sharp)
 • Medialabs op school
 • Trainingen en support

Wij leveren niet alleen de producten, maar bieden ook ondersteuning. Tijdens de ICT-Praktijkdag zullen wij de onze Panospace ONE 3D-printer tonen en het 3D-print curriculum van PrintLab! Kom bij onze stand langs voor alle mogelijkheden en schrijf u in voor een proeflicentie.

 

Didakta

Ontdek de voordelen van de nieuwste touchscreens: mobiel, kantelbaar, in hoogte verstelbaar, lange levensduur en gebruiksvriendelijk. Om het totaalconcept van de digitale klas volledig te maken zijn de bijhorende tablet en all-in-one pc een meerwaarde. De software zorgt ervoor dat de leerkracht zijn/haar leerlingen optimaal kan begeleiden tijdens het leerproces.

Meer informatie over de digitale klas vindt u op www.didakta.be!

Breng zeker en vast een bezoekje aan onze stand voor een demonstratie.

 

 

 

 

FabLab Factory

FabLab Factory helpt u bij het integreren van een zinvol STE(A)M-beleid in uw school.  Dat betekent naast een aanbod van infrastructuur (3D printers, lasercutters, robots, elektronica, ..) ook een didactische ondersteuning door een uitgebreid gamma aan workshops.  Bovendien verzorgen wij ook service en onderhoud van toestellen.

 

G DATA

Netwerkwoord: IT Beveiliging

Ongeëvenaard sterke aanbieding:

één school, één locatie, één prijs.

G DATA Endpoint Protection Business Schoollicentie

Voor gebruik op een onbeperkt aantal pc’s op 1 enkele locatie.

Incl. 12 maanden Premium-Support

495,-

Prijs exclusief btw.

Premium-Support-verlenging per jaar: € 295,-

Eveneens verkrijgbaar : G DATA MailSecurity : € 295,-

Multi-License G DATA Internet Security voor thuisgebruik van personeel : € 350,-

 

 

Inepro

 

Interoffice

Als vaste waarde in het Vlaams onderwijslandschap, neemt InterOffice u graag mee op weg om van uw klaslokaal op een eenvoudige en toegankelijke manier een interactieve omgeving te maken.

Een uitstekende SERVICE in elke fase van het proces is ons sleutelwoord! Met een persoonlijke aanpak van A tot Z gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor uw school.

Ook op andere domeinen zoals ergonomisch kantoormeubilair, werkkledij en het dagelijks schoolmateriaal fungeren wij als betrouwbare adviseur.

 

KlasCement

KlasCement is het drukst bezochte Leermiddelennetwerk in Vlaanderen. Ruim 182 000 leden delen dagelijks gratis lesmateriaal.
De website bevat meer dan 50 000 leerobjecten.

Maar KlasCement is onder andere ook:

Classy.be, de gratis 500 megabyte webruimte exclusief voor leerkrachten;

Oefen.be, een platform met duizenden online oefeningen voor je leerlingen;

WAI-NOT, een aangepaste interactieve, educatieve, recreatieve en informatieve online omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking.

Toll-net, biedt nascholingen aan via face-to-face en online modules gebaseerd op het DigCompEdu framework. Bovendien kunnen alle Vlaamse leraren online materialen ontwikkelen via de server van Toll-net in H5P en Xerte.

 

 

 

 

 

Lab9 Education

Lab9 biedt oplossingen om uw school een digitale toekomst te bieden. iPads in de klas is een must geworden in de klas. Misschien denkt u er zelf ook aan? Bij Lab9 ben je aan het juist adres, ook met beheer van uw toestellen helpen je graag verder. Maar dacht u ook aan uw IT infrastructuur om dit te ondersteunen? Naast Apple toestellen, biedt Lab9 ook een betaalbare totaaloplossing voor een draadloos netwerk, op maat van uw school. 

 

 

MathsUp

Het belang van differentiatie neemt toe, zeker bij wiskunde.  MathsUp laat uw leerlingen zelfstandig, aan hun eigen tempo oefenen, zowel thuis als in de klas.  Onze unieke animaties geven visuele, concrete feedback, waardoor leerlingen sneller mee zijn.  De animaties zijn geprogrammeerd, en zijn dus aangepast aan elke concrete oefening, ook met willekeurige getallen.

We tonen je graag een demo op onze stand.  Of probeer het alvast zelf met een gratis account op onze website!

 

Octopus Accountancy Software

Octopus Accountancy Software is met meer dan 30.000 bedrijven marktleider op vlak van internetboekhouden in België.

Meer dan 125 hogescholen, universiteiten, secundaire scholen en CVO's maken gratis gebruik van het intuïtieve Octopus platform voor hun lessen of miniondernemingen. Via Intersentia voorzien wij een starterscase waarrond u uw cursus kan opbouwen.

Octopus Accountancy Software biedt u per academiejaar een gratis infosessie aan.

Interesse? Bezoek onze stand op de ICT Praktijkdag!

 

 

ParentCom

Door jarenlange ervaring binnen het onderwijs zijn wij uitgegroeid tot dé kennispartner op het gebied van online communicatie. Met de unieke en innovatieve software van ParentCom heeft iedere school zijn eigen app en/of website.

Verhoog de ouderbetrokkenheid met een eigen app voor jouw school! 

 • Vereenvoudig oudercommunicatie
 • Creëer betrokkenheid 
 • Direct informeren

Vergroot de online zichtbaarheid van jouw school met een website van ParentCom!

 • Bereik nieuwe ouders
 • Eenvoudig te beheren
 • Veilig en modern 

 

Prowise

Prowise "Laat onderwijs spreken"

Prowise maakt digitaal onderwijs voor iedereen toegankelijk. Als betrouwbare en innovatieve partner presenteren we met trots alle digitale leeroplossingen om leren en samenwerken eenvoudiger, effectiever en leuker te maken.

Interactie in het klaslokaal
Onze Prowise-producten openen een wereld aan unieke onderwijsmogelijkheden. 

Afgestemd op onderwijs
Een derde van onze collega’s is afkomstig uit het onderwijs. Hierdoor zijn onze producten, service en garantievoorwaarden volledig afgestemd op de behoeften van scholen wereldwijd.


 

ReadSpeaker

ReadSpeaker biedt voorleessoftware in de cloud voor leerlingen met leesproblemen, zoals bv. dyslexie. Wegens subsidie van de Vlaamse overheid is het gratis te gebruiken voor leerlingen met een attest. 

ReadSpeaker TextAid is 100% webbased en behoeft geen installatie. Leerlingen kunnen altijd, overal en op ieder online apparaat aan de slag. In de klas, thuis, op pc, tablet, laptop, Chromebook, Macbook, iPad, etc!

Kortom, vrijheid voor de leerling én geen ICT-onderhoud meer voor de school!

 

 

SETT Gent

Ontdek de eerste sprekers voor SETT Gent, hét event rond onderwijstransformatie en -technologie. Noteer alvast 28 & 29 oktober in je agenda, en kom naar SETT in Flanders Expo voor 2 dagen vol lezingen, workshops (in samenwerking met de ICT-praktijkdag) en een grote beurs.

 

Switch

Switch heeft een lange staat van dienst wat betreft het inzetten van Apple-technologie in de educatieve markt. De groeiende populariteit van de iPhone, iPad en Mac en de evolutie naar een digitale leeromgeving doen vragen rijzen rond beheer, gebruiksgemak, beveiliging en duurzaamheid van de IT-infrastructuur. Ons team van specialisten kan instellingen hierbij zowel pedagogisch als technisch ondersteunen.

 

 

Tweedehandslaptop.com

Kom zeker eens langs op onze stand om ons aanbod te bekijken van betaalbare, kwaliteitsvolle laptops & computers van alle A-merken waaronder Dell, HP, Lenovo. Tweedehandslaptop.com is onderdeel van Ecubel. Marktleider in de aan-en verkoop van tweedehands IT.

Dankzij onze eigen voorraad en volldig beheer van het hergebruiksproces weten we perfect wat we afleveren en dat is een prima professioneel toestel tegen een interessante prijs

Al gedacht aan een tweedehands laptop in uw BYOD project? Betaalbaar en bertrouwbaar! 

 

Uitgeverij Averbode

Leren kan en moet ook leuk zijn. Wat je leuk vindt, gaat beter, sneller en effectiever. Plezier maken, kan ook leerrijk zijn. Met die visie zijn we graag ieders leercoach in elke levensfase. Want leren stopt nooit. 

Dat leerproces gebeurt vandaag in een wereld die sneller en digitaler is dan ooit. Niet per se in de klas. Kennis verwerven, is dynamisch en digitaal. Het kan altijd en overal.

 

Uitgeverij Plantyn

Plantyn ontwikkelt en verspreidt educatieve leermiddelen gericht op maximale onderwijskwaliteit. Maar Plantyn is méér dan een educatieve uitgeverij!

We bieden oplossingen op het vlak van onderwijs en de daarbij horende administratieve taken (voorbereiding, verwerking, evaluatie). We investeren continu in nieuwe technologieën zodat al onze leermiddelen afgestemd zijn op het onderwijs van de toekomst:

 • lerarenkits;
 • bord- en tabletboeken;
 • oefenplatform Ambrasoft Online voor het basisonderwijs.