51. Didactische leerfilmpjes maken (op een iPad)

Gebruik je iPad als opnametool

Inhoud

Inleiding

In deze sessie leer je je iPad gebruiken als opnamestudio.

Inhoud

Een iPad is een krachtig toestel dat ook multimediaal zijn mannetje kan staan. In deze sessie gaan we aan de slag om op de iPad en echt met enkel die iPad leerfilpjes te maken voor je klas.

We gebruiken hiervoor verschillende apps, we zorgen in de sessie dat je op een iPad van ons de app telkens kan uitproberen zodat je kan beslissen of je die ook op je eigen iPad wil zetten.

We bekijken in de sessie de mogelijkheden om een iPad op een statief te monteren en aandachtspunten bij aankoop van houders.

Je leert dus het hele proces van start (aandachtspunten bij filmen) tot finish (hoe zet je het online) kennen van het maken van een educatief filmpje.

Resultaat

Na deze sessie zal je helemaal zelfstandig een leerfilm kunnen maken op je iPad. Wie nog niet zo veel ervaring heeft zal al een mooi resultaat kunnen neerzetten, wie al wat beter is bij aanvang zal de fijnere kneepjes van het maken van leerfilms meekrijgen.

Voorkennis

Verplichte kennis

Basiskennis iPadgebruik (apps zoeken, apps installeren, gebruik instellingen,...)

Lesmateriaal

Online cursus

Interessant voor

  • Leerkracht - Docent
  • Pedagogische ICT-coördinator
  • Pedagogisch begeleider
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Apple
  • Audiovisueel
  • Tablets
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

VM 1 + VM 2 (10:00 - 12:30)
Lokaal: C006
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 10 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Breng je eigen iPad mee!! 

Installeer vooraf: iMovie.

Door je eigen iPad (of eentje van je school) te gebruiken, kan je er na de sessie meteen verder mee aan de slag en heb je ook alle apps meteen op jouw toestel. Als je eentje van de school meebrengt, heb je permissie nodig om al dan niet gratis apps te downloaden op dat toestel. Dus de AppleID van de beheerder - de school - moet je alleszins kennen en meekrijgen.

De lesgever zal proberen ook enkele iPads te voorzien voor wie er geen kan meebrengen, maar het is nog niet zeker of dat zal lukken.

Lesgever

Frank Vandewyer
Lees meer over de expertise van Frank.


Korte titel : Leerfilmpjes (iPad)

Deze pagina werd al 1339 keer bekeken