26. Een stapje verder met de apps van G suite

Deze sessie is volzet.

Breid je G suite uit met extra apps, extensies en add-ons

Inhoud

Inleiding

- Je werkt al een tijdje in je school met G suite (of je gebruikt al een tijdje Google apps zoals drive, docs/spreadsheets/presentatie/agenda/keep/...). - - Je hebt het gevoel dat je de basis onder de knie hebt (zoals je drive organiseren, bestanden aanmaken een agenda-afspraak maken, ...)

Maar ... je wil nu een stapje verder zetten en je basiskennis uitbreiden met extra mogelijkheden die de Google omgeving biedt

Inhoud

In deze wokshop gaan we hands-on aan het werk binnen de Google opgeving. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar via een bevraging van de deelnemers zullen we de inhoud van deze workshop afstemmen op de noden. Bedoeling is om te focussen op zaken die net een stapje verder gaan zoals minder gekende mogelijkheden en het leren gebruiken van enkele te koppelen apps, add-ons en extensies. 

 

Resultaat

Na deze sessie zal je o.a. ...

- je Google drive kunnen uitbreiden met extra applicaties om bvb. foto's te bewerken, aantrekkelijke brochures te maken, PDF's te bewerken, bestanden te unzippen, geluidsbestanden op te nemen en te bewerken, ...

- enkele gevorderde mogelijkheden van de standaard G suite apps leren kennen en deze apps leren uitbreiden via (voor onderwijs)  interessante add-ons en extensies zodat je de mogelijkheden er enorm kunt van vergroten. 

 

Voorkennis

Verplichte kennis

G suite is niet nieuw voor jou. Je kan je plan trekken binnen de Google-omgeving van je school (of je gebruikt het thuis). Concreet betekent dit: je kan werken met Gmail, gebruikt de basis van Google docs, agenda, presentaties, een heel klein beetje Google spreadsheets. 

 

Meegenomen kennis

 

 

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Sites

StrictoMento

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Administratief
  • Google

Tijdstip

VM 1 + VM 2 (10:00 - 12:30)
Lokaal: D121
Er zijn 23 plaatsen waarvan er 23 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Je mag je laptop of chromebook meebrengen. We gebruiken tijdens de workshop enkel Google chrome en de G suite apps.

 

Lesgever

Ghislain De Bondt
Lees meer over de expertise van Ghislain.


Korte titel : G Suite Apps Add-ons

Deze pagina werd al 1617 keer bekeken