102. Applicaties installeren & bijwerken met de nieuwe Ninite Pro

Deze sessie is geannuleerd.

Ontdek de cloud versie van Ninite Pro nu ook voor Custom Apps!

Inhoud

Inleiding

Ninite is sinds jaar en dag bekend als gratis utility om een PC snel te voorzien van gratis applicaties zoals Chrome, Firefox, Java etc. Met de Pro versie kon je de zaak automatiseren dmv scripting. Nu met de Cloud versie neemt dit alles echter een nieuwe vlucht! Zo kan je voortaan niet enkel gratis applicaties installeren & bijwerken maar ook andere software (de zgn "Custom Apps"). Bijvoorbeeld bordboeksoftware of een pakket zoals GeoGebra! En dat alles via je browser! 

Inhoud

Je leert werken met de nieuwe Ninite Pro en hoe er het meeste uit te halen. Caching (zeg maar het WSUS equivalent voor applicaties), tagging, update policies; je leert het allemaal gebruiken! Daarna leer je om Custom Apps te installeren & bij te werken. We gebruiken zowel MSI bestanden als EXE bestanden om een "silent" installatie of update uit te voeren van enkele applicaties. Om meteen de licentiesleutel in een MSI bestand te "bakken" leer je werken met SuperOrca. Als bonus krijg je een korte introductie tot het werken met VirtualBox & snapshotting want de sessie maakt gebruik van virtuele PC's; onmisbaar als het gaat over softwaretesting!

Ook de "klassieke" versie van Ninite Pro nemen we door want in sommige gevallen blijft dit een zeer handige tool die trouwens hand in hand werkt met de cloud! Veiligheid wordt ook niet vergeten; je leert om 2-factor authenticatie op te zetten voor Ninite Pro! Vergeet dus niet om zeker je smartphone mee te brengen!

 

Resultaat

Na deze sessie zal je geen moeite meer hebben om PC's snel te voorzien van software of om software bij te werken! Virtuele PC's & snapshotting zullen je voortaan helpen om software te testen en 2-factor authenticatie zal geen geheimen meer hebben voor je!

Als bonus krijgt iedere deelnemer die nog geen licenties heeft een gratis Ninite Pro subscription voor al de PC's op zijn/haar school t.e.m. 30/6/2019!

 

 

 

 

Voorkennis

Verplichte kennis

Als je een PC kan installeren dan zit je goed voor deze sessie!

 

Meegenomen kennis

Enige ervaring met VirtualBox is mooi meegenomen maar hoeft niet!

 

Lesmateriaal

Syllabus

Gratis Ninite Pro subscription tem 30/6/2019 voor al de PC's van je school (voor nieuwe gebruikers)

Interessant voor

  • Technisch ICT-coördinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Systeembeheer

Tijdstip

NM 1 + NM 2 (14:00 - 16:30)
Lokaal: L39
Er kan niet ingeschreven worden voor deze sessie omdat ze geannuleerd is.

Vorm

Workshop

Mee te brengen

Als je je smartphone meebrengt dan kan je ook het gedeelte ivm 2-factor authenticatie mee volgen! Installeer alvast de Google Authenticator app:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.authenticator2&hl=nl (Android)

https://itunes.apple.com/nl/app/google-authenticator/id388497605?mt=8 (iOS)

 

 

Lesgever

Frank Bevers
Lees meer over de expertise van Frank.


Korte titel : Ninite Pro

Deze pagina werd al 1580 keer bekeken