34. 101 tips en trucs voor technische ICT-coördinator / systeembeheer

Tips voor een pragmatische manier van systeembeheer onder Windows10

Inhoud

Inleiding

Uit de feedback van de Deep Freeze & Ninite Pro workshops blijkt dat de diverse tips & trucs tijdens die workshops erg gesmaakt worden. Systeembeheer is inderdaad niet alleen een zaak van Windows, Deep Freeze of NInite Pro; er is veel meer en een ICT-co moet van veel markten thuis zijn. In deze volledig nieuwe sessie krijg je eerst een aantal tips & trucs aangereikt en daarna gaan we ook met elkaar zaken uitwisselen.

Inhoud

We starten met een kort plan van aanpak i.v.m. Windows 10 zodat je steeds met een actuele Windows 10 versie kan werken zonder dat Microsoft in het midden van het schooljaar roet in het eten komt gooien met een ongevraagde upgrade die uren duurt en allerlei problemen veroorzaakt. Heeft een ICT-co al niet genoeg om zijn/haar hoofd?

Daarna passeren een aantal interessante utilities de revue en lichten we toe hoe je op een pragmatische manier kan omgaan met systeembeheer & ondersteuning maar ook hoe je omgaat op het vlak van ICT met gebruikers, collega's en ja ... zelfs met directies.

We focussen op het Microsoft Windows eco-systeem; we gaan het dus niet hebben over Chromebooks, iPads , digitale borden, digital signage enz.

Resultaat

Na deze sessie zal je een hoop nieuwe zaken te weten gekomen zijn die jou direct kunnen helpen bij je dagelijkse taak als technisch ICT-coördinator. Je zal ook ontdekken welke collega's veel ervaring hebben i.v.m. bepaalde onderwerpen en zo je netwerk uitbreiden. En je zal steviger in je schoenen staan om bepaalde technische beslissingen te motiveren naar je werkomgeving. 

Elke aanwezige deelnemer krijgt een gratis Ninite Pro Cloud subscription tem 30 juni 2018 voor al de PC's die hij/zij beheert in zijn of haar school; kwestie van meteen tijd beginnen te winnen!

Voorkennis

Verplichte kennis

Deze sessie richt zich op technische ICT-co's die al even in het veld staan. Maar wie net begint, is natuurlijk ook welkom!

Lesmateriaal

Syllabus

Interessant voor

  • Technisch ICT-coördinator
Uit:
  • Kleuteronderwijs/Primair onderwijs groep 1-2
  • Lager/Primair onderwijs groep 3-8
  • Buitengewoon lager/Speciaal primair onderwijs
  • Secundair/Voortgezet onderwijs
  • Buitengewoon secundair/Speciaal voortgezet onderwijs
  • Volwasseneneducatie

Thema's

  • Systeembeheer
  • Microsoft
  • ICT-beleid

Tijdstip

VM 1 + VM 2 (10:00 - 12:30)
Lokaal: C211
Er zijn 50 plaatsen waarvan er 30 bezet zijn.

Vorm

Presentatie

Mee te brengen

Als je zaken wil delen met andere deelnemers, is het handig daar vooraf een lijstje van te maken evt. aangevuld met bijvoorbeeld url's van nuttige websites etc. Hoe meer je geeft, hoe meer je terug krijgt!

Lesgever

Frank Bevers
Lees meer over de expertise van Frank.


Korte titel : ICTco Technisch Tips

Deze pagina werd al 2122 keer bekeken