136. Capisj: eigentijds lesmateriaal creëren, delen en (her)gebruiken

Maak kennis met de meest eenvoudige tool om lesmateriaal te creëren

Inhoud

Inleiding

Tom Sleeuwaert, oprichter van Capisj, gidst je door de vele gebruiksmogelijkheden van Capisj. De focus ligt in de sessie op de gratis versie: Capisj voor jou. Tom zal ook even stilstaan bij de extra mogelijkheden van de betalende formules Capisj voor scholen en Capisj in Smartschool.

Inhoud

Met Capisj voor jou kun je snel en handig lesmateriaal ontwikkelen dat je zowel op papier als digitaal kunt gebruiken. Je bepaalt zelf de structuur van je lesmateriaal en vult deze daarna aan met alle mogelijke bronnen die je wilt integreren. Capisj heeft zelf heel wat interactieve vraagtypes, maar je kunt ook oefeningen van andere platformen (bv. H5P en Bookwidgets) toevoegen.
Materialen die door andere gebruikers werden gemaakt of door uitgeverijen werden uitgewerkt, kun je aanpassen aan je eigen noden.

Leerlingen kunnen, als ze oefeningen digitaal maken, hun eigen resultaten bekijken.

Met Capisj voor Scholen kun je als leerkracht ook de resultaten van de leerlingen bekijken, feedback geven op opdrachten en open vragen, enz. In deze schoolbrede versie van Capisj kun je je lesmateriaal ook afschermen zodat het alleen op je eigen school zichtbaar is.

Met Capisj via Smartschool kun je gebruik maken van de klassen en groepen die in Smartschool zitten, je kunt taken en materiaal van Capisj eenvoudig klaarzetten voor de leerlingen, de resultaten opvolgen en deze ook laten doorstromen naar het rapport in Smartschool.

Resultaat

Na deze sessie zal je lesmateriaal hebben uitgewerkt in Capisj dat je onmiddellijk kunt inzetten in je klaspraktijk, op papier en/of digitaal.

In deze workshop leer je ook hoe je lesmateriaal van anderen (leerkrachten, uitgeverijen, organisaties, ...) volledig naar je hand kunt zetten zodat het volledig voldoet aan je eigen noden en die van je leerlingen.

Tom licht ook de gebruiksmogelijkheden van Capisj toe als je schoolbreed wilt werken, bv. vertrekkend vanuit Smartschool.

Twee deelnemers in deze sessie maken kans op een gratis Capisj-workshop op hun school (waarde 375 euro excl. BTW) in het tweede of derde trimester.

Voorkennis

Verplichte kennis

Basisvaardigheden vereist:

  • computergebruik (kopiëren/plakken, opslaan, bestandsbeheer, ...);
  • internet (surfen, formulieren invullen, downloaden, ...).

Lesmateriaal

De meest actuele handleiding bij Capisj vind je op Capisj: http://bit.ly/2hGNLbv

Sites

Capisj

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Secundair/Voortgezet onderwijs
  • Buitengewoon secundair/Speciaal voortgezet onderwijs
  • Hoger onderwijs
  • Volwasseneneducatie

Thema's

  • Secundair onderwijs
  • ELO
  • Digitale Leermiddelen

Tijdstip

NM 1 + NM 2 (14:00 - 16:30)
Lokaal: D127
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 14 bezet zijn.

Vorm

Workshop
Voorzieningen
Lokaal met één pc per deelnemer

Mee te brengen

We adviseren om je eigen toestel mee te brengen omdat je dat kent en het toetsenbord best kent. Dat werkt vlotter.

Voor wie geen eigen toestel kan meebrengen, zal het nodige materiaal klaarstaan. In sommige sessies werk je dan wel per twee aan één toestel, al proberen we dat te vermijden.

Lesgever

Tom Sleeuwaert
Lees meer over de expertise van Tom.


Korte titel : Capisj

Deze pagina werd al 1963 keer bekeken