105. Win tijd met Virtualbox & Clonezilla

Deze sessie is volzet.

Ultieme oplossingen voor de technische ICT-coördinator

Inhoud

Inleiding

Maar al te vaak laten we ons verleiden om iets uit te testen op een 'productie-pc' i.p.v. een 'test-pc' en dan... loopt het fout. Resultaat: de pc in kwestie werkt niet meer zoals het hoort en vaak is dat dan ook nog de laptop van de ICT-coördinator.

Door gebruik te maken van een simpele virtuele computer kan je dit vermijden! Ondanks dat Virtualbox vaak gebruikt wordt in allerlei wokshops zijn er niet zoveel ICT-co's die hiermee vertrouwd zijn. Grijp dus je kans!

Idem voor Clonezilla, het gratis imaging programma waar je snel grote aantallen computers van eenzelfde installatie mee kan voorzien of om snel een probleemmachine weer in orde te brengen!

Inhoud

Je gaat zelf Virtualbox installeren en een virtuele computer aanmaken. Je leert werken met snapshots en je krijgt de nodige tips aangereikt voor het werken met dit fantastische programma dat bovendien gratis is en beschikbaar voor zowel PC als Mac!

Daarna maak je met Clonezilla zelf een image die je nadien uitrolt op meerdere computers. Je krijgt alvast een USB-stick om meteen met Clonezilla aan de slag te gaan op school! 

Resultaat

Na deze sessie zal je in staat zijn om zelf virtuele computers te bouwen om snel software te testen of bepaalde configuraties te simuleren.

Dankzij je opgedane ervaring met Clonezilla zal je eindelijk heel snel grote aantallen computers kunnen "clonen" of computerproblemen sneller en beter kunnen oplossen.

Voorkennis

Verplichte kennis

We verwachten dat de installatie van Windows voor jou niet nieuw is.

Lesmateriaal

Syllabus

USB-stick

Sites

Clonezilla

Virtualbox

Interessant voor

  • Technisch ICT-coördinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Systeembeheer

Tijdstip

NM 1 (14:00 - 15:10)
Lokaal: C007
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 20 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Lesgever

Frank Bevers
Lees meer over de expertise van Frank.


Korte titel : VirtualboxClonezilla

Deze pagina werd al 1260 keer bekeken