Exposanten

Openingsuren

Van Tot  
8:00 10:00 ICT-beurs + onthaal
12:00 14:00 ICT-beurs + middaglunch + middagactiviteiten

Kortingen

Verschillende standhouders en andere sponsors geven kortingen, exclusief aan deelnemers van deze ICT-praktijkdag.

Plan ICT-beurs

Beursplan ICT-praktijkdag 31 Geel

 

Interesse in de ICT-beurs?

Lees alle info en vul het formulier in ...

Standhouders

Hoofdsponsor

Signpost – AcademicShop.be

Signpost België is de one stop shop voor ICT in scholen. We hebben het volledige gamma van producten (laptops, desktops, MultiPoint, Microsoft, Adobe, antivirus, financiering,...). Dit wordt geleverd met service, service en service.

Doordat Signpost dé servicepartner is van verschillende grote leveranciers, delen wij dan ook een stand met Adobe, Microsoft, HP, Lenovo, Intel. ​​​

Signpost is in België dé expert in het uitrollen van laptop- en tabletprojecten in scholen. Want zo'n project stopt niet bij de levering van de producten. 3 jaar next business day garantie met eigen techniekers, vervangtoestellen, imaging, labelling, helpen met aanmaak image, advies rond uitrol (al dan niet in domein, welk toestel).

Kies nooit gewoon het goedkoopste toestel. Kies voor een degelijk toestel dat tegen een stootje kan, met lange garantietermijn en korte hersteltermijn bij defecten. Kies bewust je toestel en vraag advies aan Signpost.

Via www.academicshop.be kan je als leerkracht of student software en laptops aankopen voor persoonlijk gebruik, maar aan educatieve prijzen.

Via www.signpost.be vind je als school meer informatie over de producten van Signpost.

DooTAB.be is onze onderwijstablet.

Op www.academicsoftware.be/adobe vind je ons Adobe aanbod.

Vragen? Contacteer ons. Wij komen graag bij je langs om je project te bespreken. Want de juiste keuzes op voorhand maken is het belangrijkste.

 

Telenet Business

Vandaag is non-stop breedband internettoegang onmisbaar voor leerkrachten die digitale didactische hulpmiddelen optimaal willen benutten in de klas. Daarom ontwikkelde Telenet Business samen met de Vlaamse Overheid Schoolnet+.

 

Schoolnet+ gaat verder dan het klassieke internet. Zo staat de + in Schoolnet+ voor vier extra modules die scholen naar keuze kunnen toevoegen aan hun internetverbinding. Het gaat om professionele beveiligingsopties, krachtige wifi en een back-uplijn voor een gegarandeerde continuïteit.  Bovendien kunnen scholen met meerdere locaties al hun locaties op een veilige en efficiënte manier met elkaar verbinden tot één geïntegreerd netwerk. Die modulariteit maakt dat elke school zijn ideale oplossing kan samenstellen, van de lokale basisschool tot de grote scholengroep. Ontdek meer op www.telenet.be/schoolnet.

 

Silver sponsor

eduCentrum vzw - Fyxxi

eduCentrum vzw! Dat is:

1. Fyxxi: STEM-ICT-kidslab
Het Fyxxilab is een unieke plek in Gent waar kinderen van 5 tot 14 jaar, zowel binnen als buiten de schooluren, aan de slag kunnen met een ruime waaier aan nieuwe STE(A)M-technologie. We gaan aan de slag rond een aantal thema's met bijbehorende 'Tools':

 • Robotica (LEGO Education WeDo & EV3, Bee-bot, ...)
 • Games (Kodu, Pixel Press Floors)
 • Wetenschappen (Vernier sensoren, LabMates en allerlei apps)
 • 3D-ontwerpen (Tinkercad, Tinkerplay, Doodle3D, ...)
 • Programmeren (Arduino, Scratch, ...)

Met het pop-up-Fyxxilab komen we ook naar je toe: bij jou op school of op je (educatief) evenement. 

Maar er is nog meer! Zo kan je ons boeken voor een verjaardagsfeestje, we organiseren kampen (neem een kijkje op www.makeit.camp) of we sensibiliseren jou en je collega's tijdens een inspirerende teambuilding.

Nog niet voldoende? Volg dan een van onze inspirerende nascholingen of huur een van onze toolboxen om zelf mee aan de slag te gaan in de klas.

Alle informatie en activiteiten op Fyxxi.be.

2. Huur iPads, laptops, multimedia ...
Je wil zelf een ICT-opleiding geven, maar hebt niet voldoende ICT-materiaal? Je organiseert een evenement en hebt nood aan extra iPadslaptops of netwerkinfrastructuur? Voor je activiteit zoek je een professionele geluidsinstallatie? Of wil je een opleiding geven rond video?
Dan is HuurHardware.be jouw vertrekpunt. We verhuren tot 25 iPads, 80 laptops, 4 XBOX Kinect, videotoestellen, ... Prijzen vanaf € 22 euro per week (voor laptops en iPads).

Meer informatie en specificaties op HuurHardware.be.

3. Didacto 
Opleidingen over diverse ICT-onderwerpen kan je ook aanvragen bij jou op school of op het werk via Didacto.be.
Je vindt er een enorm uitgebreid overzicht van ICT-opleidingen gegeven door ervaren ICT-opleiders.

 

Microsoft

Microsoft heeft heel wat te bieden voor het onderwijs. Wil je een overzicht krijgen van hoe je met Microsoft aan de slag kan in je school, kom dan zeker even langs op de stand. Wil je meer informatie over het raamcontract dat Microsoft aan scholen biedt; wil je Windows 8 op verschillende PC en Tablets bekijken (en voelen); wil je ontdekken welke nieuwe manieren van onderwijs mogelijk worden dankzij Office365, die bovendien voor scholen ook nog eens gratis is; wil je verder ontdekken hoe je via het Partners in Learning programma het maximale uit Microsoft kan halen en inzetten in je klas, zoals de gratis Microsoft Learning Suite? Of wil je gewoon hallo komen zeggen... Elke reden is goed om even langs te komen op de stand.

 

Switch

Switch heeft een lange staat van dienst wat betreft het inzetten van Apple-technologie in de educatieve markt. De groeiende populariteit van de iPhone, iPad en Mac en de evolutie naar een digitale leeromgeving doen vragen rijzen rond beheer, gebruiksgemak, beveiliging en duurzaamheid van de IT-infrastructuur. Ons team van specialisten kan instellingen hierbij zowel pedagogisch als technisch ondersteunen.

 

Thomas More, campus Geel

Thomas More is een krak in ICT!
Op onze hogeschool kan je namelijk heel wat ICT-opleidingen volgen:

 • bachelor in de elektronica-ICT
 • bachelor in de toegepaste informatica
 • bachelor in het informaticamanagement en de multimedia
 • bachelor in het secundair onderwijs - informatica

Of een master opleiding uit het KU Leuven aanbod: master in de industriële wetenschappen: elektronica-ICT

We stellen onze opleidingen graag aan je voor op onze website of via de opleidingsbrochures die je kan aanvragen via e-mail.

 

Exposanten

Baert

Baert is een gekende schoolleverancier en inrichter van kleuter tot voortgezet onderwijs.  Ook op ICT vlak leveren we een totaalpakket: inrichting van ICT-lokalen, mobiele tablet of laptoptrolleys, mobiele oplaad- en synchronisatiedocks, mobiele tafels voor flexibele klasopstelling.  Bovendien vind je bij Baert het meest complete aanbod ROBOTICA: Bee-bot, Blue-bot, Pro-bot, Cubetto, Dash&Dot, Ozobot, Mbot, Osmo, Lego Mindstorms, Lego Wedo, ... www.baert.com

 

Bednet VZW

Met synchroon internetonderwijs garandeert Bednet voor zieke kinderen en tienermoeders die tijdelijk niet naar school kunnen, onderwijs op afstand, via de computer, rechtstreeks en in interactie met hun klas.

 

Black Box Network Services

Black Box is uw single-source op het gebied van datacommunicatie en netwerkinfrastructuur, toegewijd aan het ontwerpen, installeren en onderhouden van de juiste oplossingen voor alle netwerken. Black Box biedt een uitgebreid portfolio voor alle soorten onderwijs: trolleys voor het bewaren, verplaatsen en opladen van laptops en tablets; koper- & glasvezelkabels; serverkasten; LAN/WAN oplossingen; en een draadloos BYOD samenwerkingssysteem, ondersteund door GRATIS telefonisch technisch advies.

 

BMx Computers

BMx is gespecialiseerd in overheid en onderwijs : tablets, laptops en desktops voor leerlingen en leerkrachten in het basis en secundair.

BMxPads lokaal gebouwd, zijn niet alleen veel goedkoper (dan HP, Dell, Microsoft,...). Ze hebben ook een grotere autonomie, een langere waarborg en een snellere en ongeëvenaarde service binnen de 2 uur (z.koerier) door onze unieke spoeddienst.

Dual boot in Windows én Android mogelijk, optioneel ook Linux en Chrome.

30 jaar innovatie : Belgian Machines eXcellent

 

Complit Networks

Wifi

Complit Networks levert merkonafhankelijke draadloze netwerken en oplossingen volgens de regels van de kunst. Van site-survey tot opleiding. We zijn reeds de betrouwbare partner voor verschillende educatieve organisaties die we ondersteund hebben bij hun strategische doelen en het verbeteren van de mobiele beleving (o.a. door de Smartschool koppeling).

Voip Telefonie

Door gebruik te maken van een telefooncentrale in de cloud krijgt u een zeer uitgebreid en betaalbaar systeem.

 

die Keure Educatief

POLPO verzamelt al het digitaal lesmateriaal van die Keure voor het secundair onderwijs op één handig platform. Als leerkracht krijg je meteen toegang tot het volledige aanbod.
ALLE METHODES. ALLE JAREN. BINNEN HANDBEREIK.                    

 

elecgator bvba

Onder de naam Vmarker produceren we sinds 2011 een alternatief voor (te) dure interactieve borden: de vmarker sensor, ondertussen al verzonden naar meer dan 50 landen.

Sinds 2016 importeren we ook interactieve borden rechstreeks van de fabrikant.

Een greep uit onze producten:

 • Vmarker classroom set €199*
 • 94" Vmarker board €495*
 • 90" Vmarker board ceramiek €595*
 • Vmarker board SET 1 Vmarker board + short throw beamer + muurbeugel €1295 BTW inbegrepen

* BTW inbegrepen, projector en computer niet inbegrepen.

 

Eureka Die-'s-lekti-kus

Eerste Hulp bij leerstoornissen en problemen bij het leren.

Wat vind je op onze stand:

 • Eureka ADIBib: gratis Aangepaste DIgitale Bibliotheek voor leerlingen met beperking in de schriftelijke communicatie
 • Groene werkmap 'computer, mijn surfplank bij het leren'
 • Rode map 'leerzorg'

 

FabLab Factory

FabLab Factory helpt u bij het integreren van een zinvol STE(A)M-beleid in uw school.  Dat betekent naast een aanbod van infrastructuur (3D printers, lasercutters, robots, elektronica, ..) ook een didactische ondersteuning door een uitgebreid gamma aan workshops.  Bovendien verzorgen wij ook service en onderhoud van toestellen.

 

G DATA

Netwerkwoord: IT Beveiliging

Ongeëvenaard sterke aanbieding:

één school, één locatie, één prijs.

G DATA Endpoint Protection Business Schoollicentie

Voor gebruik op een onbeperkt aantal pc’s op 1 enkele locatie.

Incl. 12 maanden Premium-Support

495,-

Prijs exclusief btw.

Premium-Support-verlenging per jaar: € 295,-

Eveneens verkrijgbaar : G DATA MailSecurity : € 295,-

Multi-License G DATA Internet Security voor thuisgebruik van personeel : € 350,-

 

Gimme

gimme is de beste manier om ouders te bereiken.

gimme in cijfers:
- gimme heeft al 6 jaar ervaring op vlak van oudercommunicatie
- 600+ basisscholen
- 2500+ sportclubs en verenigingen
- 300.000+ ouders
- gimme stuurt elke maand ± 1,5 miljoen gerichte trigger mailtjes
- Al meer dan 1,5 miljoen foto's werden gedeeld

Bezoek onze stand voor meer uitleg.

 

Grafisoft bvba

Grafisoft levert ICT diensten aan scholen. 

Ruckus wifi, Jimmy Control tabletbeheer, IT-audits, firewall, opbergboxen, digitale drukkerij, Office 365 integratie, zorgeloos ICT beheer.

GS Pass for schools! 

Een unieke totaaloplossing:

 • Eenvoudig beheer van computers & laptops
 • Energiebesparend met automatische in/uitschakelfuncties
 • Uw computerpark altjd up to date
 • Eigen login & mailbox voor leerlingen / leerkrachten / bezoekers
 • Digitale drukkerij
 • Office 365 integratie
 • Wifi integratie
 • ...

Neem een kijkje op onze website en ontdek alle mogelijkheden!

 

JimmyCompany

Jimmy Control is een simpel, veilig en eerlijk device management waar menig school naar op zoek is. De leerkracht krijgt weer de controle in het lokaal, de ICT beheerder krijgt weer de controle over de apparatuur en de bestuurder krijgt weer controle over de kosten. Het tablet gebruik wordt weer beheersbaar en levert een enorme tijdsbesparing op in de klas.

De tablets bedien je met een paar simpele handelingen. JimmyControl is er voor iOS en binnenkort ook voor Android en windows.  

 

KlasCement

KlasCement is het drukst bezochte Leermiddelennetwerk in Vlaanderen. Ruim 100 000 leden delen dagelijks gratis lesmateriaal.
De website bevat meer dan 48 000 leerobjecten.

Maar KlasCement is onder andere ook:

Classy.be, de gratis 500 megabyte webruimte exclusief voor leerkrachten;

Oefen.be, een platform met duizenden online oefeningen voor je leerlingen;

WAI-NOT, een aangepaste interactieve, educatieve, recreatieve en informatieve online omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

 

Lab9 Education

Lab9 biedt oplossingen om uw school een digitale toekomst te bieden. iPads in de klas is een must geworden in de klas. Misschien denkt u er zelf ook aan? Bij Lab9 ben je aan het juist adres, ook met beheer van uw toestellen helpen je graag verder. Maar dacht u ook aan uw IT infrastructuur om dit te ondersteunen? Naast Apple toestellen, biedt Lab9 ook een betaalbare totaaloplossing voor een draadloos netwerk, op maat van uw school. 

 

Lansweeper

Een compleet overzicht over het schoolnetwerk is onontbeerlijk geworden. Ontdek hoe Lansweeper de middelen aanreikt om het bos door de bomen te zien. Leg zonder client-side installaties een volledige en dynamische inventaris aan. Beheer het netwerk door middel van rapportering, alarmering, remote asset management, AD management, software en licentie beheer, asset lokalisatie, ...    Vereenvoudig het netwerkbeheer, automatiseer routine taken, win tijd, bespaar op middelen. Kortom, faciliteer efficiëntie.

 

Moravia Europe (Benelux Office)

MORAVIA Europe is de EMEA distributeur voor de HP rekenmachines en verantwoordelijk voor de inzet van deze machines in o.a. onderwijs in de Benelux. Ons onderwijsteam komt tijdens de ICT Praktijkdag de nieuwe HP Prime grafische rekenmachine demonstreren en u tonen hoe deze machine(s) van grote toegevoegde waarde ook voor uw leerlingen kunnen zijn.

Naast de rekenmachines, kunt u bij onze stand ook de nieuwe Sprout Pro 3D PC van HP komen bewonderen. Over innovatie gesproken!

 

PerfICTion

PerfICTion is een Belgisch platform van regionale ICT partners die haar expertise in professionele ICT oplossingen en diensten via de cluster “ Innovatieve scholen”  ter beschikking stelt aan het onderwijs.

Advies en ondersteuning op het vlak van wireless netwerken, virtualisatie, storage, back-up en disaster recovery, security, data en VoIP, camerabewaking,  managed services,  interactieve schoolborden/projectoren, tablets, werkstations, sharepoint enz.

 

RATO Education cva

Rato Education is officiëel distributeur van Lego Education en biedt volgende educatieve producten aan : 

Voor Basisonderwijs
- Machines & Mechanisms : leer en begrijp mechanicaprincipes op interactieve wijze.
- WeDo: ontwikkeling van technische en ICT-vaardigheden, met themaprojecten over natuurkunde.
Voor Secundair Onderwijs
- EV3 Mindstorms : robotica  ontwerp en programmatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rhombus

Sinds 1995 toonaangevende leverancier voor STEM- en ICT toepassingen : hardware, software, audiovisuele oplossingen, opleidingen en services voor het onderwijs. Hoofdverdeler voor:

 • Wetenschappelijke en grafische rekenmachines
 • Datalogging: aan de slag met sensoren tijdens experimenten fysica, chemie of biologie.
 • Digitale borden en tal van interactieve presentatie toepassingen
 • Laser/Led hybride projectoren van Casio
 • Chromebooks, Laptops & Tablets, G Suite licenties

Nodig ons uit voor een demonstratie in uw school, of maak een afspraak in ons trainingslokaal te Antwerpen.

 

Texas Instruments

Texas Instruments biedt educatieve technologie, training en content voor het secundair onderwijs. Leer programmeren, ontwerpen en besturen met de nieuwe TI-Innovator™ Hub.  Probeer het uit op onze stand!.  www.education.ti.com/go/innovator

 

The Network Factory

Netwerkwoord: WiFi

TNF biedt IT-oplossingen voor de educatieve sector. De focus ligt op connectiviteit en veiligheid. Uw Wi-Fi project is bij TNF in goede handen met de nadruk op de JUISTE keuze.

Onder het label 'Durondo' biedt TNF de producten van Parotec aan, een breed gamma van koffers, karren en beschermhoezen voor tablets.

 

Toll-net

Technologie-ondersteund Levenslang Leren

Toll-net heeft als missie de implementatie van kwaliteitsvol e-leren en gecombineerd leren te promoten en te ondersteunen. Toll-net realiseert haar missie door het aanbieden van trainingsprogramma’s. Toll-net draagt bij tot het levenslang en levensbreed leren en tot het versterken van de digitale geletterdheid van de docenten, leidinggevenden.  We hebben ook extra aandacht voor specifieke doelgroepen zoals laaggeschoolden, anderstalige nieuwkomers (NT2). Kom kennis maken met ons vernieuwd aanbod!

 

VANERUM

VANERUM combineert interactieve componenten, audiovisuele communicatie-middelen én meubilair tot een geïntegreerde leeromgeving. Zo ervaart een kind de schoolplicht als een recht om te leren. Ook de leraar wint, want hij kan lesgeven aan gemotiveerde leerlingen in een esthetische en technisch goed uitgeruste omgeving.

staat voor interactiviteit, integratie en inspiratie.
Kortom: je voelt je goed in een i3 leeromgeving!


 

 

VanRoey.be

Wij willen uw voorkeur ICT-partner zijn, die doordachte oplossingen biedt, veilig voor de toekomst.

Ontdek ons volledig aanbod:

 • Interactieve projectoren & Touchscreens
 • Interactieve software & training
 • Draadloze netwerken
 • Laptops, tablets, computers
 • Printers & kopieertoestellen
 • Licenties
 • Apps

VanRoey.be, want voor ICT maak je maar beter slimme keuzes!