Exposanten

Openingsuren

Van Tot  
8:00 10:00 ICT-beurs + koffie/thee + ontbijtkoek
12:30 14:00 ICT-beurs + lunch + middagpresentaties

Individueel gesprek met partners

Nieuw op ICT-praktijkdag 33 in Leuven

In de voormiddag kan je i.p.v. het volgen van een sessie ook op de beursvloer blijven en tot 6 partners ontmoeten tijdens een rustig, individueel gesprek van 15 tot 25 minuten. Maak je keuze:

 • Ik wil 6 partners ontmoeten (10:00 - 12:30)
 • Ik wil 4 partners ontmoeten (10:00 - 11:40)
 • Ik wil 2 partners ontmoeten (11:50 - 12:30)

Na 15 januari 2018 zal je kunnen aanduiden welke partners je wil spreken. Tegen dan hopen we dat de beursvloer volzet is.
Je kiest één van deze drie mogelijkheden via de klassieke procedure om in te schrijven.

Plan ICT-beurs

Komt later online

 

Interesse in de ICT-beurs?

Lees alle info en vul het formulier in ...

Standhouders

Hoofdsponsor

Signpost – AcademicShop.be

Signpost België is de one stop shop voor ICT in scholen. We hebben het volledige gamma van producten (laptops, desktops, MultiPoint, Microsoft, Adobe, antivirus, financiering,...). Dit wordt geleverd met service, service en service.

Doordat Signpost dé servicepartner is van verschillende grote leveranciers, delen wij dan ook een stand met Adobe, Microsoft, HP, Lenovo, Intel. ​​​

Signpost is in België dé expert in het uitrollen van laptop- en tabletprojecten in scholen. Want zo'n project stopt niet bij de levering van de producten. 3 jaar next business day garantie met eigen techniekers, vervangtoestellen, imaging, labelling, helpen met aanmaak image, advies rond uitrol (al dan niet in domein, welk toestel).

Kies nooit gewoon het goedkoopste toestel. Kies voor een degelijk toestel dat tegen een stootje kan, met lange garantietermijn en korte hersteltermijn bij defecten. Kies bewust je toestel en vraag advies aan Signpost.

Via www.academicshop.be kan je als leerkracht of student software en laptops aankopen voor persoonlijk gebruik, maar aan educatieve prijzen.

Via www.signpost.be vind je als school meer informatie over de producten van Signpost.

DooTAB.be is onze onderwijstablet.

Op www.academicsoftware.be/adobe vind je ons Adobe aanbod.

Vragen? Contacteer ons. Wij komen graag bij je langs om je project te bespreken. Want de juiste keuzes op voorhand maken is het belangrijkste.

 

Telenet Business

Vandaag is non-stop breedband internettoegang onmisbaar voor leerkrachten die digitale didactische hulpmiddelen optimaal willen benutten in de klas. Daarom ontwikkelde Telenet Business samen met de Vlaamse Overheid Schoolnet+.

 

Schoolnet+ gaat verder dan het klassieke internet. Zo staat de + in Schoolnet+ voor vier extra modules die scholen naar keuze kunnen toevoegen aan hun internetverbinding. Het gaat om professionele beveiligingsopties, krachtige wifi en een back-uplijn voor een gegarandeerde continuïteit.  Bovendien kunnen scholen met meerdere locaties al hun locaties op een veilige en efficiënte manier met elkaar verbinden tot één geïntegreerd netwerk. Die modulariteit maakt dat elke school zijn ideale oplossing kan samenstellen, van de lokale basisschool tot de grote scholengroep. Ontdek meer op www.telenet.be/schoolnet.

 

Silver sponsor

eduCentrum vzw - Fyxxi

eduCentrum vzw! Dat is:

1. Fyxxi: STEM-ICT-kidslab
Het Fyxxilab is een unieke plek in Gent waar kinderen van 5 tot 14 jaar, zowel binnen als buiten de schooluren, aan de slag kunnen met een ruime waaier aan nieuwe STE(A)M-technologie. We gaan aan de slag rond een aantal thema's met bijbehorende 'Tools':

 • Robotica (LEGO Education WeDo & EV3, Bee-bot, ...)
 • Games (Kodu, Pixel Press Floors)
 • Wetenschappen (Vernier sensoren, LabMates en allerlei apps)
 • 3D-ontwerpen (Tinkercad, Tinkerplay, Doodle3D, ...)
 • Programmeren (Arduino, Scratch, ...)

Met het pop-up-Fyxxilab komen we ook naar je toe: bij jou op school of op je (educatief) evenement. 

Maar er is nog meer! Zo kan je ons boeken voor een verjaardagsfeestje, we organiseren kampen (neem een kijkje op www.makeit.camp) of we sensibiliseren jou en je collega's tijdens een inspirerende teambuilding.

Nog niet voldoende? Volg dan een van onze inspirerende nascholingen of huur een van onze toolboxen om zelf mee aan de slag te gaan in de klas.

Alle informatie en activiteiten op Fyxxi.be.

2. Huur iPads, laptops, multimedia ...
Je wil zelf een ICT-opleiding geven, maar hebt niet voldoende ICT-materiaal? Je organiseert een evenement en hebt nood aan extra iPadslaptops of netwerkinfrastructuur? Voor je activiteit zoek je een professionele geluidsinstallatie? Of wil je een opleiding geven rond video?
Dan is HuurHardware.be jouw vertrekpunt. We verhuren tot 25 iPads, 80 laptops, 4 XBOX Kinect, videotoestellen, ... Prijzen vanaf € 22 euro per week (voor laptops en iPads).

Meer informatie en specificaties op HuurHardware.be.

3. Didacto 
Opleidingen over diverse ICT-onderwerpen kan je ook aanvragen bij jou op school of op het werk via Didacto.be.
Je vindt er een enorm uitgebreid overzicht van ICT-opleidingen gegeven door ervaren ICT-opleiders.

 

Microsoft

Microsoft heeft heel wat te bieden voor het onderwijs. Wil je een overzicht krijgen van hoe je met Microsoft aan de slag kan in je school, kom dan zeker even langs op de stand. Wil je meer informatie over het raamcontract dat Microsoft aan scholen biedt; wil je Windows 8 op verschillende PC en Tablets bekijken (en voelen); wil je ontdekken welke nieuwe manieren van onderwijs mogelijk worden dankzij Office365, die bovendien voor scholen ook nog eens gratis is; wil je verder ontdekken hoe je via het Partners in Learning programma het maximale uit Microsoft kan halen en inzetten in je klas, zoals de gratis Microsoft Learning Suite? Of wil je gewoon hallo komen zeggen... Elke reden is goed om even langs te komen op de stand.

 

Switch

Switch heeft een lange staat van dienst wat betreft het inzetten van Apple-technologie in de educatieve markt. De groeiende populariteit van de iPhone, iPad en Mac en de evolutie naar een digitale leeromgeving doen vragen rijzen rond beheer, gebruiksgemak, beveiliging en duurzaamheid van de IT-infrastructuur. Ons team van specialisten kan instellingen hierbij zowel pedagogisch als technisch ondersteunen.

 

UC Leuven-Limburg

KHLeuven, KHLim en Groep T Lerarenopleidingen heten voortaan UC Leuven-Limburg. Het is de ambitie van de hogeschool om sterke opleidingen in Vlaanderen aan te bieden met een internationaal profiel mede dankzij een sterke band met de KU Leuven. Door de samenwerking en integratie kan de hogeschool inzetten op vernieuwend onderwijs, investeringen en onderzoeksprojecten in de regio. UC Leuven-Limburg is lid van de Associatie KU Leuven.

 

Exposanten

Bednet VZW

Met synchroon internetonderwijs garandeert Bednet voor zieke kinderen en tienermoeders die tijdelijk niet naar school kunnen, onderwijs op afstand, via de computer, rechtstreeks en in interactie met hun klas.

 

BMx Computers

BMx is gespecialiseerd in overheid en onderwijs : tablets, laptops en desktops voor leerlingen en leerkrachten in het basis en secundair.

BMxPads lokaal gebouwd, zijn niet alleen veel goedkoper (dan HP, Dell, Microsoft,...). Ze hebben ook een grotere autonomie, een langere waarborg en een snellere en ongeëvenaarde service binnen de 2 uur (z.koerier) door onze unieke spoeddienst.

Dual boot in Windows én Android mogelijk, optioneel ook Linux en Chrome.

30 jaar innovatie : Belgian Machines eXcellent

 

De Rekenwinkel

De Rekenwinkel is dé onderwijsspecialist voor:

 • Rekenmachines
 • LEGO Mindstorms en WeDo
 • Robotica en programmeren met de Bee-Bot en Blue-Bot
 • HP Sprout 3D PC
 • 3D printers
 • en meer!

Wij leveren niet alleen de producten, maar bieden ook ondersteuning. Tijdens de ICT-praktijkdag zullen wij de nieuwe HP Sprout demonstreren, waarmee een geheel nieuwe onderwijservaring kan worden beleefd! Kom bij onze stand langs voor alle mogelijkheden en boek meteen uw demo.

 

die Keure Educatief

POLPO verzamelt al het digitaal lesmateriaal van die Keure voor het secundair onderwijs op één handig platform. Als leerkracht krijg je meteen toegang tot het volledige aanbod.
ALLE METHODES. ALLE JAREN. BINNEN HANDBEREIK.                    

 

Eureka Die-'s-lekti-kus

Eerste Hulp bij leerstoornissen en problemen bij het leren.

Wat vind je op onze stand:

 • Eureka ADIBib: gratis Aangepaste DIgitale Bibliotheek voor leerlingen met beperking in de schriftelijke communicatie
 • Groene werkmap 'computer, mijn surfplank bij het leren'
 • Rode map 'leerzorg'

 

FabLab Factory

FabLab Factory helpt u bij het integreren van een zinvol STE(A)M-beleid in uw school.  Dat betekent naast een aanbod van infrastructuur (3D printers, lasercutters, robots, elektronica, ..) ook een didactische ondersteuning door een uitgebreid gamma aan workshops.  Bovendien verzorgen wij ook service en onderhoud van toestellen.

 

Fetplan

Hét uurrooster is het kloppend hart van elke school en het beleidsinstrument bij uitstek. Na enkele succesvolle tests in verschillende pilootscholen, wordt in 2018 FET gelanceerd in Vlaanderen, een volwaardig open source roosterpakket dat u gratis mag gebruiken en aanpassen. Als jonge start-up Fetplan staat klaar om uw school waar nodig te begeleiden met een boek, opleidingen en ondersteuning.

Ontdek alles over wat Fetplan voor uw school kan betekenen op onze stand.

Tot dan!

 

G DATA

Netwerkwoord: IT Beveiliging

Ongeëvenaard sterke aanbieding:

één school, één locatie, één prijs.

G DATA Endpoint Protection Business Schoollicentie

Voor gebruik op een onbeperkt aantal pc’s op 1 enkele locatie.

Incl. 12 maanden Premium-Support

495,-

Prijs exclusief btw.

Premium-Support-verlenging per jaar: € 295,-

Eveneens verkrijgbaar : G DATA MailSecurity : € 295,-

Multi-License G DATA Internet Security voor thuisgebruik van personeel : € 350,-

 

Gimme

gimme is de beste manier om ouders te bereiken.

gimme in cijfers:
- gimme heeft al 6 jaar ervaring op vlak van oudercommunicatie
- 600+ basisscholen
- 2500+ sportclubs en verenigingen
- 300.000+ ouders
- gimme stuurt elke maand ± 1,5 miljoen gerichte trigger mailtjes
- Al meer dan 1,5 miljoen foto's werden gedeeld

Bezoek onze stand voor meer uitleg.

 

Grafisoft bvba

Grafisoft levert ICT diensten aan scholen. 

Ruckus wifi, Jimmy Control tabletbeheer, IT-audits, firewall, opbergboxen, digitale drukkerij, Office 365 integratie, zorgeloos ICT beheer.

GS Pass for schools! 

Een unieke totaaloplossing:

 • Eenvoudig beheer van computers & laptops
 • Energiebesparend met automatische in/uitschakelfuncties
 • Uw computerpark altjd up to date
 • Eigen login & mailbox voor leerlingen / leerkrachten / bezoekers
 • Digitale drukkerij
 • Office 365 integratie
 • Wifi integratie
 • ...

Neem een kijkje op onze website en ontdek alle mogelijkheden!

 

ICT-praktijkdag

Op de stand van de ICT-praktijkdag kan je terecht voor al je praktische vragen over workshops, presentaties, de ICT-beurs, de volgende keer, ...

Iemand van de organisatie zal steeds in de buurt te vinden zijn of vanop onze stand bereikt kunnen worden.

 

Instruct

Instruct is een educatieve uitgeverij. De producten zijn voornamelijk bestemd voor computergebruik, ICT, taal en rekenen voor beroepsonderwijs en typevaardigheid.

Graag attenderen wij u op de onlangs verschenen methode DIGIT, dé lesmethode voor Digitale Geletterdheid.  

De methode DIGIT is een totaaloplossing voor computervaardigheid en mediawijsheid. Met DIGIT heeft u een kant-en-klaar lesprogramma voor 40 lesuren. In die tijd krijgen leerlingen een brede kijk op ICT en worden ze vaardige comp

 

Lab9 Education

Lab9 biedt oplossingen om uw school een digitale toekomst te bieden. iPads in de klas is een must geworden in de klas. Misschien denkt u er zelf ook aan? Bij Lab9 ben je aan het juist adres, ook met beheer van uw toestellen helpen je graag verder. Maar dacht u ook aan uw IT infrastructuur om dit te ondersteunen? Naast Apple toestellen, biedt Lab9 ook een betaalbare totaaloplossing voor een draadloos netwerk, op maat van uw school. 

 

RATO Education cva

Rato Education is officiëel distributeur van Lego Education en biedt volgende educatieve producten aan : 

Voor Basisonderwijs
- Machines & Mechanisms : leer en begrijp mechanicaprincipes op interactieve wijze.
- WeDo: ontwikkeling van technische en ICT-vaardigheden, met themaprojecten over natuurkunde.
Voor Secundair Onderwijs
- EV3 Mindstorms : robotica  ontwerp en programmatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rhombus

Sinds 1995 toonaangevende leverancier voor STEM- en ICT toepassingen : hardware, software, audiovisuele oplossingen, opleidingen en services voor het onderwijs. Hoofdverdeler voor:

 • Wetenschappelijke en grafische rekenmachines
 • Datalogging: aan de slag met sensoren tijdens experimenten fysica, chemie of biologie.
 • Digitale borden en tal van interactieve presentatie toepassingen
 • Laser/Led hybride projectoren van Casio
 • Chromebooks, Laptops & Tablets, G Suite licenties

Nodig ons uit voor een demonstratie in uw school, of maak een afspraak in ons trainingslokaal te Antwerpen.

 

Robots4All

Robots4All, een jong en dynamisch bedrijf dat zich op een specifiek marktsegment toespitst: kwalitatieve STEM-producten.

We zijn officieel verdeler van Cubetto, Dash&Dot, Ozobot, Ohbot, Makeblock, Parrot, Brick’R’knowledge en Tinylab.

Onze VAK-kennis en eerstelijn ondersteuning leveren een toegevoegde waarde.

Kom naar onze stand & ontdek het!

 

Sisofos - WeaveIT

WeaveIT

U gebruikt Smartschool ?

Dit doet WeaveIT voor U :

 • SYNCHRONISATIE van Smartschoolgebruikers en AD
 • Gepersonaliseerde smartschool berichten in bulk mét individuele bijlagen
 • Bulk e-mail (bv. alumni, co-accounts, …)
 • Maatsoftware

Vraag uw gratis demo!

Sisofos 

focust voor deze beurs op dagplanning met Docemper

 • vervanging voor afwezige leraars
 • lesvervangende projecten
 • automatische communicatie via lichtkranten, smartphone, Smartschool.

Minder tijd voor routineklussen, meer tijd voor leerlingen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

VanRoey.be

Wij willen uw voorkeur ICT-partner zijn, die doordachte oplossingen biedt, veilig voor de toekomst.

Ontdek ons volledig aanbod:

 • Interactieve projectoren & Touchscreens
 • Interactieve software & training
 • Draadloze netwerken
 • Laptops, tablets, computers
 • Printers & kopieertoestellen
 • Licenties
 • Apps

VanRoey.be, want voor ICT maak je maar beter slimme keuzes!