80. PingPing: Administratieve en financiële ontzorging van je school

Automatisatie van de administratie, de geldstromen en de facturatie

Inhoud

Inleiding

Cashless betaaloplossingen met PingPing maakt dat zowel de school als de leerling of leerkracht het comfort en de voordelen zullen ontdekken van een  ‘Cashless Omgeving’.  De school, leerlingen en leerkrachten maken gebruik van de PingPing-kaart, vergelijkbaar met een betaalkaart maar met veel meer opties.

Met deze PingPing-kaart kan je overal in de school betalen zoals de catering, aan de vendingmachines en kopiemachines. Ook andere kosten verbonden aan de school kunnen op deze wijze eenvoudig worden aangerekend.

Maar de PingPing-kaart kan ook gebruikt worden voor de toegangscontrole, de aanwezigheidsregistratie, de registratie aan activiteiten, ...

De PingPing-oplossing kan ook gebruikt worden voor online bestellingen of online reserveringen zoals maaltijden, broodjes, klasfoto's, deelname aan activiteiten, andere artikelen, ....

De gebruiksvriendelijkheid is zeker niet het enige voordeel aan deze kaart. Leerlingen en leerkrachten zijn eindelijk verlost zijn van cash geld, losse bonnetjes of kaartjes die snel verloren kunnen gaan maar ook de snelheid van betalen gaat de hoogte in waardoor eventuele wachtrijen verdwijnen.

De veiligheid van het systeem is ook een grote troef omdat elke transactie gelogd wordt en er nooit te weinig of te veel geld over de ‘toonbank’ gaat.

Inhoud

Het PingPing-platform is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Zowel de school, de leerlingen als de ouders hebben immers een perfect overzicht van alle onkosten en alle betalingen én uiteraard zijn alle onkosten direct betaald. Tevens kunnen de facturen van de school als staving van de betalingen opgenomen worden in het PingPing platform.

Het gebruik van het PingPing platform geeft grote besparingen aan de school zoals op:

 • werkuren (geen aanmaningen, automatische opmaak facturen, digitaal versturen van de facturen, de inschrijvingen verlopen volledig digitaal, de aanwezigheidsregistratie is automatisch, de online bestel of reserveringstoepassingen, ... );
 • de kosten van het op papier afdrukken van facturen vallen weg (papier, drukwerk, …)
 • eventuele postzegels (facturen worden immers digitaal verstuurd);
 • oninbare facturen vallen weg;

Het PingPing-platform biedt mogelijkheden voor extra inkomsten door optimaal gebruik te maken van het digitaal bestelplatform of het digitaal reserveringsplatform.

Ook het sociale luik wordt door PingPing niet vergeten. Kinderen zijn door het gebruik van de PingPing kaart allemaal gelijk! Er is geen enkel onderscheid in sociale klassen mogelijk.

Het platform kan ook dienen als statistiektool voor de volgende jaren. Alle handelingen en transacties worden opgeslagen in een big data gegevensbank, waaruit allerlei handige statistieken en rapporten kunnen worden samengesteld.

Resultaat

Na deze sessie zal je inzicht verworven hebben in nieuwe oplossingen die je kostenbesparing, tijdswinst en vereenvoudiging van de administratie opleveren. Je zal kennis gemaakt hebben met nieuwe mogelijkheden en toepassingen.

Na deze sessie zal je meer weten over:

1. De cashless betaaloplossing PingPing. Dit maakt dat zowel de school als de leerling of leerkracht het comfort en de voordelen zullen ontdekken van ‘cashless betalen’.

2. De automatisatie via PingPing van drankautomaten, koffieautomaten, kopieertoestellen, snoepautomaten, ... Je zal leren dat je veel meer mogelijkheden hebt zoals bv. het blokkeren van de verkoop cola tot het aanbieden van gratis koffie aan een bepaalde groep, ....

3. De voordelen van de PingPing-kassasoftware en de extra mogelijkheden.

4. De mogelijkheden van automatische facturatie en het automatisch aanrekenen van kosten.

5. De mogelijkheden van de PingPing online bestel- en reserveringsoplossingen.

6. De mogelijkheden van PingPing toegangscontrole en aanwezigheidsregistratie.

7. De mogelijkheden van PingPing voorraadbeheer.

8. De mogelijkheden van de automatische opmaak van fiscale attesten.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Interessant voor

 • Directie - Administratie
 • Technisch ICT-coördinator
 • Inspectie
Uit:
 • Alle onderwijstypes

Thema's

 • Partners ICTdag
 • Administratief
 • ICT-beleid

Tijdstip

Namiddag (14:00 - 16:30)
Lokaal: E114
Er zijn 40 plaatsen waarvan er 3 bezet zijn.

Vorm

Presentatie
Voorzieningen
Klaslokaal

Lesgever

Marc Strackx
Lees meer over de expertise van Marc.


Korte titel : PingPing

Deze pagina werd al 1138 keer bekeken