78. Win tijd & beveilig computers: Faronics Deep Freeze & Ninite PRO

Nooit meer herinstalleren & gedaan met brandjes blussen!

Inhoud

Inleiding

Maar al te vaak moet een ICT-coördinator zich bezighouden met het herinstalleren van computers of "brandjes blussen".

Imaging technologieën zoals Ghost, Acronis, Clonezilla etc zijn slechts een deel van de oplossing. En dan hebben we het nog niet gehad over de vrijwel dagelijkse updates van apps zoals Flash, Reader, Java, Chrome, Firefox etc

Inhoud

We leren hoe je met de "on premise" versie van "Deep Freeze" het probleem van "configuratiedrift" oplost. Zowel de standaard versie als de enterprise (netwerk) versie komen aan bod. We gaan dieper in op het gebruik van "DataIgloo" dat deel uitmaakt van "Deep Freeze" en waarmee je folders, profielen en zelfs registersleutels kan uitsluiten van de werking van "Deep Freeze".

Ook de integratie met AntiVirus software wordt onder de loep genomen.

Je leert hoe je met "Deep Freeze" taken een PC automatisch up-to-date kan houden zowel wat betreft Windows Update als het bijwerken van alle andere typische software zoals Flash, Reader, Java, Chrome, Firefox etc met behulp van het populaire "Ninite Pro".

Tot slot connecteren we met "de cloud" en bekijken we beknopt de mogelijkheden die "Deep Freeze Cloud" te bieden heeft (vooral interessant voor bestaande gebruikers van "Deep Freeze").

Resultaat

Na deze sessie zal je een goed beeld hebben over hoe "Deep Freeze" & "Ninite Pro" je computers op school in orde kunnen houden; gedaan met herinstalleren en "brandjes blussen" want na elke herstart zijn je computers weer als nieuw!

Ook de leerkrachten zullen enthousiast zijn om (terug) meer ICT te gebruiken tijdens hun lessen want de computers werken gewoon altijd!

Bestaande gebruikers krijgen een kijk op de nieuwste features, leren upgraden, koppelen met de cloud en het gebruik van de mobiele app wordt besproken. Mogelijk verklappen we zelfs al wat er staat aan te komen in de volgende versies!

Deze sessie is de ideale voorbereiding voor de ééndagsnascholingen die nadien gevolgd kunnen worden over dit onderwerp.

Directies die eens een duik willen nemen in "het leven van een ICT-coördinator zoals het echt is" zullen na deze sessie een beter zicht hebben op de hele problematiek van een groot aantal computers in orde houden in een schoolomgeving.

Voorkennis

Verplichte kennis

Basisvaardigheden vereist:

  • computergebruik (kopiëren/plakken, opslaan, bestandsbeheer, ...);
  • internet (surfen, formulieren invullen, downloaden, ...);
  • mail (zorg ervoor dat je je gebruikersnaam en wachtwoord kent en weet waar je je mail online kan ophalen).

Meegenomen kennis

Tijdens de workshop maken we gebruik van virtuele pc's d.m.v. Oracle VirtualBox. VirtualBox wordt weliswaar kort toegelicht maar wie er al eens mee experimenteerde heeft een streepje voor!

Lesmateriaal

Syllabus

CD-ROM met lesmateriaal en ev. software

Sites

Nexco

Nexco Youtube kanaal

Faronics

Interessant voor

  • Technisch ICT-coördinator
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Partners ICTdag
  • Systeembeheer

Tijdstip

Namiddag (14:00 - 16:30)
Lokaal: E102
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 7 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Lesgever

Frank Bevers
Lees meer over de expertise van Frank.


Korte titel : Faronics Deep Freeze

Deze pagina werd al 1298 keer bekeken