34. Word mediawijzer met Media Didactica

Zelftoets voor lerenden, leraren en lerarenopleiders (+ boek €10)

Inhoud

Inleiding

Hoe kritisch gaan kinderen en jongeren om met informatie op het web? Wat moeten leraren van de media-industrie weten om hun leerlingen mediawijzer te maken? En hoe integreren lerarenopleiders mediawijsheid het best in de didactiek? Op die vragen antwoordt Media Didactica.

Media Didactica is het allereerste complete referentiekader dat inzicht geeft in alle aspecten van mediawijsheid en tegelijk het denken daar rond stimuleert. Het biedt een duidelijk raamwerk van leerlijnen voor mediawijs onderwijs.

Media Didactica is ook een gebruiksinstrument. Het zet gebruikers aan om de eigen mediawijsheid te ontdekken, leerbehoeften te formuleren en ontwikkelingstrajecten uit te stippelen. Met het instrument kunnen gebruikers hun eigen leerdoelen selecteren en er invulling aan geven. Dat kan individueel maar ook in teamverband.

Media Didactica werd ontwikkeld door een projectteam van de Universiteit Antwerpen, meer bepaald door een mix van jonge onderzoekers en ervaren leraren(opleiders).

Inhoud

Tijdens deze workshop maak je uitgebreid kennis met het referentiekader, zowel op papier als online. Na een inleiding over het wat en hoe ga je zelf aan de slag. Klikkenderwijs breng je je eigen mediawijsheid in kaart. Aan het eind van de sessie heb je je eigen mediawijs rapport op zak.

Boek aan € 10 i.p.v. € 28,60.

Om te kunnen volgen in deze sessie is het nodig om dit boek aan te schaffen: Media Didactica - Die Keure. Normale kostprijs: € 28,60. Dankzij steun van de lesgever, de uitgever en de organisatie kunnen we het aanbieden aan € 10. VERPLICHT AAN TE SCHAFFEN als je inschrijft voor deze sessie, maar dus wel veel goedkoper dan normaal. Betaling wordt gevraagd aan het onthaal, waar je het boek krijgt.

Resultaat

Na deze sessie heb je meer zicht op je eigen mediawijsheid (of die van je team, als je de sessie met collega's volgt) via een persoonlijk feedbackrapport. Het rapport geeft je meteen de mogelijkheid prioriteiten vast te leggen: van persoonlijke/teamgerichte behoeften aan nascholing tot aandachtspunten bij het voorbereiden van lessen.

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Lesmateriaal

Boek 'Media Didactica' (Die Keure) na betaling van € 10 (Verplicht voor deze sessie)

Interessant voor

  • Iedereen
Uit:
  • Alle onderwijstypes

Thema's

  • Mediawijsheid

Tijdstip

Voormiddag (10:00 - 12:30)
Lokaal: B0.076
Er zijn 20 plaatsen waarvan er 7 bezet zijn.

Vorm

Workshop
Voorzieningen
Lokaal met één pc per deelnemer

Mee te brengen

Installeer op je laptop:

Breng ook mee:

  • Boek 'Media Didactica' (Die Keure), mocht je dit al hebbben
    OF
  • € 10 om boek aan te schaffen op de ICT-praktijkdag zelf, aan het onthaal.

Lesgever

Jan T'Sas
Lees meer over de expertise van Jan.


Korte titel : Media Didactica

Deze pagina werd al 1360 keer bekeken