Pers

Uitnodiging (PDF)

 

PERSUITNODIGING

 

ICT-praktijkdag aan de HoGent

Grootste evenement in Europa met hands-on workshops voor onderwijs

Op 26 mei verwelkomt Hogeschool Gent meer dan 620 mensen uit de onderwijswereld. Voor de 25ste keer vindt de ICT-praktijkdag plaats. De deelnemers kozen uit een aanbod van meer dan 80 sessies over het gebruik van digitale borden, sociale media, iPads, onlinediensten en praktische toepassingen voor allerhande programma's. Er valt voor elke leerkracht iets nieuws te rapen.

De sprekers zijn vaak zelf onderwijsmensen, het aanbod is dus op maat van de bezoekende leerkrachten en ICT-coördinatoren. De ICT-praktijkdag was in twee weken tijd volledig uitverkocht, dit bewijst dat de leerkrachten enthousiast zijn.  

Expo

De deelnemers kunnen de hele dag terecht op een ICT-beurs waar meer dan 20 educatieve initiatieven en commerciële organisaties hun educatief aanbod voorstellen, vaak met speciale acties voor de ICT-praktijkdag. Standhouders en leerkrachten verzorgen informatieve middagsessies (12u50 tot 13u40). We verwelkomen ook Kaylee Surgeloose van de Vlaamse Scholierenkoepel.

Het publiek bestaat o.a. uit Gentse creatieve ‘onderwijzigers’ die Gent digitaal op de kaart zetten.

De hoofdsponsor van de ICT-praktijkdag is Signpost, de ICT-wegwijzer in het drukke Belgische onderwijslandschap. Signpost, geeft aan scholen advies en scherpe aanbiedingen voor onder andere software, hardware, maar ook digitale borden, tablets, …

Headlines

620 leerkrachten volgen praktische workshops over ICT in de klas

Toespraak door Sabine Poleyn, volksvertegenwoordiger in het vorige Vlaamse Parlement over STEM (Science Technology Engineering Mathematics) in het onderwijsbeleid.

Workshops over STEM in het onderwijs: LEGO Education, Arduino, 3D-printing, ...

 

Wat

25ste ICT-praktijkdag

Wanneer

Maandag 26 mei 2014 – van 9:30 tot 17:00

De pers is welkom tussen 8:25 en 14:00 om interviews af te nemen met de organisatoren, leerkrachten en sprekers. Vervolgens kan de pers ook hands-on workshops met leerkrachten aan de computer en de educatieve ICT-beurs fotograferen of filmen. Mevr. Poleyn komt om 16:40.

Agenda pers

8:25 – 9:25               620 leerkrachten interviewen over hun ICT-aanpak in de klas
9:25 – 9:55               Plenaire keynotes met o.a. voorstelling resultaten Apestaartjaren
10:00 – 11:30           Bezoek aan workshops
12:50 – 13:10           Kaylee Surgeloose (Vlaamse Scholierenkoepel): Nieuwe media in de klas
16:30 – 17.00           Receptie + Sabine Poleyn

Waar

Hogeschool Gent – campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto)
Voskenslaan 270 (openbaar vervoer of te voet)
9000 Gent

Contact 

Hans De Four
Algemene organisatie ICT-praktijkdag
Mail