Middagpresentaties

Tijdens de lunchpauze worden er verschillende informatieve presentaties gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisselingen, voorstelling nieuwe producten, ... Wie echter liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

Geef je interesse aan voor één middagpresentatie door te klikken op de knop 'Ik heb interesse', na aanmelding!

12:55 - 13:25
1. Gevolgen van de GDPR voor Smartschool in je school (Smartschool)

Gegeven door: Jan Schuer

Lokaal: 4.05

Dagelijks maken duizenden leerkrachten, leerlingen en ouders gebruik van Smartschool. Hoe organiseer je dit als school op een veilige manier?

Jan Schuer, de oprichter van Smartschool, gaat in deze sessie dieper in op de concrete en praktische gevolgen van de nieuwe privacywetgeving en wat dit voor Smartschool en jouw school betekent. Topics die aan bod zal laten komen: - dubbele authenticatie - hackers - verantwoordelijkheid - stappenplan bij datalekken - praktijkvoorbeelden van do's en dont's.


13:00 - 13:20
2. Het Archief voor Onderwijs (Het Archief voor Onderwijs)

Gegeven door: Leen De Bruyn

Lokaal: 4.07

VIAA: Ontdek dé beeldbank voor onderwijs in Vlaanderen!

Ben jij als leerkracht vaak op zoek naar beeld- en audiofragmenten om je lessen te verrijken? Vind je nu vooral materiaal op websites als YouTube, maar ben je ook geïnteresseerd in het vlot vinden van Vlaams beeldmateriaal en televisieprogramma's van VRT, regionale omroepen, musea en/of archieven?
Ontdek de gratis onderwijsbeeldbank Het Archief voor Onderwijs van het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA).

3. Ontdek Schoolnet+: De modulaire ICT-oplossing voor jouw school (Telenet Business)

Gegeven door: Bart Soors

Lokaal: 4.08

Vandaag is non-stop breedband internettoegang onmisbaar voor leerkrachten die digitale didactische hulpmiddelen optimaal willen benutten in de klas. Daarom ontwikkelde Telenet Business samen met de Vlaamse Overheid Schoolnet+.

Benieuwd? Ontdek hoe Schoolnet+ verder gaat dan het klassieke internet.

4. Observaties van 80 schoolbezoeken (Elerna)

Gegeven door: Martijn Versteeg

Lokaal: 4.11

Wij delen graag het verhaal van onze tocht langs 80 scholen en de gesprekken die wij daar voerden met 200 leerkrachten en meer dan 400 leerlingen. Hen vroegen wij hoe zij het onderwijs van de toekomst voor zich zien.

Daarbij kwam een verrassend consistente wens naar boven: Onderwijs op maat. In onze presentatie nemen we je mee door de ingrediënten die docenten noemden in hun zoektocht naar onderwijs op maat. 


13:10 - 13:50
5. STE(A)M op school (eduCentrum vzw - Fyxxi)

Gegeven door: Fyxxilab

Lokaal: Maaklab

Doorlopend - vrij in, vrij uit - van 13:10 tot 13:50.

Fyxxi zorgt voor een leuke, interactieve demo in het splinternieuwe (nog officieel te openen) maaklab van VIVES.

Kies voor deze middagpresentatie, wandel naar het maaklab en ontdek allerlei innovatieve tools (Cubetto, Bee-bot, Blue-bot, Osmo, Ozobot, Dash&dot, Scratch hardware, LEGO Education, ...) die je kan inzetten in de klas. Als kers op de taart krijg je ook nog een demo hoe je met mobiel meubilair van jouw klas een klas van de toekomst maakt. 

In samenwerking met Baert.


13:30 - 13:50
6. eTwinning: Dé community voor leerkrachten in Europa (eTwinning)

Gegeven door: Sara Gilissen

Lokaal: 4.07

Als leerkracht kan je projecten opstarten en nascholingen volgen via het platform www.etwinning.net.

Meer dan 400.000 leerkrachten in Europa zijn lid van eTwinning. Ze wisselen nieuwe ideeën en praktijken uit en delen hun ervaringen. Jij kan ook kosteloos lid worden. En je kan in Vlaanderen workshops, conferenties en contactseminars volgen. Tijdens deze sessie vertellen we je hoe je kan starten. Bekijk ook ons aanbod op www.etwinning.be.

7. Tablets en laptops veilig bewaren, verplaatsen en opladen (Black Box Network Services)

Gegeven door: Geert Vanmeerbeek

Lokaal: 4.08

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van tablets en laptops in scholen. Ze kunnen honderden digitale lesboeken opslaan, interactie en creativiteit van studenten verhogen en op lange termijn kosten besparen. Maar om dit te realiseren, moeten de mobiele toestellen van je school veilig bewaard, verplaatst en opgeladen kunnen worden. Zo zijn je mobiele toestellen beveiligd en startklaar in een oogwenk.

Neem eens de tijd en ontdek tijdens deze presentatie hoe trolleys en lockers inspelen op deze behoeftes.