Exposanten

Openingsuren

Van Tot  
8:00 9:00 ICT-beurs + koffie/thee + ontbijtkoek
10:45 11:15 ICT-beurs + koffie/thee + fruit
12:30 14:00 ICT-beurs + lunch + middagpresentaties

Plan ICT-beurs

 

Interesse in de ICT-beurs?

Lees alle info en vul het formulier in ...

Standhouders

Hoofdsponsor

Signpost – AcademicShop.be

Signpost België is de one stop shop voor ICT in scholen. We hebben het volledige gamma van producten (laptops, desktops, MultiPoint, Microsoft, Adobe, antivirus, financiering,...). Dit wordt geleverd met service, service en service.

Doordat Signpost dé servicepartner is van verschillende grote leveranciers, delen wij dan ook een stand met Adobe, Microsoft, HP, Lenovo, Intel. ​​​

Signpost is in België dé expert in het uitrollen van laptop- en tabletprojecten in scholen. Want zo'n project stopt niet bij de levering van de producten. 3 jaar next business day garantie met eigen techniekers, vervangtoestellen, imaging, labelling, helpen met aanmaak image, advies rond uitrol (al dan niet in domein, welk toestel).

Kies nooit gewoon het goedkoopste toestel. Kies voor een degelijk toestel dat tegen een stootje kan, met lange garantietermijn en korte hersteltermijn bij defecten. Kies bewust je toestel en vraag advies aan Signpost.

Via www.academicshop.be kan je als leerkracht of student software en laptops aankopen voor persoonlijk gebruik, maar aan educatieve prijzen.

Via www.signpost.be vind je als school meer informatie over de producten van Signpost.

DooTAB.be is onze onderwijstablet.

Op www.academicsoftware.be/adobe vind je ons Adobe aanbod.

Vragen? Contacteer ons. Wij komen graag bij je langs om je project te bespreken. Want de juiste keuzes op voorhand maken is het belangrijkste.

Website: http://www.signpost.be

Arne Vandendriessche

Klipsenstraat 18A
9160 LOKEREN

Telefoon: +32 3 475 19 75
Fax: +32 3 475 19 16

 

Telenet Business

Vandaag is non-stop breedband internettoegang onmisbaar voor leerkrachten die digitale didactische hulpmiddelen optimaal willen benutten in de klas. Daarom ontwikkelde Telenet Business samen met de Vlaamse Overheid Schoolnet+.

 

Schoolnet+ gaat verder dan het klassieke internet. Zo staat de + in Schoolnet+ voor vier extra modules die scholen naar keuze kunnen toevoegen aan hun internetverbinding. Het gaat om professionele beveiligingsopties, krachtige wifi en een back-uplijn voor een gegarandeerde continuïteit.  Bovendien kunnen scholen met meerdere locaties al hun locaties op een veilige en efficiënte manier met elkaar verbinden tot één geïntegreerd netwerk. Die modulariteit maakt dat elke school zijn ideale oplossing kan samenstellen, van de lokale basisschool tot de grote scholengroep. Ontdek meer op www.telenet.be/schoolnet.

Website: https://www2.telenet.be/nl/schoolnet/home/

Laura Leyssens

Liersesteenweg 4
2800 Mechelen

Telefoon: +32 15 33 55 75

 

Silver sponsor

eduCentrum vzw - Fyxxi

eduCentrum vzw! Dat is:

1. Fyxxi: STEM-ICT-kidslab
Het Fyxxilab is een unieke plek in Gent waar kinderen van 5 tot 14 jaar, zowel binnen als buiten de schooluren, aan de slag kunnen met een ruime waaier aan nieuwe STE(A)M-technologie. We gaan aan de slag rond een aantal thema's met bijbehorende 'Tools':

 • Robotica (LEGO Education WeDo & EV3, Bee-bot, ...)
 • Games (Kodu, Pixel Press Floors)
 • Wetenschappen (Vernier sensoren, LabMates en allerlei apps)
 • 3D-ontwerpen (Tinkercad, Tinkerplay, Doodle3D, ...)
 • Programmeren (Arduino, Scratch, ...)

Met het pop-up-Fyxxilab komen we ook naar je toe: bij jou op school of op je (educatief) evenement. 

Maar er is nog meer! Zo kan je ons boeken voor een verjaardagsfeestje, we organiseren kampen (neem een kijkje op www.makeit.camp) of we sensibiliseren jou en je collega's tijdens een inspirerende teambuilding.

Nog niet voldoende? Volg dan een van onze inspirerende nascholingen of huur een van onze toolboxen om zelf mee aan de slag te gaan in de klas.

Alle informatie en activiteiten op Fyxxi.be.

2. Huur iPads, laptops, multimedia ...
Je wil zelf een ICT-opleiding geven, maar hebt niet voldoende ICT-materiaal? Je organiseert een evenement en hebt nood aan extra iPadslaptops of netwerkinfrastructuur? Voor je activiteit zoek je een professionele geluidsinstallatie? Of wil je een opleiding geven rond video?
Dan is HuurHardware.be jouw vertrekpunt. We verhuren tot 25 iPads, 80 laptops, 4 XBOX Kinect, videotoestellen, ... Prijzen vanaf € 22 euro per week (voor laptops en iPads).

Meer informatie en specificaties op HuurHardware.be.

3. Didacto 
Opleidingen over diverse ICT-onderwerpen kan je ook aanvragen bij jou op school of op het werk via Didacto.be.
Je vindt er een enorm uitgebreid overzicht van ICT-opleidingen gegeven door ervaren ICT-opleiders.

Website: http://educentrum.be

Isabel Allaert

Sint-Pietersaalststraat 38
9000 Gent

Telefoon: +32 9 221 54 56

 

Switch

Switch heeft een lange staat van dienst wat betreft het inzetten van Apple-technologie in de educatieve markt. De groeiende populariteit van de iPhone, iPad en Mac en de evolutie naar een digitale leeromgeving doen vragen rijzen rond beheer, gebruiksgemak, beveiliging en duurzaamheid van de IT-infrastructuur. Ons team van specialisten kan instellingen hierbij zowel pedagogisch als technisch ondersteunen.

Website: http://education.switch.be

Switch Education

Noorderlaan 79 bus 4
2030 Antwerpen

Telefoon: 03 213 46 80

 

VIVES

Hogeschool VIVES telt 12.500 studenten verspreid over zes locaties in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout. VIVES biedt naast bachelor en HBO5-opleidingen ook een hele waaier aan navorming aan. De studiegebieden van VIVES zijn: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES biedt haar cursussen niet alleen in dagonderwijs, maar ook via persoonlijke leerroutes zoals afstandsonderwijs, werkplekleren, verkorte studieduurroutes … aan.

Website: http://www.vives.be

Larissa Deblauwe

Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk

Telefoon: 056 26 41 60

 

Exposanten

Activboard / Activpanel touchscreens PRODIASON

Invoerder - verdeler van ACTIVboard Touch - Activ Panel Touch

Voorstelling nieuw Activpanel touch LED scherm. 

Activpanel 10-touch is het snelst reagerende en meest nauwkeurige touchscreen op de markt. Verdeel uw scherm in 4 delen en werk met verschillende tegelijk op het touchscreen !

Activboard Touch digitaal schoolbord : digitale technologie, 10 touch, ook beschrijfbbaar als whiteboard en GRATIS Activinspire software.  

 

Website: http://www.prodiason.be

Ruben Dewaele

Industrielaan 18
8790 Waregem

Telefoon: +32 056 60 03 03
Fax: +32 056 60 96 25

 

Baert

Baert is een gekende schoolleverancier en inrichter van kleuter tot voortgezet onderwijs.  Ook op ICT vlak leveren we een totaalpakket: inrichting van ICT-lokalen, mobiele tablet of laptoptrolleys, mobiele oplaad- en synchronisatiedocks, mobiele tafels voor flexibele klasopstelling.  Bovendien vind je bij Baert het meest complete aanbod ROBOTICA: Bee-bot, Blue-bot, Pro-bot, Cubetto, Dash&Dot, Ozobot, Mbot, Osmo, Lego Mindstorms, Lego Wedo, ... www.baert.com

Website: http://www.baert.com

Goele Baert

Essenestraat 16
1740 Ternat

Telefoon: +32 (0)2/583.56.56
Fax: + 32 (0)2/581.02.82

 

Black Box Network Services

Black Box is uw single-source op het gebied van datacommunicatie en netwerkinfrastructuur, toegewijd aan het ontwerpen, installeren en onderhouden van de juiste oplossingen voor alle netwerken. Black Box biedt een uitgebreid portfolio voor alle soorten onderwijs: trolleys voor het bewaren, verplaatsen en opladen van laptops en tablets; koper- & glasvezelkabels; serverkasten; LAN/WAN oplossingen; en een draadloos BYOD samenwerkingssysteem, ondersteund door GRATIS telefonisch technisch advies.

Website: http://www.blackbox.be

Geert Vanmeerbeek

Ikaroslaan 57
1930 Zaventem

Telefoon: 02 725 85 50
Fax: 02 725 92 12

 

BMx Computers

BMx is gespecialiseerd in overheid en onderwijs : tablets, laptops en desktops voor leerlingen en leerkrachten in het basis en secundair.

BMxPads lokaal gebouwd, zijn niet alleen veel goedkoper (dan HP, Dell, Microsoft,...). Ze hebben ook een grotere autonomie, een langere waarborg en een snellere en ongeëvenaarde service binnen de 2 uur (z.koerier) door onze unieke spoeddienst.

Dual boot in Windows én Android mogelijk, optioneel ook Linux en Chrome.

30 jaar innovatie : Belgian Machines eXcellent

Website: http://www.bmx.be

Hedwig Van Gucht

De Ridderlaan 55
1780 Wemmel (bij Brussel)

Telefoon: +32 2 461 11 87
Fax: +32 2 461 25 60

 

die Keure Educatief

POLPO verzamelt al het digitaal lesmateriaal van die Keure voor het secundair onderwijs op één handig platform. Als leerkracht krijg je meteen toegang tot het volledige aanbod.
ALLE METHODES. ALLE JAREN. BINNEN HANDBEREIK.                    

Website: http://www.diekeure.be

Sofie De Vriese

Kleine Pathoekeweg 3
8000 Brugge

Telefoon: 050 47 12 62
Fax: 050 47 12 87

 

Elerna

Elerna zet zich in voor beter onderwijs.

Daartoe faciliteren wij onderwijs op maat. 

Dit bereiken we door een webapplicatie & lesmateriaal te bieden waarmee u:

 • In één oogopslag inzicht krijgt in voortgang & prestatie;
 • In één klik flexibel lesmateriaal kunt aanpassen;
 • De leerlingen in drie simpele stappen een eigen leerpad toewijst.

 

Website: http://www.elerna.com

Martijn Versteeg

Weesperstraat 61
1018 VN Amsterdam

Telefoon: 0202148660

 

FabLab Factory

FabLab Factory helpt u bij het integreren van een zinvol STE(A)M-beleid in uw school.  Dat betekent naast een aanbod van infrastructuur (3D printers, lasercutters, robots, elektronica, ..) ook een didactische ondersteuning door een uitgebreid gamma aan workshops.  Bovendien verzorgen wij ook service en onderhoud van toestellen.

Website: http://www.fablabfactory.com

Stijn De Mil

Voistraat 21
9420 Erpe-Mere

Telefoon: 0032485933091

 

G DATA

Netwerkwoord: IT Beveiliging

Ongeëvenaard sterke aanbieding:

één school, één locatie, één prijs.

G DATA Endpoint Protection Business Schoollicentie

Voor gebruik op een onbeperkt aantal pc’s op 1 enkele locatie.

Incl. 12 maanden Premium-Support

495,-

Prijs exclusief btw.

Premium-Support-verlenging per jaar: € 295,-

Eveneens verkrijgbaar : G DATA MailSecurity : € 295,-

Multi-License G DATA Internet Security voor thuisgebruik van personeel : € 350,-

Website: http://www.gdata.be

Dirk Cools

't Hofveld 6 B4
1702 Groot-Bijgaarden

Telefoon: +32 2 808 33 20

 

Gimme

gimme is de beste manier om ouders te bereiken.

gimme in cijfers:
- gimme heeft al 6 jaar ervaring op vlak van oudercommunicatie
- 600+ basisscholen
- 2500+ sportclubs en verenigingen
- 300.000+ ouders
- gimme stuurt elke maand ± 1,5 miljoen gerichte trigger mailtjes
- Al meer dan 1,5 miljoen foto's werden gedeeld

Bezoek onze stand voor meer uitleg.

Website: http://www.gimme.eu

Jo De Maeyer

Torenstraat 2
9120 Melsele

Telefoon: 0475/69 04 91

 

Grafisoft bvba

Grafisoft levert ICT diensten aan scholen. 

Ruckus wifi, Jimmy Control tabletbeheer, IT-audits, firewall, opbergboxen, digitale drukkerij, Office 365 integratie, zorgeloos ICT beheer.

GS Pass for schools! 

Een unieke totaaloplossing:

 • Eenvoudig beheer van computers & laptops
 • Energiebesparend met automatische in/uitschakelfuncties
 • Uw computerpark altjd up to date
 • Eigen login & mailbox voor leerlingen / leerkrachten / bezoekers
 • Digitale drukkerij
 • Office 365 integratie
 • Wifi integratie
 • ...

Neem een kijkje op onze website en ontdek alle mogelijkheden!

Website: http://www.grafisoft.info

An Van Dam

Duffelsesteenweg 12
2547 Lint

Telefoon: 03 460 10 66

 

KlasCement

KlasCement is het drukst bezochte Leermiddelennetwerk in Vlaanderen. Ruim 100 000 leden delen dagelijks gratis lesmateriaal.
De website bevat meer dan 48 000 leerobjecten.

Maar KlasCement is onder andere ook:

Classy.be, de gratis 500 megabyte webruimte exclusief voor leerkrachten;

Oefen.be, een platform met duizenden online oefeningen voor je leerlingen;

WAI-NOT, een aangepaste interactieve, educatieve, recreatieve en informatieve online omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Website: http://www.klascement.net

Arnoud Pieterse

Koning Albert II-laan 15 - A5
1210 Brussel

Telefoon: +32 (0) 2 553 91 32

 

Lab9 Education

Lab9 biedt oplossingen om uw school een digitale toekomst te bieden. iPads in de klas is een must geworden in de klas. Misschien denkt u er zelf ook aan? Bij Lab9 ben je aan het juist adres, ook met beheer van uw toestellen helpen je graag verder. Maar dacht u ook aan uw IT infrastructuur om dit te ondersteunen? Naast Apple toestellen, biedt Lab9 ook een betaalbare totaaloplossing voor een draadloos netwerk, op maat van uw school. 

Website: http://lab9.be/education

Zeno Verschaeve

Dumolinlaan 5
8500 Kortrijk

Telefoon: 056 255 511

 

NEXCO bvba (Deep Freeze / Insight)

Uw PC's & Mac's altijd "clean" en klaar voor gebruik dankzij Faronics Deep Freeze! Leerlingen kunnen computers zonder beperking gebruiken; na herstart is de machine weer als nieuw!
Niet alleen ICT-co's houden van dit programma maar ook leerkrachten!

Technologie in de klas betekent ook afleiding. Dankzij Faronics Insight kunt u dit inperken en controle houden over uw leerlingen zodat u zich ten volle kan focussen op wat belangrijk is: leren. Geschikt voor Windows,MacOS,Chromebook,iOS.

 

Website: http://www.nexco.be

Frank Bevers

Kievitlaan 3
2960 Brecht

Telefoon: +32 (0)3 636 42 44

 

PMOT

PMOT is een leverancier voor STEAM onderwijs voor leerlingen van 2-18+ met 30 jaar ervaring. De sets voor ICT en robotica zijn exclusief verkrijgbaar bij PMOT. bij een aantal robotica pakket zijn er meerdere softwarepakketten op diverse niveau's gratis beschikbaar. Hierdoor kan een leerling met de zelfde set zijn of haar programmeer kwaliteiten door de jaren heen op een hoger plan brengen.

PMOT is leverancier van Abilix Krypton, Artec, Makeblock, Vortex, Ironbot, Itty Bitty City, IQube en Gigo.

Website: htts://www.pmot.nl

Pim van Dort

Torenstraat 13
9679 BN Scheemda, Nederland

Telefoon: +31 (0)597591596
Fax: +31 (0)597591938

 

RATO Education cva

Rato Education is officiëel distributeur van Lego Education en biedt volgende educatieve producten aan : 

Voor Basisonderwijs
- StoryStarter: gesproken en geschreven taalontwikkeling.
- MoreToMath: ontdek wiskunde met behulp van Lego bouwstenen
- Machines & Mechanisms : leer en begrijp mechanicaprincipes op interactieve wijze.
- WeDo: ontwikkeling van technische en ICT-vaardigheden, met themaprojecten over natuurkunde.
Voor Secundair Onderwijs
- EV3 Mindstorms : robotica  ontwerp en programmatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website: http://www.ratoeducation.be

Jeroen Cuypers

Blancefloerlaan 167
2050 Antwerpen

Telefoon: 03/250.66.70
Fax: 03/250.66.79

 

Rhombus

Sinds 1995 toonaangevende leverancier voor STEM- en ICT toepassingen : hardware, software, audiovisuele oplossingen, opleidingen en services voor het onderwijs. Hoofdverdeler voor:

 • Wetenschappelijke en grafische rekenmachines
 • Datalogging: aan de slag met sensoren tijdens experimenten fysica, chemie of biologie.
 • Digitale borden en tal van interactieve presentatie toepassingen
 • Laser/Led hybride projectoren van Casio
 • Chromebooks, Laptops & Tablets, G Suite licenties

Nodig ons uit voor een demonstratie in uw school, of maak een afspraak in ons trainingslokaal te Antwerpen.

Website: http://www.rhombus.be

Philip Vermeylen

Tweemontstraat 169
2100 Antwerpen

Telefoon: 0032 (0) 605 78 91
Fax: 0032 (0) 605 78 92

 

Robots4All

Robots4All, een jong en dynamisch bedrijf dat zich op een specifiek marktsegment toespitst: kwalitatieve STEM-producten.

We zijn officieel verdeler van Cubetto, Dash&Dot, Ozobot, Ohbot, Makeblock, Parrot, Brick’R’knowledge en Tinylab.

Onze VAK-kennis en eerstelijn ondersteuning leveren een toegevoegde waarde.

Kom naar onze stand & ontdek het!

Website: http://www.robots4all.be/

Ella Nuyttens

Pand 248
8790 Waregem

Telefoon: 0476 52 96 41

 

UCLL - MeToDi - Vlaio project

Het digitaal mediagebruik van jongeren begeleiden is een grote uitdaging voor ouders en leerkrachten. Hoe blijven ze op de hoogte van de vaardigheden die kinderen leren in (educatieve) games? Hoe maken ze  goede afspraken met kinderen over hun online activiteiten?

We stellen manieren voor waarop technologie ouders en leerkrachten kan helpen om jongeren te begeleiden in de online wereld. U krijgt de kans om zich te verdiepen in bestaande tools én de alternatieven die de onder

Website: http://www.metodi.be

Dries Palmaers

Agoralaan, gebouw B, bus 1
3590 Diepenbeek

Telefoon: 011180912

 

VANERUM

VANERUM combineert interactieve componenten, audiovisuele communicatie-middelen én meubilair tot een geïntegreerde leeromgeving. Zo ervaart een kind de schoolplicht als een recht om te leren. Ook de leraar wint, want hij kan lesgeven aan gemotiveerde leerlingen in een esthetische en technisch goed uitgeruste omgeving.

staat voor interactiviteit, integratie en inspiratie.
Kortom: je voelt je goed in een i3 leeromgeving!


 

Website: http://www.vanerum.be

Peter Lycops

Kleine Schaluinweg 7
3290 Diest

Telefoon: +32 70 222 600
Fax: +32 70 222 601

 

WeZooz Academy

Kom langs op onze stand en activeer meteen je gratis leerkrachtentoegang voor WeZooz Academy!

Ontdek onze 1.500 handige lesvideo's met quasi alle leerstof wiskunde, fysica, grammatica Frans & Engels en heel wat topics voor andere courante vakken. Daarnaast ook handige adviesfilmpjes over ICT.

Uit ons recent gebruikersonderzoek bleek dat 89,3 % van de leerkrachten die ons reeds gebruikten de filmpjes van WeZooz Academy een meerwaarde vinden. Ga zelf gratis aan de slag via WeZoozAcademy.be/leerkracht

 

Website: http://WeZoozAcademy.be/leerkracht

Cedric Koslowski

Gentse Baan 66 106B
9100 Sint-Niklaas

Telefoon: +32 3 540 56 30