2. Makerspace op school: Aanpak en educatieve mogelijkheden

Deze sessie is volzet.

Laagdrempelige kennismaking met STEM/STEAM & maakonderwijs

Inhoud

Inleiding

Fyxxi biedt je de unieke kans om zelf in de huid van een leerling te stappen. Tijdens een kamp word je een week lang maker en uitvinder, tijdens deze teaser geven we je alvast een voorproefje. 
Door te maken, gebruik je je kennis om een idee om te zetten in iets fysiek. Een belangrijke skill voor kinderen die morgen in de bedrijfswereld terechtkomen.
Als maker ga je aan de slag rond alle verschillende peilers van STEAM én ben je verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Door in groep te werken met gelijkgestemden, willen we zorgen voor leuke kruisbestuivingen.

Maken is belangrijk, wanneer je niet kan maken kan je de wereld om je heen niet vormen. Maken is dan ook een ontzettend belangrijk onderdeel van STEM en STEAM. Maken brengt niet alleen de letters van STEAM samen, maar ook de 4 C's van de 21st century skills (zie tabel). Door te maken kan je dan ook enorm veel opsteken en bijleren!

We situeren makerspaces/fablabs en gaan nadien aan de slag.

Inhoud

Tijdens deze teaser van ons STEAM-kamp nemen we je mee op een ontdekkingstocht in onze makerspace en laten we je kort kennismaken met allerhande nieuwe technieken: CNC frees, 3D-printers, lasersnijder, vinylsnijder, ...

Daarnaast gaan we ook hands-on aan de slag en gaan we effectief iets maken. We bieden een STEAM-challenge die je ook met je leerlingen of deelnemers kan herhalen. Welke dat wordt, moeten we nog even geheimhouden. Maar het wordt alvast ontzettend leuk!

Deze sessie staat open voor iedereen, we nodigen graag iedereen uit met interesse in STEAM en maakonderwijs. We verrassen je met de mogelijkheden!

Deze sessie staat open voor maximaal 15 deelnemers. We willen je immers zo individueel mogelijk kunnen begeleiden, met twee lesgevers.

Resultaat

 • Je zal kennis gemaakt hebben met allerlei technologieën om het te maken: 3D-printen, laser cutter, vinylsnijder, CNC frees, ... 
 • Je krijgt 'maker'-inzichten mee: vindingrijkheid, ontwerpen, creativiteit, combineren, motiveren, vallen en opstaan, ...

Voorkennis

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessie

Sites

Fyxxi

Fyxxi (facebook)

Interessant voor

 • Iedereen
Uit:
 • Lager/Primair onderwijs groep 3-8
 • Buitengewoon lager/Speciaal primair onderwijs
 • Secundair/Voortgezet onderwijs
 • Buitengewoon secundair/Speciaal voortgezet onderwijs
 • Hoger onderwijs

Thema's

 • Hardware
 • ICT Innovatie & Techniek
 • STEM Fyxxi

Tijdstip

Namiddag (14:00 - 16:30)
Lokaal: ICT-beurs
Er zijn 14 plaatsen waarvan er 14 bezet zijn.

Vorm

Workshop

Lesgever

Isabel Allaert
Lees meer over de expertise van Isabel.

Kurt Van Houtte
Lees meer over de expertise van Kurt.


Korte titel : Fyxxi Makerspace

Deze pagina werd al 1306 keer bekeken